Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patipaati

bole podbrzusza

Polecane posty

Gość patipaati

witam ! mam 17lat jakies 2 miesiace temu zaczelam w trakcie cuklu odczuwac dyskonfort jakby ucisk i ciagniecie w podbrzuszu. nie jest to bol owulacyjny bo wystepuje niereguralnie i w roznych mometach cuklu. ostatnio jak bieglam na wfie i podskoczylam to zlapal mnie taki rwacy bol w lewym podbrzuszu, ogolnie bole te wystepuja raz po lewej a raz prawej stronie. czy to moze byc cos powaznego? z gory bardzo dziekuje

Gość mrhdsdgh
tak, moze, idz do lekarza

byc moze to endometrioza. sama mialam takie "rwace" bole w podbrzuszu nasilały i sie wlasnie podczas miesiaczki. Ale ja to bagatelizowalam, mimo ze bardzo bolało, dopiero kiedy mialam problem ze wstaniem z lozka poszlam do ginekologa. Zrobil mi usg i okazalo sie ze mam 2 spore guzy w podbrzuszu- jeden mial juz 3cm, a drugi niecale 2. Niedawno mialam operacje, ale jesli nie doprowadzi sie do takiego stopnia, to mozna to wyleczyc farmakologicznie. Zreszta o tym decyduje juz lekarz. Nie lekcewaz tego, bo endometrioza prowadzi do nieplodnosci i guzki rosna ok.1mm miesiecznie, a wiec bardzo szybko pozdrawiam

Gość patipaati
za 4 miesiace bede miala 18 lat czy bedac nieletnia moge isc sama do ginekologa?

Gość mrhdsdgh
raczej cie nie przyjma a dlaczego nie mozesz isc z mama?

Gość Pomarańczowaaa
ja właśnie tak miałam i okazało się ze to torbiel i teraz zażywam tabsy :/

jutro bede szla z tym brzuchem do lekarza ale dzisiaj caly dzien mnie pobolewa teraz sie nasililo i to takie dziwne uczucie jakby rozpieranie taka ciezkosc...czy jak wezme nospe to te dolegliwosci ustapia,a moze cieply termofor na brzuch?