Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anndzzia

długie starania o dzidziusia

Polecane posty

Gość anndzzia

Witam wszystkie starajace zapraszam do wspolnych rozmow:)

Gość l.d.m.a
czesc, ja tez sie staram, juz 3 miesiac i nic mam 32 lata jestem w Wawy napisz cos o sobie:)starasz sie o pierwsze dziecko? dlugo?

Gość katarinka....
kolejny nudny temat , kolejnej nawiedzonej niuni ;/

Gość a co to saaa
zesc, ja tez sie staram, juz 3 miesiac i nic a co to sa 3 miesiace :O

Gość autorka napisala dlugie
starania wiec napewno nie bedzie to 3 miesiace ani nie rok tylko dluzej

Gość natalia909090
3 miesiące to długo heh rozbroiłaś mnie

Gość l.d.m.a
moze dlugo moze nie...nic wam do tego w pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym miesiacu bez antykoncepcji

Gość natalia909090
idma chwalisz się czy żalisz autorka nie pyta sie kto juz ma dziecko

Gość to tak ze too
[zgłoś do usunięcia]l.d.m.a to nie znaczy za za 2 bedzie tak samo ludzie sie latami staraja wiec nie przesadzaj

Gość l.d.m.a
wez spadaj natalia, nic nie wnosisz wiec tobie juz dziekujemy

Gość natalia909090
oj chyba ciśnienie tobie podskoczyło :D hmm ,, spadaj" okrślenie mało precyzyjne ,na poziomie osoby nie wykształconej , nie oczytanej, która nie umie się wysłowić

Gość l.d.m.a
pocwicz pisanie "nie" z przymiotnikami i przysłowkami ( o ile wiesz co to jest) smieszny przyglupie, a potem pouczaj innych:D

Gość natalia909090
tak długo zajęło tobie sprawdzanie tych słówek w słowniku czy z polonistą musiałaś się skontaktować

Gość natalia909090
i kto to mówi ten co nie zna ,,polskich znaków: popatrz na swój wpis

Gość gluck:):)
Natalia909090,po co tu sapiesz i psujesz dziewczynom topik? Po co? Masz jakiś problem ze soba? Litości dziewczyno, ogarnij sie i nie pieprz farmazonów. A pisanie faktycznie mozesz poćwiczyc.

Gość l.d.m.a
autorko, jak bedzziesz odezwij sie:) tej tepej cizi natalii sralii nie nalezy brac serio wiec luz i do zobaczenia na topiku:)

Gość anndzzia
katarianka jestes w bledzie nie nawiedzonej niuni ty moze nie masz problemu ze zajsciem wiec nie wiesz co to znaczy skoro uwazasz ze to nudny temat to po co wogole tu zagladasz????? dziewczyny chcialabym nawiazac temat glownie z dziewczynami ktore staraja sie o dziecko juz jakis czas i sie lecza badz leczyly i moga jakos doradzic tym ktore sie staraja. Na forum jest duzo tego typu tematow ale tam dziewczyny juz sie znaja wiec trudno sie wdrazyc.. Ja moge powiedziec wam ze juz 2 lata sie staram teraz mialam laparo wiec chcialabym nawizac kontak z dziewczynami ktore maja tez ten problem mysle ze razem bedzie nam lepiej przez to przejsc bo kto nas lepiej rozumie niz my same.. l.d.m.a tak ja o pierwsze dziecko sie staram, 3 miesiace to jeszcze nie wiele mowia ze jak po roku czasu nic nie wychodzi to wtedy trzeba udac sie do lekarza mam nadzieje ze tobie sie uda bez problemu zajsc w ciaze:)) dziewczyny ktorych ten watek nie interesuje nie wypowiadajcie sie jak nic nie mozecie wniesc do tego watku...pozdrawiam

Gość rosa make up
anndzzia witaj ja staram sie juz prawie od 5 lat a wlasciwie czekam w sumie juz tylko

Gość rosa make up
sorry prawie 5 lat czekam

Gość l.d.m.a
hej andziaaa:) mialas laparoskopie jajowodow, masz stwierdzona niedroznosc? w jakim wieku jestes?

Gość anndzzia
l.d.m.a nie mam zamiaru sie przejmowac takimi ludzmi.Moze zycie kiedys tez ich doswiadczy to beda inaczej patrzec na pewne sprawy i bardziej liczyc sie z ludzmi i ich uczuciami......

Gość anndzzia
rosa ale mialas juz jakies badania poddawalas sie jakiemus leczeniu przez te 5 lat? l d m a ja kochana mam 27 lat ja poszlam na laparo w celu usuniecia lewego jajowodu z powodu wodniaka i niedrożnoscia prawego ktora mi usuneli. Jestem miesia po laparo teraz czekam na efekty lakarz dal nam pol roku. A ty narazie próbujesz normalnie czy sie leczysz w jakis sposob??

Gość rosa make up
anndzzia tak mialam mnustwo badan leczeni itd itp swoje juz przeszlam i wycierpialam, jestem po inseminacji wrogi sluz i zbyt mala liczna plemnikow leczenie nie pomoglo na dzien dzisiejszy zostaje nam ivf ale brak funduszy na to niestety wiec to nie wchodzi w gre a ty leczysz sie gdzie? jakie mialas badania juz?

Gość anndzzia
rosa ale przy wrogim sluzie jest wskazana inseminacja moze probuj jeszcze nastepnej inseminacji jest o wiele tansza niz in vitro. Nawet slyszalam ze inseminacje robia do ktoregos podejscia na fundusz ale nie wiem czy to prawda. Naprawde juz sporo lat sie starasz podziwiam cie ze to wytrzymujesz. Ja powiem ze my z mezem jestesmy razem 10 lat w sumie to od 2 lat sie staramy a tak naprawde to tak z 7 lat to nie uwazalismy i nic z tego nie wychodzilo ale moj maz nie chcial isc do lekarza zbadac nasienia bo obawial sie ze to wina jest wlasnie jego nasienia. W koncu poszedl i okazalo sie ze u niego ok na szczescie. Ja juz mialam badane hormony robine hsc,hsg i laparo w tym roku nie zapisalam sie jeszcze do zadnej kliniki nieplodnosci bo lekarz dal nam pol roku na naturalne starania.Co z tego wyjdzie nie wiem ale bede walczy poki co... To jest naprawde okropne i nikt kto tego nie przeszedl nie wie co to znaczy ... rosa probuj jeszcze inseminacji nie poddawaj sie

Gość rosa make up
anndzzia prubowala bym dalej IUI ale moj maz ma za malo plemnikow do IUI i za slabe a leczenie nie pomoglo wiec przy tych parametrach iui nie ma najmniejszego sensu Nawet slyszalam ze inseminacje robia do ktoregos podejscia na fundusz ale nie wiem czy to prawda. nie ma trzeba placic niestety teraz juz

Gość anndzzia
rosa moze sprobujcie tego pokrzywa (korzeń) dziegiel litwor Lubczyk ogrodowy(korzeń) Przetacznik lekarski Pasternak zwyczajny zioła w równych ilościach zmieszać zalać 2 łyżeczki szklanką gorącej wody, odstawić na 10-15 min, pić codziennie 2 szklanki herbatki przez 6 tygodni. I jeszcze jedno, na poprawę ilości i ruchu podobno bardzo dobrze wpływają nasiona pokrzywy (codziennie łyżeczka). W leczeniu zaburzeń płodności spowodowanych zbyt małą liczbą plemników stosuje się głównie macę, żeń-szeń i eleuterokok - pobudzają produkcję testosteronu i zwiększają intensywność spermatogenezy. Ekstrakt z macy dodatkowo zwiększa ich żywotność. Moze tego niech sprobuje

Gość rosa make up
anndzzia moj m prubowal juz wszystkiego wszystkie witaminy i ziola tez juz pil jakie moga byc i w tym polecane przez androloga niestety zeby podejsc do iui trzeba miec powyzej 10 ml a u mojego m to tylko 1 ml leczyl sie z ponad rok ale nic nie pomoglo tak naprawde nie ma na to lekarstwa a jesli sie poprawia to tlyko nie znacznie a to za malo i nie mamy szans na IUI tylko ivf pozdrawiam

Gość anndzzia
rosa kurcze to naprade przykra sprawa naprawde moze jeszcze niech sprobuje tej mieszanki co zaszkodzi. Ja nie wiem dlaczego takie to zycie nie sprawiedliwe:( ci co miec nie powinni to maja a my ktore bysmy oddaly wszystko zeby miec to musimy takie trudnosci napotykac. Dlaczego to ivf takie drogie skoro to jest jedyna szansa na dziecko dla niektorych par tyle pytan a odpowiedzi brak. Mam nadzieje gleboka ze kiedys ci sie uda zycze ci tego z calego serca bo wiem co czujesz i przezywasz.

Gość anndzzia
Lekarz kiedy bylam na konsultacji powiedzial ze mam po laparo 16% na naturalne zajscie przez pol roku takie mam ogromne obawy ze mi sie nie uda. A co jesli jednak po pol roku nie bede mogla podejsc do inseminacji z jednym udroznionym jajowodem tyle mysli w glowie sie kłębi .....

Gość rosa make up
anndzzia z iui tez nie ma cudów tak naprawde bo to tylko jakies 15% ale narazie próbuj tego nie mysl z gory ze sie nie uda a zawsze mozesz sprubowac tej inseminacji ja sie juz przwyczailam do tego swoje wycierpialam ale majac nadzieje i tak jest zle bo ile mozna czekac i le mozna miec ta nadzieje to boli poprostu a ja tez nie jestem mlodsza tylko coraz starsza za kilka mc stuknie mi juz 31 lat ciezko jest zyc przez 5 lat i miec nadzieje a ta nadzieja i tak zawodzi jakos zyje bo co zrobie ale nie ma mi latwo ten co nie przeszedl tego nie zrozumie nigdy o malo mi sie mlzenstwo nie rozpadalo przezylismy bardzo dluzy kryzys jak bys chciala a masz jakies namiary na siebie gg maila to chetnie pogadamy od czasu do czasu