Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxlllxxx

Proszę o poradę w sprawie farbowania włosów

Polecane posty

Gość xxxlllxxx

Witam. Nie dawno przeszłam dekoloryzację(oczywiście nie sama), włosy były farbowane na czarno,po dekoloryzacji są.....coś w stylu brązu. Czy jest ktoś kto mógłby doradzić jak stopniowo schodzić do blondu? Proszę tylko nie pasemkami,bo słyszałam ze to trwa dość długo(no i kosztowne). Słyszałam,że można kłaść farbę blond(extra blond),dzięki której można uzyskać z czasem co raz jaśniejsze kolory,tyle że początkowo będą rude, itp. Jeżeli ktoś sam zszedł do blondu,bardzo proszę o poradę....za wredne komentarze dziękuje! Liczę na miłe osoby,które chętnie podpowiedzą:).

Gość ponadNaście
Rozjaśniacz a potem farba- ale włosy się niszczą, dlatego lepiej nie samemu..

Gość htht
kup sobie garnier 111 to to rozjasniajaca o 4 tony , nie niszczy jak rozjasniacz, potem np szampon eliminujacy i na pewno blond bedzie

Gość takenbyastranger
ja tez mialam na czarno, tez robilam odbarwianie - tez wyszlo cos w stylu brazowego dalam im odpoczac trzy miesiace, maski, regeneracja itp. potem zafarbowalam na ciemny blond... potem jasniejszy no i w pol roku znow były ładnie jasne bez niszczenia

Gość xxxlllxxx
zapomniałam dodać, że chodzi o włosy łonowe

Gość xxxlllxxx
Po wyżej ktoś się za mnie podał,jeżeli chodzi o włosy łonowe: P Ale świetnie,że ma ubaw;) Dzięki reszcie za odpowiedź.:)

Gość ja zeszłam do blondu
ale nie z czarnego - tylko z czerwonego. W jaki sposób? Najpierw rozjaśniacz, ale to jeszcze nie było to, więc po raz drugi rozjaśniacz , na drugi dzień farba blond. Włosy nie poniszczyły się, nie wypadły, nic złego się nie działo. Oczywiście przez jakiś czas dbałam intensywniej, niż normalnie - ale też bez przesady.

Gość xxxlllxxx
htht Bo dostałam od znajomej(bo ona jednak w końcu nawet nie otworzyła) garnier color naturals pielęgnacyjny krem rozjaśniający od 4 do 6 tonów,ale nie wiem czy to się nadaje. A gdzie nie napiszę, to ceny kolosalne.....chociaż dalej szukam, taniej dobrej fryzjerki która zejdzie mi do blondu:). takenbyastranger Ale jak farbowałaś na ciemny blond,to rozjaśniałaś?

po dekoloryzacji mozesz na glowie robic wszystko. Dekoloryzacja wybieliła Ci wlosy i wypłukałą z nich naturalny barwnik, dlatego wlosy i tak sa puste i slabe w srodku. Jak biała wełna. JAk tak mozna zniszczyc sobie wlosy... normalnie kojarzy mi sie to z takim zaniedbaniem i brudasami...

Gość jtht
ja z kawowego brazu robilam kremem rozjasniajacym tym z garnier, pote garnier nr 111 bardzo jasny popielaty blond, potem szampon joanny ten niebieski i mam takie fajne popielate.

Gość xxxlllxxx
smierc ,,Ty masz prawo mieć swoje zdanie,ja mam prawo mieć je.... ; )'' Albo może po prostu nakładać farbę super jasny blond......bo jakby nie patrzeć rozjaśnia. Próbował ktoś tak? Bo o tym też słyszałam. Dzięki za miłe odpowiedzi,od osób miłych i pomocnych:). Już nigdy czarne:D

Gość xxxlllxxx
jtht ja mam , garnier color naturals pielęgnacyjny krem rozjaśniający od 4 do 6 tonów,ale nie wiem czy się nada i czy bardzo włosów nie zniszczy?