Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motyleczek2788

waga w ciazy

Polecane posty

hey mam taka sprawe jestem teraz w 28 tc i do tej pory przytylam 3,5kg mam wielki brzuch dziecko wazy ok 1kg czy cos takiego a ja w sobie tak jakby chudne duzo jem wartosciowe rzeczy chociaz czasem nawet bardzo wysokokaloryczne i waga niewiele wzrasta czy to normalne to moja 2 ciaza a w pierwszej przytylam ok 11kg

Gość ciężaróweczka...
Spokojnie jeszcze przytyjesz a musisz jesc teraz bo od 7 miesiaca dziecko więcej potrzebuje, zbiera tłuszczyku więcej niż do tej pory... ja mam +10kg w 33tc.

Gość ja jestem w 25
I juz mam 15 na plusie. Jestem zła. Te 1.5 kg to troche malo-a co lekarz na to? Jaka waga wyjsciowa? A nie chudlas przez wymioty na początku? Ja myśle,że jeśli dziecko ok to nie ma problemu.

mnie tez martwi moja waga :(( jestem w 21 tygodniu, a przytyłam .... 1 kilogram :(( za tydzien ide na badanie usg polówkowe, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok! brzuszek juz mam, maleństwo kopie, tylko ja taka chuda... a moze to dlatego, ze ja nigdy wczesniej nie bylam w stanie przytyć?

Gość ja w ciazy
przytylam lacznie 11 kg, tydzien po porodzie zostalo mi 4, dwa tygodnie po 3 kg. karmie piersia i dziecko wszystko ze mnie wyciaga. mam wrazenie, ze jeszcze dwa tygodnie i bede chudsza niz przed ciaza, a mialam wtedy lekka niedowage. dlatego jesli przytyjesz za malo, to po ciazy zostanie z ciebie skora i kosci.

Gość ja jestem w 25
A dziecko jak się rozwija?

dziecko super sie rozwija jest nawet chyba tydz do przodu z nim wszytko ok wiem ze po porodzie bede chuda po pierwszym od razu wazylam 4kg mniej niz przed ciaza ale jak dostalam okres to wszystko wrocilo

Gość ja przytylam pare kg przed
Ciaza.ale nie drastycznie.po prostu czulam,ze pora na dziecko i organizm sam odkladal troche tluszczyku. Bylam dosc chuda wczesniej a w momencie jak zaszlam w ciaze to bylam normalna. No i waga stanela praktycznie. Jestem w 19 tc i 2 kg na plusie,ale to i tak wiecej niz ty. Brzuch rosnie a ja taka jaka bylam. Dziecko za to duzze i chyba wszystko wyciaga,bo ja jem na prawde bardzo duzo.koziolki tez niezle fika bo czuje :)ma sily widac :) W tym samym czasie moja kolezanka jest 5 kg na plusie. Puchnie cala. A byla taka chudzina ze myslalam,ze ona z tych szczesciar co tylko pileczke maja w ciazy.

Ja jestem w 27tg i od początku samego ciąży przytyłam 6kg. Brzuszka nie mam dużego ;/ i czasem sie troche martwię, ale wychodzi z tego, co czytałam, że 6kg na końcówkę drugiego trymestru to jeszcze się w dolnej granicy normy mieści...

Gość natalia-lia
Jeśli z dzieckiem jest wszystko ok, badania w normie to nie powodu do niepokoju,lepiej przytyć mniej niż np 30kg

wiecie co no ja wlasnie nie rozumiem jak mozna przytyc 30kg to chyba trzeba non stop lezec i jesc ale moze niektore kobiety tak maja bez tego slyszalam nawet o mlodej dziewczynie ktora przytyla przez ciaze 50kg!!!!!!!!!!1