Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama sam 12

fotelik sam pomocy

Polecane posty

Gość mama sam 12

Witam Może znajdzie się tutaj jakaś mama lub tata orientujący się w kwestii fotelików. Potrzebuję porady i kilku ważnych informacji. A dokładniej jak to jest z tym isofix-em? Jeśli posiadam starszy samochód nie mający wbudowanych zaczepów to ratuje mnie tylko normalny fotelik zapinany pasami.

jesli masz starszy samochód bez zaczepów do isofixa to wcale nie oznacza, ze musisz zrezygnowac z fotelika z isofixem. podjedz do dobrego warsztatu samochodowego i ci takowe zamontują. ja miałam kiedys forda focusa z 2000 r. i nie miał on isofixa. kolega męża pracuje w serwisie forda i mowi, ze duzo ludzi nie chce tego miec i każą sobie wymontować. miał więc on na stanie mnóstwo fabrycznie nowych isofixów i chciał mi taki zamontować. jednakze i tak chcielismy zmienic auto, wiec nie zdecydowalismy sie. kupilismy 2 lata młodsze z isofixem takze popytaj. napewno sie da :)

Gość natalia-lia
tzn jak stary jest samochód? My mamy jeden z 2000 roku i mamy isofix

Gość mama sam 12
a macie jakiś typ fotelika godny polecenia? Ogólnie chciałabym coś dobrego do 800 zł

Gość mama sam 12
meaaa Dzięki sprawdziłam z ciekawości na allegro i faktycznie idzie te zaczepy dokupić

a o jaki przedział wiekowy ci chodzi? ja polecam foteliki Recaro. te 9-18 kg kupisz od 600 do 800 zł. te od 18-36 kg 750-850 zł

Gość natalia-lia
dobry fotelik z isofixem do 800zł może być ciężko

Gość natalia-lia
meaaa- tylko pytanie czy autorka szuka w przedziale 9-18, 9-36 czy 15-36. Bo te 9-18 są droższe, no i zależy jakie ma oczekiwania, bo moim priorytetem były testy ADAC i chciałam fotelik, który ma minimum 4 gwiazdki

Gość natalia-lia
np recaro young sport 9-36kg ma tylko 3 gwiazdki, więc wg mnie odpada.

Gość mama sam 12
interesuje mnie przedział 9-18 Też słyszałam dobre opinie na temat Recaro i w sumie zastanawiam się nad nim. Tyuję również Romer Duo Plus i Chicco 1 key. Chociaż ten chicco troszkę mnie zastanawia, słyszałam coś że mieli wpadkę z innym modelem fotelika.

Gość natalia-lia
9-18 kg z isofixem są raczej w granicach tysiąca złotych. Ja ma Romera King Plus 9-18 i jestem zadowolona

Gość mama sam 12
a od jakiego wieku i wagi wozisz w nim dziecko?

Gość natalia-lia
zaczęłam wozić w nim córkę jak miała 13miesiący i ważyła wtedy 9kg

ja moje dziecko zaczełam wozic w foteliku 9-18kg jak miała 6 miesięcy. wazyła wtedy 9 kg do fotelika 18-36 przesiadła się w wieku 2 lat i 9 mies

Gość mama sam 12
Właśnie córka ma 9 miesięcy waży około 10kg i zastanawiałam się czy nie będzie za mała do tego 9-18,

Gość natalia-lia
Mój to jednak romer safefix plus,sprawdziłam właśnie i zapłaciliśmy za niego 1149zł. king plus jest bardzo podobny, tyle, że nie ma bazy, można go kupić za ok 750zł. Nie wiem czy baza jest tak bardzo potrzebna, chyba bardziej przydaje się przy fotelikach nosidełkach. Wiem, że w isofixie chodzi o podwyższenie bezpieczeństwa, ale dużo zależy też od samego auta. Standardowo producenci przewidują, że foteliki 9-18 są dla dzieci w wieku 9miesięcy- 4lata

Gość mama sam 12
natalia-lia ale te co są za 750, są bez isofixa?

Gość natalka wiesz co
Standardowo to moje dziecko ma 3 lata 110 cm wzrostu i 20 kg wagi. te standardy niech se w dupe wsadza

Gość natalia-lia
Napisałam, że standardowo, czyli wg tego co określa producent, moja ważyła w wieku 13 miesięcy 9kg, także nijak ma się do jego standardów. Przecież każdy wie, że dzieci są różne i różnie przybierają na wadze. mama sam 12- tak, bez isofixa kosztuje ok 750zł. Ale są też inne tańsze, np maxi cosi rubi za ok 650zł, też ma 4 gwiazdki, ale też bez isofixa

Gość mama sam 12
chyba jednak zdecyduję się na ten bez isofixa