Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

little.d

jutro szczepienie - umieram ze strachu

Polecane posty

Mam wczesniaka z 31 tc. do tej pory ciezko znpsil szczepienia. samo szczepienie nie bylo problemem - nie goraczkowal ani nie marudzil, ale po kilku dniach konczyna gdzie mial wklucie stala sie wiotka (raczka po zoltaczce) albo zrobil sie przykurcz (nozka po pneumokokach) i za kazdym razem ladowalismy w szpitalu niezdiagnozowani. to ze to byly objawy poszczepienne to tylko domysly lekarzy. wszelkie szczepienia byly odciagane jak najdluzej w czasie choc neurolog nie widzial przeciwwskazan do szczepien. no i jutro czeka nas infanrix ipv + hib. co prawda po nim samym jeszcze nic nie bylo a mial juz pierwsza dawke ale umieram ze strachu co to bedzie... do tego od kilku dni jest mega mrudny budzi sie w nocy co 2 godziny i wierci stasznie po calym lozeczku. czesto placze... chory nie jest raczej... masakra.

Gość mamagiemar
Oj jak ja Cię rozumiem. Ta szczepionka raczej nie daje odczynów. Ale prewenar - zdarza się. Moja po pierwszym szczepieniu na pneumokoki nic nie miała, po drugim dostała 40 stopni gorączki - miała przez 3 dni, a przy trzecim na szczęście nic nie było...oj ale strachu się najadłam. Powodzenia

Gość mamagiemar
Aha może zęby mu idą i dlatego taki marudny? O ile Pamięta Twój synuś urodził się w kwietniu, więc może już jakieś ząbki będą wychodzić.

Gość TakaSobieMama;)
Wiem ze latwo mowic a ciezej zrobic ale .... wyluzuj :) Dziecko marudne bo wyczuwa Twoj nastroj i Twoje nerwy. Przestan sie denerwowac wypij sobie na wieczor ziolka :P albo drinka ;) i pdejdz do tego z pozytywnym nastawieniem :)... bedzie dobrze !! Powodzenia !

Terqz rozdarl sie tak jak jeszcze nigdy!! w zyci takiego wrzasku nie slyszalam az zadzwonilam po mame zeby przyjechala. urodzil sie w kweitniu ale powinien w czerwcu wiec teoretycznie ma 4 miesiace. kncu posmarowalam mu dziasla bobodentem i po 10minutach usmiech od ucha do ucha. Zagladm mu w buzie codziennie i nie jest rozpulchnione ani zaczerwienione...

Terqz rozdarl sie tak jak jeszcze nigdy!! w zyci takiego wrzasku nie slyszalam az zadzwonilam po mame zeby przyjechala. urodzil sie w kweitniu ale powinien w czerwcu wiec teoretycznie ma 4 miesiace. kncu posmarowalam mu dziasla bobodentem i po 10minutach usmiech od ucha do ucha. Zagladm mu w buzie codziennie i nie jest rozpulchnione ani zaczerwienione...

Gość moja tez nie miala
zaczerwienionego ani spuchniętego, tez tak budzila się z krzykiem, nie wiedzialam co jest i w koncu pewnego pięknego dnia ujrzałam ząbka:)