Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozdrabnianie mięsa

Jak rozdrabniac mięso 6 miesięcznemu niemowalkowi ?

Polecane posty

Gość do przy nadziei
Moje dziecko do 9 miesiąca oprócz mleka i marchewki z jabłuszkiem nie jadło nic a tu 6 miesieczniak normalne obiady, no ale jak kto lubi, mój normalnie zaczął obiadki jeść ok 10-11 miesiaca

ja do zupki mięso dawałam w 5 miesiącu to normalny czas na wprowadzenie mięsa

A ja też późno obiadki podawałam. Mój mały był grubasem na samej piersi a odrzucał wszystko, krzywił się, wypluwał, a pediatra mówiła, że nie mam zmuszać skoro jest zdrowy i dużo przybiera na wadze. Potem wprowadzałam ziemniaczka, zupkę itd ale to też chyba koło 8 albo i 9 miesiąca było.

asiamt i w 5 miesiącu nie pluł Ci tym mięskiem? Mój nawet tych słoiczkowych nie chciał przełknąć...

Gość dsrfjkl;
asiamat mięso po 5 miesiącu normalne dla dzieci karmionych sztucznie, natomiast dzieci karmione piersią powinny dostać to dopiero 2 miesiące później.

eee kochana ja sama gotowałam i mieliłam na papkę a te papki kiedyś uwielbiał, to było coś nowego dla niego, ale ja zaczęłam pod koniec 5 miesiaca, a niektóre osoby stały nade mną i chciały, zebym wprowadziła w 4 miesiacu jeszcze aż tak na gowe nie upadłam

no i młody był karmiony właśnie sztucznie, ja karmiłam tylko miesiac, później tylko tak dla popicia raz dziennie

Gość rozdrabnianie mięsa
Do wczesniej ugorowanej zupki z marchwi, dyni, selerka, pietruszki i brokuła dodalam 10 g polędwicy z indyka ugotowanej. Wszystko blenderem. Zjadła ale mniej smacznie niz same warzywaka :-)

Gość rozdrabnianie mięsa
Czy moge dawac kochane jakis inny owoc niz jabłuszko bo moja mala to średnio lubi jabłuszko. Powtórze ma 6 miesięcy

Gość No to może...
może dałaś za dużo mięsa? Najlepiej tak max. 1/5 porcji, a na początek nawet mniej.

ziemniaka nie dajesz? brokuły ja natomiast wprowadziłam gdzieś w 8 czy 9 miesiacu

z owoców to banana, ale już nie pamiętam czy teraz można czy troche później

Gość No to może...
możesz dać gotowaną gruszkę

a z mięsa moze spróbuj też cielęcinę, ma lepszy smak i dawaj naprawdę maluteńką porcję

Gość fanka anka
seler uczula ja bym nie dawala dziecku kktore ma 6 mies, z brokułem uważaj. jablko mozesz ugotować, gruszka jest po 6 mies,

Gość No to może...
a dlaczego niby gruszki nie można dać wcześniej? Bo zebrała się jakaś grupka lekarzy i tak sobie ustaliła. U nas np. banan uczula a po gruszce nic. Skoro autorka już dawała i brokuła i selera (bo nie sądzę że dziś dała pierwszy raz skoro daje mięso jako nowość) i nic dziecku nie było no to można dawać. No i właśnie koniecznie olej rzepakowy lub oliwa.

Mój to był i jest nadal niejadek. Miał swoje dania ulubione i zupę ogórkową mógł przez tydzień jeść codziennie. Dlatego do zup sporo mięska przemycałam ale to jak już większy był. Ciekawa jestem jak będzie teraz bo miałam nadzieję, że z pół roku to nie będę musiała nic miksować i gotować:P

ważka hehe no czeka cię znowu miksowanie? mój to miał i ma różne okresy był czas, ze prawie nic nie jadł, ale ja czekaąlm, babcie płakały, ze anemik, a ja czekałam, teraz je za trech ale... tylko swoje ulubione dania, a jest ich sporo, więc problem niejadka jakby zniknął ja go nigdy do niczego nie zmuszałam, babcie płakały, dosłownie, a ja sie kłóciłam z nimi (dosłownie), ze mają nie panikowac i czekac no i się doczekały

Każde dziecko jest inne, moja aż się trzęsła za mięsem i tak jej zostało. Uwielbia wszystko co jej daję, malutki łakomczuszek:) Jak widzi że coś idzie na stół to już piszczy że chce. Dzisiaj gotuję kurczaczka z marchewką i sosem śmietanowym. Uwielbia takie jedzenie, sama muszę uważać jakie ilości ona tego zjada bo jakby sama sobie dozowała to by się non stop przejadała, takie ilości chciałaby zjadać:)

Gość rozdrabnianie mięsa
no ja własnie sie kierowałam stroną www.ossesek.pl tam selera mozna od 6 miesiaca. Warzywka to juz mam dawno sprawdzone, że nic jej nie jest. Dzis mieso pierwszy raz. A napisane jest tam, że z owoców tylko jabłko i czarna jagoda. Jagód juz nie ma a jabłko srednio jej idzie. dzis ugotuje gruszkę. Gruszke gotowac obraną?

Gość No to może...
tak ja gotowałam obraną i póżniej rozdrabniałam widelcem

a mój to sosów nie tknie, ale mięso uwielbia, zwłaszcza schabowe, jadłby codziennie, tylko czekam aż mu się znudzi też taki mięsny chłop z niego

Gość No to może...
Natkaaa ty miałaś CC że tak utrafiliście z datą ? :)

autorko a moze smak jabłka tego co jej dajesz małej nie podchodzi, moze zmień rodzaj, chociaż zapewne różne jej powdawałaś, może sok z tego jabłka małej daj?

Gość rozdrabnianie mięsa
No to może... a od którego miesiaca dawałas gruszkę?

Gość rozdrabnianie mięsa
Natkaaa Z ta data to dla mnie też 18 jest szczęsliwy. 18 czerwca poznalam sie z mężem, 18 grudnia mielismy wesele, 18 stycznia mam urodziny :-)

ale wiecie, ze gruszka jest ciężkostrawna? ta ugotowana moze mniej, ale podobno jest autorko na wieczór jej nie dawaj, może rano bardziej