Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina 27

pulsowanie w głowie

Polecane posty

Gość Karolina 27

Od miesiąca/dwóch...mam dziwne pulsowanie w głowie. Nie jest ono bolesne w żaden sposób. Czuje je przez kilka sekund i pojawia się sukcesywnie co tydzień około...Ostatnio miałam 5 dni temu. Nigdy wcześniej czegoś podobnego nie przeżyłam. Pierwszy taki "puls" miałam wtedy, gdy słuchałam mp3 i szłam do pracy. Myślałam, że "zejdę"...nie bolało mnie to, tylko czułam jak pulsuje mi w głowie, drętwieje mi szczęka (tzw. szczęko-ścisk) i głowa sama mi szła w "dół" bo bałam się unieść ją do góry;/ Nie mogłam się dotknąć głowy w trakcie pulsowanie i tóż po nim, bo miałam wrażenie że zaraz to "coś" wróci...i znów zrobi mi się dziwnie ;/ Co to może byc? wie może ktoś? Neurolog w pierwszej kolejności...natomiast, troche mam schizę;/ Jednym słowem pomocy-_-

Gość nerwowy_punk
Ja czułem pulsowanie w skroniach i takie dudnienie podczas jakiejś bardzo stresowej sytuacji, np na egzaminie jakimś. No ale nie towarzył temu szczękościsk czy inne Twoje objawy

Gość coner
Przy zmianie ciśnienia odczuwa się pulsowanie Meteopaci tak mają

Gość Karolina 27
tak ciśnienie wiem-z tym, że ja od niedawna tak mam...nigdy przedtem nie odczuwałam czegoś podobnego. Nie wiem z czym to "zjeść". A im więcej czytam w internecie o moich dolegliwościach- tym bardziej zwołuje w sobie czarne myśli...tętniak/krwiak etc....;/ Z drugiej strony dobrze chociaż, że to nie boli, tylko pulsuje. Choć nie wiem co gorsze...pulsowanie jakby zaraz miała głowa pęknąć, czy ból ...

Gość ale masz schizy
stres albo nadciśnienie

Ja cierpię na migreny i czasami odczuwam takie pulsowanie , ale mnie przy tym jednak głowa boli :| no i jak mam migrene, to zawsze po jednej stronie bardzo pulsuje mi żyła na skroni... to dziwne, ze Ciebie nie boli przy tym głowa, może to stes, albo nerwy?

Gość powiało kulturą
u mnie lekarz podejrzewal tetniaka i wlasnie neurolog go wykluczyl, ale pamietam ze wypytywal mie o szczekloscisk, bolala mnie i ciągle boli glowa po prawej stronie, mialam tez pulsowanie, tylko ze pulsowanie okazalo sie czyms blachym, bol glowy -zatokowy. przy tętniaku podobno glowa nie boli, ale tętnienie jest jedną z oznak, i tylko eurolog moze to stwierdzioc. ja a twoim miejscu poszlabym zeby miec spokój

Gość Karolina 27
nie....po 15stym idę do neurologa...najpierw oczywiscie do internisty poźniej do Neurologa. Fakt! wlasnie o to chodzi, że mnie to nie boli...i jest to naprawdę sporadyczne pulsowanie...Mało tego...mam wrażenie , że nie mogę się dotknąć głowy, bo "nasili się" to pulsowanie. Straszne to jest...możliwe, że stres. Tętniak? hm... myślę, że towarzyszyły by mi inne objawy niż kilkusekundowe pulsowanie w głowie. Generalnie spoko się czuje. Myslalam, że swego czasu to przez wadę wzroku -2,5 na lewe i prawe oko...nie nosiłam ok rok czasu okularów. Zaniedbałam...i szła mi się zbiły i od tej pory nie byłam u okulisty. Poszłam w końcu (po objawie pulsowanie) to laska powiedziała mi że możliwe ze to od nienoszenia okularów długi czas...ale nie wyklucza problemów neurologicznych. Więc ogólnie "sram" w gacie....;/;/;/

Gość I tak
Karolina 27,nie ma co srac w gacie,stres nerwica,to sa podstawowe choroby w dzisiaejszych czasach,a od nich sa te wszystkie pozostałe,psychosomatyczne

Niby nie boli Ciebie przy tym głowa, ale zastanawia ten ból przy dotyku... to dziwne trochę... zdecydowanie wybierz się do lekarza! Zdrówka życzę!:)