Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prometeusz-ka

Stosunek do ciazy w Polsce.

Polecane posty

Gość prometeusz-ka
arszenika, pozdrawiam rowniez:)

Gość mamamati&13.04
700 funtów za prąd? strasznie dużo!

Gość srujka
Arszeniko, nie wiem, czy bym dala rade, bo nie musialam az tak pozno konczyc;) Nie przecze ze sytuacja na rynku pracy w polsce jest tragiczna, ale wszedzie jest przynajmniej podobnie. Jesli cos trzeba by bylo zmienic, to trzeba pomyslec jak. Pozdrawiam

Gość mamamati&13.04
Gdzie takie rachunki są? Ja mam w domu wszystko na prąd, dom dwu piętrowy, we troje mieszkamy, na niczym nie oszczędzamy, skąd taka kwota u Ciebie?

Gość srujka
wydaje mi sie ze autorka napisala, ze rocznie placi tyle, my placimy ok 1000 euro

Gość mamamati&13.04
ja wyczytałam, że rocznie, ale to i tak za dużo, nam przychodzi około 50 funtów na dwa miesiące

Gość prometeusz-ka
mamam - tak, poczatkowo bylo 40 funtow na miesiac, ale przyszlo wyrownanie i suma sumarum wyszlo prawie 700 funtow na rok. W mieszkaniu wszystko jest za prad, wlacznie z ogrzewaniem. Pewnie stad taki rachunek. W poprzednim mieszkaniu rachunki byly bardzo zblizone wiec raczej ten rachunek nie jest jakis nadzwyczajny.

Gość prometeusz-ka
mamam - a jak dlugo tam mieszkasz? Podajecie stan licznikow? Bo zazwyczaj kazdy rachunek jest szacunkowy i dopiero po podaniu stanu licznikow koryguja. Jezeli macie dom i wszystko na prad, z ogrzewanie wlacznie to 25 funtow/miesiecznie to zdecydowanie za malo. Obym sie mylila, ale moze sie okazac, ze za jakis czas bedziecie mieli sporo doplate.

Gość mamamati&13.04
A to chyba że :-) No my też mamy ogrzewanie na prąd i w tym roku to już ponad miesiąca grzeje np w łazience brrr, zmarźlak jestem pozdro