Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZakochanaPoUszy93

Pierwsze wizyta u Teściowej. Proszę o Rady :)

Polecane posty

Gość ZakochanaPoUszy93

Witam Was piękne! Mam taką dziś sprawę :). Zeszłam się jakoś z kumplem z którym znamy się od ponad roku, czujemy się ze sobą świetnie, jestem taka szczęśliwa jak nigdy nie byłam (nikt mi przez moje 7 poprzednich związków tego nie dał). Mój TŻ bardzo chce bym poznała jego mamę(ojciec nie żyje) i najlepszą przyjaciółkę. Z przyjaciółką jakoś się dogadam, ale zastanawiam się co na spotkanie z mamą. Słyszałam, że bardzo lubi czytać i coś wspominała o książce o Steve Jobs'ie, więc już ją zamówiłam ;) Myślę jeszcze nad kwiatami, winkiem, jakimś ciastem.. Doradźcie! Poza tym myślę jak się ubrać, co mówić.. Może opowiecie o swoich pierwszych wizytach u teściów ;) Pozdrawiam

Gość erreertry
to nie twoja tesciowa ty kretynko

Gość zazdroszcze ci;;;;
ja jak pierwszy raz spotkałam potencjalną teściową to powiedziała tylko dzień dobry, potem przyniosła kanapki i herbatę i tyle ją widziałam, potem byłam jeszcze u chłopaka ze 3 razy i co prawda kontakt jakiś tam był, ale nie rewelacja, miałam ciągle wrażenie , że ten związek traktowała jako tymczasowy, nie wiązała raczej przyszłości jej syna z moją osobą...no i związek się rozpadł

Gość ZakochanaPoUszy93
To smutne.. Wiem, że jeszcze nie teściowa, ale wszyscy wiemy o co chodzi. ;) To mój TŻ opowiadał mi o niej tyle, że powinnam mieć z nią dużo wspólnego ;) I aż nie mogę się doczekać, żeby ją poznać, tylko chciałabym dobrze wypaść :)

Na pewno sie ucieszy z wina i z ciasta, zwlaszcza, jesli ciasto sama zrobisz. Ubierz sie schludnie, polelegancko, bez mini i wielkich dekoltow

Gość mam tylko jedną radę
bądź sobą i nie właź w tyłek teściowe nigdy tego nei doceniają a im bardziej póbujesz im dogodzić tym mniej mają szcunku do Ciebie ja właziłam w dupę teściowej 10 lat, przejmowałam się jej fochami, dziś z perspektywy czasu widzę że trzeba było mieć ją centralnie w dupie i robić po swojemu zamiast jej słuchać i próbować dogodzić

Gość zazdroszcze ci;;;;
najlepiej isc na spontan, jak przedobrzysz z przygotowaniem to będzie to sztucznie wyglądało, zresztą póki co jesteś "tylko" dziewczyną więc nie widzę powodu byś specjalnie musiała nadskakiwac jej np przeczytaną książką, bądź sobą...

To mój TŻ " Totalnie popierdolony skrót Kojarzy mi się z Towarzyszem Gierkiem

regres, ciekawe jaki jest skrót na teściową

Gość ZakochanaPoUszy93
Książki nie będę czytać ja, tylko dla niej zamówiłam :) Nie jest droga, a to jakiś taki miły gest i świadczy o tym, że coś wiem o jej zainteresowaniach. Nie chcę, aby było sztucznie, nie chcę jednak też bez przygotowań żadnych bo wyjdzie na to, że mi nie zależy, a jest wprost przeciwnie. Mój TŻ ciągle powtarza, że ona mnie polubi, ale bądźmy szczerzy wszyscy tak mówią, a różnie to bywa ; ) Co do kwiatów, to jakie najlepiej? A może winko ?

Gość OMG wspołczuję Wam
Bojkotujmy topiki z wieśniactwem "TŻ"

Gość ZakochanaPoUszy93
Regres, Tylko ciekawi mnie skąd Ż w "Towarzyszu Gierku" ; )?

Nie chciałabym być w skórze faceta, który nazwałby mnie "towarzyszką" ;) Obojętnie czego....;)

Gość ZakochanaPoUszy93
Skrót rzeczywiście zaczerpnięty z wizażu, ale czy uraziłam tym kogoś? Nie rozumiem Waszych napadów nienawiści.

Gość zazdroszcze ci;;;;
ja bym się aż tak nie kosztowała na początek bo skąd wiesz, że ten związek przetrwa???jestem ostrożna bo już się przejechałam i i wiem, że nie warto komuś włazic na siłe w cztery litery a to, że chłopak gada, że ona cię napewno polubi to aż tak bym nie wierzyła

Tak na marginesie: kwiaty, książka, wino, ciasto.... Może jeszcze jakąś wycieczkę do ciepłych krajów dorzucisz z dedykacją: "Dla MTŻ" :o

Gość ZakochanaPoUszy93
Mam nadzieję, że przetrwa i na to się nastawiam. Wiem, może jestem trochę naiwna(szczególnie po 7 nieudanych związkach), ale zależy mi i nie chcę tego w żaden sposób powstrzymywać :) Efektywnie budujemy relację.

Gość ZakochanaPoUszy93
Ivonk@ to były tylko propozycje, nie wezmę tego wszystkiego ;) Książkę na pewno, a nad resztą ciągle myślę :)

Regres, Tylko ciekawi mnie skąd Ż w "Towarzyszu Gierku" ; " Towarzysz kojarzy mi sie z Gierkiem

Gość ZakochanaPoUszy93
No w sumie. Nie skupiam się na wymowie i przekazie tego skrótu jest po prostu wygodny i krótki ;)

Wobec tego całkiem szczerze proponuję na książce poprzestać. Zdecydowanie wystarczy... Choć osobiście uważam, że nie kupuje się książki obcym osobom (a jego matki z tego co czytam, nie widziałaś na oczy). Mogłaś przyjść z butelką wina, porozmawiać o literaturze, a książkę podarować przy następnej okazji... I wydaje mi się że tą okazją nie powinna być zwykła wizyta. ciasto można przynieść zawsze, natomiast kwiaty to raczej jak facet idzie z wizytą.... Takie moje skromne zdanie:)

niby czemu teściowa ma Cię polubić ? jesteś dla niej obcą kobietą która ma zamiar z nią rywalizować i odebrać sens jej życia kwiaty, bobonierki tego faktu nie zmienią wytłumacz kobiecie która poświęciła 30 lat swego życia na bycie Matką Polką że kochasz jej syna i jej zazdrość i pretensje są niesłuszne, powodzenia

Regres Teściowa na wizażu to "teściówka" natomiast teściowie to "teście" :)

Gość ZakochanaPoUszy93
Haha, zobaczymy jak to będzie :) Ja postaram się wyjść z twarzą z tego ; )

Gość daaaaaad
93 to twój rok urodzenia?

Gość ZakochanaPoUszy93
Owszem ;)

7 związków w wieku 19 lat ? grubo

Gość ZakochanaPoUszy93
dwa po 1,5 roku, a pięć krótszych . . .

Gość genio
Weż ze sobą dubeltówkę. Połóż na stół. Od razu będzie miła atmosfera. Teściowa na pewno będzie cię szanować.