Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kafeterianinkaa

krem do twarzy

Polecane posty

Gość hdhdhdhddh
Kolagen ma za duze czasteczki aby przeniknac do skory wlasciwej i dziala tylko powierzchniowo,nie dajcie sie naciagnac

Gość jak nie masz
jak nie masz cery problematycznej to nivea czy celia, ewentualnie superdelikatny z pharmacerisu dla atopowców maximum sensilium czy jakos tak

Ja mam naprawdę suchą i wrażliwą cerę.W mrożniejsze dni skóra twarzy naprawde się przesusza.Używam Dove winter-specjalny na zimowe dni.mam jeszcze krem z Ziaji,nagietkowy i tez jestem BARDZO zadowolona.

Gość Brat Hipokratesa
Pomocna dłoń- dokładnie, kremy nie działają, przynajmniej nie w taki sposob jak niektóre panie tego oczekują :) te badania pokazują jak ludzie dają sie nabijać w butelkę, niestye ale naiwnych nigdy nie zabraknie :)

Gość magcola
To nieporozumienie. Nikt nigdy nie twierdził, by wielkocząsteczkowe białka rybie, po posmarowaniu nimi naskórka wnikały do komórek produkujących w sposób naturalny kolagen w Twojej skórze ludzkiej. Po pierwsze to rzeczywiście niemożliwe. Po drugie po co? Mechanizm transdermalności Kolagenu Naturalnego polega zupełnie na czym innym. Napotykając barierę pięciu warstw naskórka, spirale rybiego kolagenu rwą się istotnie na aminokwasy, z których są zbudowane tak samo, jak kolagen ludzki. I są to te same aminokwasy, co w kolagenie ludzkim: hydroksylizyna, glicyna, prolina czy hydroksyprolina. Szczególnie ten ostatni godny jest uwagi, ponieważ stosunkowo łatwo daje się zmierzyć ilość jego mikrogramów na milimetr sześcienny w każdym materiale badawczym. Nie inaczej jest w przypadku próbek porównawczych macierzy zewnątrzkomórkowej (to żelowa sieć białek i cukrów pełniąca funkcję rusztowania we wszystkich trzech warstwach skóry: skórze właściwej, połączeniu skórno-naskórkowym i w naskórku /epidermie/). Macierz zewnątrzkomórkowa składa się głównie z wody, kolagenu, elastyny, glikoprotein i węglowodanów. Jej konsystencja i wygląd do złudzenia przypominałyby Kolagen Naturalny Silver, gdyby odparować z niego około dwie trzecie wody

Gość magcola
Tak swoja droga nie uzywalabym kolagenu gdybym nie widziala efektow a juz na pewno nie zostalabym dystrybutorka i nie namawialabym rodzine i najblizszych na jego zakup. Nie chce nikogo naciagac. Uwazam, ze jak cos jest dobre i skuteczne to warto sie podzielic informacja bo przecie z po to jest to forum. Piszemy bo oczekujemy pomocy. Ja tez kupujac pierwsza buteleczke kolagen kupilam w ciemno bo nie wiedzialam czy przyniesie oczekiwany rezultat. Zaufalam i teraz polecajac kolagen mam nadzieje, ze kazdy kupujacy bedzie mial takie same odczucia jak ja. Kolagen jest polecany na wiele schorzen ale ja nie smie polecac na cos czego sama nie sprawdzilam. jezeli ktos mnie zapyta czy kolagen dziala na np: lysienie plackowate odpowiem tak slyszalam ale gwarancji nie daje bo nie sprawdzilam. Wiem, ze na pewno dziala na jedrnosc skory i jej gestosc oraz elastycznosc, na tradzik, na rozstepy, na przebarwienia, na splycenie zmarszczek(Nie calkowite usuniecie w cuda nie wierze) na nawilzenie na blizny i na bole kosci stawow. To sa dolegliwosci na ktore kolagen na pewwno dziala. Wyprobowalam na sobie i swoich bliskich.

Gość magcola
Zaluje, ze nie zrobilam sobie zdjec przed kuracja kolagenowe i po. Nie sadzilam, ze bede takie efekty i, ze wciagnie mnie to do tego stopnia, ze bede sprzedawac kolagen. Przygotowuje sie teraz do kolejnej ciazy. Stosuje kapsulki kolagenowe, zeby moje cialo podczas ciazy nie dostalo za bardzo do wiwatu zwlaszcza ,ze jestem po 30. na okres ciazy kapsulki odstawiam a cialo i twarz bede smarowac kolagenem zeby nie zrobily sie rozstepy i zybym po urodzeniu nie wygladala jak babcia dziecka :) To dodatkowy plus kolagenu zwlaszcza jak ktos decyduje sie na tak pozne macierzynstwo.

Gość hdhdhdhddh
Ale kity wciskasz,jakby byl taki super to nie musialabys go wciskac kudziom na forum,myslisz ze jak oolecisz kilkoma trudnymi wyrazami to ktos sie nabierze,tez stosowalam naturalny kolagen i stwierdzam ze to badziew,juz lepiej kupic jakis krem z drogeri,efekty sa lepsze.Piszesz na ile to rzeczy pomaga,ale wiadomo jak cos.jest do wszystkiego to jest do niczego.Poza tym ludzie juz nie sa tacy ciemni i nie nabieraja sie tak latwo na techniki manipulacji sprzedazowych

Poczytaj sobie troche o kolagenie a zrozumiesz dlaczego ma takie znaczenie na nasz wyglad i zdrowie. Dlaczego uwazasz, ze chce kogos naciagnac. Ktos pyta o rade ja moge pomoc to chyba normalne. Ja tez kupilam swoja pierwsza buteleczke kolagenu nie wiedzac czy spelni moje oczekiwania ale zaufalam i jestem zadowolona malo tego sama zaczelam kolagen rozprowadzac. Dlaczego podwazasz to co mowie i nie dasz innemu szansy na pomoc. Ty na pewno nie kupisz kolagenu bo skoro masz takie podejscie to trudno Twoja strata. Sadzisz, ze kupilabym produktow za 12000 nie testujac go na sobie. skoro wlozylam tyle pieniedzy to na pewno jest warto bo gdyby nie przynosil oczekiwanych efektow to nikt by nigdy do mnie nie wrocil po kolejna butelke kolagenu a juz na pewno nie polecilby swoim znajomym Specjalnie dla Ciebie wklejam artykul na temat kolagenu naturalnego wystepujacego w naszym organizmie. Jeszcze jedno Kolagen syntetyczny lub bydlecy wystepujacy w drogich kremach faktycznie ma za duza czasteczke zeby sie przebic do skory wlasciwej. Jedynie kolagen rybi z potrojna helisa jest skuteczny. Kolagen naturalny jest jednym z elementów tkanki łącznej. Co to oznacza? Kolagen naturalny jako najważniejsze białko w organizmie ludzkim, stanowi ok. 30% masy białka ludzkiego. Kolagen ma jednak zasadniczy wpływ głównie na stan i kondycję naszej skóry, dlatego że aż 70% masy białka skóry stanowi właśnie kolagen naturalny. Ale kolagen naturalny nie występuje tylko w skórze. Gdzie jeszcze spotkać możemy kolagen naturalny jako budulec lub składnik jakiegoś elementu organizmu ludzkiego? Kolagen naturalny występuje również jako składnik tworzący układ kostny. Poza wymienioną już wcześniej skórą kolagen naturalny ma również swój udział w tworzeniu narządu wzroku. Dlatego warto stosować kolagen naturalny w tabletkach bądź do picia, czyli kurację kolagenową przeprowadzać nie tylko na zewnątrz w postaci smarowania kremami skóry czy też innymi preparatami i kosmetykami, ale również, a może nawet przede wszystkim od wewnątrz organizmu, bo kolagen naturalny bierze udział w budowie takich narządów wewnętrznych, jak choćby nerki czy wątroba, wyściela również przewód pokarmowy. Występowanie więc kolagenu naturalnego w naszym organizmie jest szerokie,

A ktory kolagen uzywalas i jak dlugo jesli mozna wiedziec. Wazne tez jest w jaki sposob go aplikujesz i czy robisz to regularnie.

Gość hdhdhdhddh
Ale brednie.wciskasz,myslisz ze jak polecisz definicjami to kto uwierzy,nie musisz nikogo przekinywac o roli kolagenu w organizmie,kazdy o tym wie,ja mowie o podobno cudownym dzialaniu kolagenu z buteleczki,ktory nic nie daje i wyobraz sobie ze mialam ten rybi i jest to badziew,strata pieniedzy,nic nie daje,ani na jedrnosc ani na zmarszczki tym bardziej na rozstepy,jakby byl taki cudowny to nie trzeba by go reklamowac i wciskac ludziom,no i nie bylo by zabiegow stymulujacych wytwarzanie naturalnego kolagenu w skorze bo wystarczyloby sie.posmarowac,ludzie nie sa tepi i nie dadza sobie kitu wciskac

Gość hdhdhdhddh
Stosowalam kolagen platynowy czy jakos tak,naszczescie.dostalam go na urodziny i nie stracilam.swoich pieniedzy,jak zobaczylam potem ile to kosztowalo to sie za.glowe.zlapalam jak ludzie daja sie nabierac

Gość hdhdhdhddh
Jezeli jest taki cudowny to czemu nie wyparl zastrzykow z botoksu,operacji plastycznych,zabiegow pielegnacyjnych itp

No wlasnie colway nie stosuje reklamy tylko informacja przekazywana jest z ust do ust. Nie rozumiem dlaczego kolagen Ci nie pomogl. Jak dlugo go stosoawalas i w jaki sposob aplikowalas? I co najwazniejsze czego oczekiwalas. Bo jezeli ktos oczekuje ze zmarszczki znikna to niestety sie zawiedzie. Cudow nie ma. musi sobie zafundowac zastrzyk z kwasu hialuranowego. Zmarszczki na pewno sie splyca ale nie liczylabym ze znikna cakowicie. Jesli chodzi o jedrnosc gestosc i elastycznosc skory oraz wyrownanie kolorytu to stosujac systematycznie i wlasciwie przez conjamniej 3 miesiace efekty powiiny byc. Oczywiscie znaczenie ma tu tez zdrowy styl zycia, wlasciwa dieta. Osoby palace musza dluzej czekac na efekt. Antyoksydanty przyspieszaja rowniez produkcje kolagenu. Jezeli ktos sie zdecyduje ja dokladnie wytlumacze w jaki sposob nakladac kolagen i jakie czynniki przyspieszaja jego dzialanie. Nie wiem z jakiego zrodla byl Twoj zel ale jesli chodzi o kolagen to musi byc wlasciwie przechowywany gdyz moze stracic swoje wlasciwosci dlatego trzeba byc ostroznym jesli kupuje sie go z niepewnego zrodla. Wazne jest rowniez to co i kiedy nakaldasz na twarz po zaaplikowaniu sobie kolagenu bo sa skaldniki ktore go niszcza. jest wiele istotnych informacji, ktore osoaba decydujaca sie na kuracje kolagenowa powinna wiedziec. Nie przekazanie jej osobie kupujacej moze spowodowac, ze nie bedzie rezultatow.

Gość hdhdhdhddh
100 razy bardziej moge polecic zwykly krem z drogeri z kwasem hialurinowym,efekty sa znacznie lepsze,przynajmniej buzia ladnie wyglada,a naskorek jest nawilzony

Gość hdhdhdhddh
Sory ale za takie pieniadze to ja moge sobie kupic luksusowy krem z drogeri i efekty znacznie lepsze,moge polecic np helena rubenstain prodigy,a tobie widac ze ta firma wyprala mozg,KOLAGEN Z RYB TO.STRATA KASY

Sluchaj tak jak wczesniej powiedzialam. Jezeli jestes zadowolona z kremu z drogerii to super. Wtedy nie musisz przeplacac kupuja kremow drogich bo tak jak ktos wczesniej napisal a nawet wkleil artykul wszystkie kremy maja jedynie dzilanie nawilzajace. Dlaczego kolagen nie wyparl botoksu? pewnie dlatego bo calkowicie nie usunie zmarszczek i dlatego bo ludzie przejechali sie na wielu zabiegach i juz tak jak Ty w nic nie wierza. Musze Ci jeszcze cos powiedziec mam kolazanke ktora sie ostrzykuje hiularonem i ma tak kiepska produkcje kolagenu ( pewnie dlatego, ze ciagle przesiaduje w solarium i pali jak lokomotywa) ze nawet kwas jej nie pomaga. Musi stosoawc jakis specjalny cholernie drogi z mikroczasteczkami. Namowilam ja na kuracje kolagenowa i zrezygnowanie z solaruim. Papierosy dalej pali. Polecilam jej kapsulki kolagenowe , ktore stosuje juz ponad pol roku i cera bardzo jej sie poprawiala. Kwas dalej stosuje bo zmarszczki ma ale stosuje juz ten normalny w duzo mniejszek ilosci.

Gość hghghdhhd
Nie chce mi sie juz z toba gadac,prowizja ze sprzedazy wyprala ci mozg

Gość gdahgda
masc z witamina a. najlepsza. nawilza a nie przetluszcza, lagodzi tradzik, ladnie pachnie

Skoro nawiazalas do Heleny Rubinstein to musze Ci powiedziec, ze firma Inventia produkujaca kolagen dla Colwaya wumienila sie z helena na kolagena w zamian za matriksil ktory jest w kremie colwaya. No tym prosze zakonczmy ta dyskusje bo szkoda naszej energii. Ty zostaniesz przy swoim a ja przy swoim. A jesli chodzi o prowizje to nie sa one wcale takie wysokie gdyz daje duze znizki. Nie zamierzam zbijac kokosow na kolagenie tylko ciesze sie ze mam do niego dostep za nizsza cene i ze moge sie nim podzielic ze znajomymi a dzieki temu nie musze placic calej kwoty. Powodzenia mimo wszystko :)

A zostalo Ci jeszcze troche tego kolagenu? Jesli tak to moge Ci powiedziec jak go uzywac moze sie nie zawiedziec? Jesli zostalo to mam nadzieje, ze ja odpowiednio przechowujesz.

Gość heaaaaahaaa
magcola, większych bzdur to ja dawno nie czytałam :D dawaj linka do badań pokazujących to rwanie się kolagenu na aminokwasy i jego "transdermalność" :D