Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysle ze to sporo a wy

ile placicie czynszu za mieszkanie?

Polecane posty

Gość nie mozemy nazywac czynszem
bo to słowo oznacza zupelnie co innego. podałam znaczenie tego słowa powyżej.

Gość FRATETETm
bla ble bli - 300zl za prad? pozwol,że spytam, masz kuchnię indukcyjną?

Gość ljkjkjkj
no i na co sie zda ta kontrola? przeciez czynszu nie zmniejsza

Gość hahaha dobre z tym własnościow
no tak. osmieszyłam się bo nie znam znaczenia słów w swoim ojczystym języku.

Gość fausto
63 metry, w czynszu woda i ogrzewanie okolo 530 zl (ogrzewanie 220plus woda okolo 50 zl)

FRATETETm -300 zł płacę raz na dwa miesiące ale mam dzieci,komputer i codziennie pracujaca zmywarke i pralkę.Kuchnię mam na gaz.Zuzywamy średnio 7 kW prądu na dobe ,czyli w normie jak na naszą rodzinę :)

Gość mysle ze to sporo a wy
ano nie znasz bo skopiowalas z wikipedii znaczenie:P:D zal.pl

Gość shift ....
300 zl - 55 m2, Biała Podlaska ale za jedną osobę

Gość dfy yt
To ciekawe, ze ja mam mieszkanie wlasnosciowe i place czynsz. Mam nawet ksiazeczke do zaplaty tegoz swiadczenia, napisane jest na niej KSIAZECZKA CZYNSZOWA. Do tego dostaje co jakis czas kartke z napisem: "czynsz. 1. wywoz smieci 2. ..."

Gość shift ....
ale piszcie gdzie, zeby mozna bylo porównać

Gość bo to takie same matoły
jak pare osób tutaj, nieznające znaczenia słów

Gość skopiowałam z wiki
żeby udowodnić, że jest tak jak mówie. czynsz dotyczy wynajmu czy dzierżawy

dfy yt -> ja mam tak samo.Mieszkanie kupione za własne pieniądze a i tak muszę płacic czynsz.Rozumiem ,że płace za wywóz śmieci czy korzystanie zwindy ale dlaczego mam płacić za mieszkanie skoro one jest MOJE.Na dodatek spóldzielnia NIC nie robi,zadnych remontów.Gdy zgłosilismy ,ze w łazience nie działa wentylacja to kazali nam zrobić wszystko we własnym zakresie.Wiec jak sie pytam-na co ida moje pieniadze????

Gość pas83rodsgj
Mieszkam w domu na wsi, rodzina liczy 6 osób. Woda-260zł ( co dwa miesiące ) Prąd-600zł ( miesiąc ) Podatek od nieruchomości- 80zł na kwartał a za cały rok 320zł śmieci-30zł ( miesiąc ) wywóz fekalii-100zł ( co dwa miesiące ) telefon stacjonarny- 60zł ( miesiąc ) Czyli nie licząc fekalii co kwartał wychodzi tego 1050zł/miesiąc Do tego mamy ogromny dom, wielki ogród, własne owoce, warzywa, nikt mi nie siedzi nad głową, do paru większych miast mam rzut beretem.Jednym słowem żyje mi się bardzo dobrze.

Gość dfy yt
Moze kiedys dotyczyl, ale teraz sie przyjelo ze za wlasnosciowe tez sie placi czynsz. Wszyscy mowia czynsz, mam napisane ksiazeczka czynszowa i w rozliczeniu tez czynsz. Tez sie masz czym podpierac, nie wiesz, ze na wikipedii jest mnostwo bledow, czy jak?

Gość rereetrtrtcv
a kto to wymysla ze przy wlasnosciowym sie czynszu nie placi?? Mam akt notarialnym to moja wlasnosc, ale spoldzielnia przeciez wszystko daje, za 56 m w 50 tys miescie , blok -lat 30 place przy 4 osobowej rodzinie 560 zeta

Gość dlatego podałam definicję
nie tylko z wiki ale równiez z WIEM

Gość pas83rodsgj
My też mamy własny dom który babcia z dziadkiem postawili gołymi rękoma i też musimy płacić podatek od nieruchomości za naszą własność, baaa nawet sobie drzewa w swoim ogrodzie nie możemy wyciąć bo trzeba to zgłosić do urzędu i uzyskać pozwolenie.W takim kraju to ja nie chciałem żyć.

Gość bo czynsz się płaci za
wynajem albo dzierżawe. jak wynajmujesz albo dzierżawisz to płacisz czynsz. jesli nie to czynszu nie płacisz tylko płacisz opłaty

Gość w encyklopedi PWN
czynsz, prawo świadczenie majątkowe, należne z tytułu najmu lub dzierżawy ustalone w pieniądzach, niekiedy w naturze

Gość jejejeje1
750 zł, wieś w województwie dolnośląskim, dwie osoby, 74 mietry

Ok,spojrzałam na książeczkę i mam napisane-KSIĄŻECZKA OPŁAT. Co miesiac dostaje takie pismo: OPŁATY ZALEŻNE OD SPÓŁDZIELNI: koszty eksplo.nie członkowskie 74,17 zł fundusz remontowy 52,60 zł winda-remonty 0,52 zł OPŁATY NIEZALEŻNE OD SPÓŁDZIELNI energia elektryczna 2,15 zł gaz 9,60 zł opłata stała (co ,cw) 41,03 zł opłata zmienna CO 240,82 zł podatek od nieruchomości2,10 zł podgrzanie wody-licznik 94,83 zł wieczyste uzytkowanie -część wspólna 0,53 zł wieczyste uzytkowanie gruntu 1,58 zł ZW i kanalizacja-licznik 119,31 zł domofon 1,50 zł ubezpieczenie majatku 2,63 zł winda 3,50 zł wywóz odpadów komunalnych 8,97 zł RAZEM 662,15 zł

Gość ja mam własnosciowe
no własnie. o tym mówiłam tylko niektórzy nie zrozumieli. slowo "czynsz" oznacza coś konkretnego i używanie go w innym kontekscie jest błedem.

Gość 55 metrów czynsz zimowy 514
czynsz letni 388 było, w tym fundusz remontowy i parking

Gość 55 metrów czynsz zimowy 514
do tego prąd co dwa miesiące 200 zł, telewizja internet i telefon 140, miasto powiatowe

Gość gość
Jeśli ktoś już jest zainteresowany nieruchomościami, to w zakresie zarządzania nieruchomościami oraz związane z kompleksową obsługą transakcji pośrednictwa kupna, sprzedaży, wynajmu i najmu mieszkań, domów, lokali użytkowych oraz gruntów pomoże wam firma www.expert-nieruchomosci.eu . Dla osób zainteresowanych tematem, z całą pewnością się przyda :)

Gość Wiki

Ja mieszkam w domu i to też nie jest atk, ze nie ma żadnych opłat. Najgorzej ten prąd. Ale teraz zminiliśmy dostawce na Pulsar Energia i mam nadzieję, że rachunki będą mniejsze