Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japytanie na drugie sniadaniee

dlaczego wychowujecie dzieci na uległych i biernych ludzi?

Polecane posty

Gość japytanie na drugie sniadaniee

Już od najmlodszych lat: nie zabieraj tej zabawki, nie dokuczaj temu dziecku. Jeden dzieciak drugiego walnie (normalka) a matka mu tydzien kary da. Dziel się z dziecmi: oddaj kanapke, chipsy, co tam masz. kochaj caly swiat i efekt jest taki, że dzieciak jest dymany jako dziecko, mlody, i dorosly Jeszcze jak jest np. piątka rodzenstwa, albo duza grupa dzieci w sasiedztwie to chcac nie chcac, uczą się hierarchii i wspolzaleznosci, czyli silniejszy wygra.

a może po prostu na kulturalnych i wychowanych ludzi?? Uważasz że bicie i nie dzielenie się wychowa ich na silniejszych?? Strasznie prymitywne

Gość utopicha
Jest jeszcze cos pomiedzy pazernym i drapieznym chamem oraz ulegla i nieporadna ciapa. Ja uwazam,ze jak ktos cos trzyma w rece,to mu sie tego nie zabiera. A jesli to twoja zabawka,to mowisz -chetnie bym ci pozwolila sie bawic dalej,ale juz idziemy i musimy zabrac swoja zabawke. To,co ty reprezentujesz,to jakies prawo dzungli,bydlo . Z takimi ludzmi to az szkoda sie zadawac

Gość utopicha
Ja swojej corce na przyklad mowie -nie chcesz sie dzielic to nie,ale jak sie podzielisz,to ta osoba tez sie z toba podzieli i obydwoje bedziecie mogli korzystac z dwoch zabawek. I tak tez zwykle to dziala. Raz moja corka chciala sie pobawic rzeczami innej dziewczynki,a ta jej ciagle wydzierala i mowila 'moje'. Corka wziela swoje zabawki i jej podsunela i tamta od razu przestala sie rzucac i bawily sie obie wszystkim. Oczywiscie jesli ta druga osoba chce brac,a dac nie,to tez trzeba dziecku uswiadomic,ze w takim przypadku nie musi sie dzieli,moze zabrac rzeczy i bawic si z kim innym

Gość utopicha
Ja swojej corce na przyklad mowie -nie chcesz sie dzielic to nie,ale jak sie podzielisz,to ta osoba tez sie z toba podzieli i obydwoje bedziecie mogli korzystac z dwoch zabawek. I tak tez zwykle to dziala. Raz moja corka chciala sie pobawic rzeczami innej dziewczynki,a ta jej ciagle wydzierala i mowila 'moje'. Corka wziela swoje zabawki i jej podsunela i tamta od razu przestala sie rzucac i bawily sie obie wszystkim. Oczywiscie jesli ta druga osoba chce brac,a dac nie,to tez trzeba dziecku uswiadomic,ze w takim przypadku nie musi sie dzieli,moze zabrac rzeczy i bawic si z kim innym

Gość palę wieczorem na cieplą wodę
ale autorka nie pytala dlaczego wychowujecie dzieci ASERTYWNE ale ulegle czesto myslicie, ze tworzycie kulturalnych udzi a tworzycie mameje

Gość medi 4
" nie zabieraj tej zabawki, nie dokuczaj temu dziecku" - no tego trzeba pilnoawć, ale: "odbeirz jemu SWOJĄ zabawkę, skoro ci zabrał" to różnica.