Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ginka de Janko

aborcyjne kłamstwa Kościoła Katolickiego

Polecane posty

Gość nie porownuj Niemiec z 1939
z calym cywilizowanym obecnym swiatem, czy on caly wyglada tak, jak przedwojenne Niemcy? Popukaj sie w gloiwe i zobacz o jakie panstwa chodzi, o prawie caly świat - i kto jest po drugiej stronie_ islam i podobni fundamentalisci. No i Polsak z nimi - bez komentarza

Gość kto podejmuje decyzję
wiesz koleś śmieszysz mnie bo szczekasz jak pies za płotu, mocnyś w gębie a jak kiedyś Ciebie życie postawi przed taką sytuacją życiową to spiertolisz od matki swego kalekiego dziecka aż się będzie kurzyło obrońca moralności się znalazł życie nauczyło mnie jednego: faceci są zbyt egoistyczni i wygodni by dbać o innych, dlatego rolę pielęgniarek i opiekunek zawsze pełniły kobiety teraz to mozesz tą gębą kłapać, kiedyś życie zweryfikuje twoje poglądy

mam nie porównywać bo tobie to nie odpowiada? jakoś mam to w dupie i będę porównywał do czego będę uważał za stosowne. mordowanie nienarodzonych dzieci to zbrodnia i żadne wasze pierdolenie o "cywilizowanym świecie" tego nie zmieni. to jest barbarzyństwo na miarę jakichś prymitywnych plemion sprzed tysięcy lat a nie cywilizacja.

barbarzyństwem jest zmuszanie kobiet do rodzenia w cierpieniu i odmawianie im pomocy, a to też ma miejsce w cywilizowanym państwie śmieszy mnie że w dzisiejszych czasach trzeba głosić hasło "rodzić po ludzku", hasło które nic nie oznacza bo powinno być egzekwowane i bez hucznych kampanii bo jest to oczywista oczywistość

oczywista oczywistość to jest że w XXI wieku nie wolno zachowywać się jak barbarzyńcy mordujący słabych i kalekich. i tych którzy nie mają głosu i nie mogą się przed aborcjnymi barbarzyńcami obronić.

wiesz offermo, twoje oburzenie i sprzeciw spowoduje jedynie to że wielu ginekologów nieźle sie obłowi na prywatnych praktykach im moralność nie przeszkodzi w wybudowaniu pięknego domu i kupieniu pięknego samochodu dla rodziny bogaci zapłacą a po dupie jak zwykle dostaną jedynie Ci których nie stać na prywatny zabieg czemuś biedny ? boś głupi ? czemuś głupi boś biedny

wiesz ofermo, rację miała matka tej chorej córeczki....chciałabym widzieć twoja minę gdyby faktycznie zjawiła się pod twoimi drzwiami i poprosiła o pomoc wtedy też pewnie miałbyś wiele do powiedzenia nt wartości życia ludzkiego tezy mają się nijak do praktyki i takież jest twoje bajdurzenie

"bogaci zapłacą a po dupie jak zwykle dostaną jedynie Ci których nie stać na prywatny zabieg czemuś biedny" czyli nie tylko to ze się "obłowią ginekolodzy". uratuję również życie wielu dzieciom z biednych rodzin które choć biedne będą miały tyle szczęścia że ich rodziców nie stać było na ich zamordowanie. uznam to za swój sukces.

przy odrobinie szczęścia wykażesz się w życiu heroizmem w opiece nad swoim ojcem czy matce w demencji wierzę że spełnisz sie w tej roli bo z tego co piszesz jesteś przykładem człowieczeństwa i wysokiego morale

Gość do offermy...,.,
żabo,piszę o tych chorych,jesteś malo rozgarnieta. KAŻĄ RODZIĆ UPOŚLEDZONE NIEODWRACALNIE,a utrzymać mają za 520zł. nie masz zielonego pojęcia o czym piszę ale jeszcze wszystko przed toba i mam nadzieje ,że przekonasz sie sama o tym !

tak, oczywiście dzieci z wadami genetycznymi rodzą się tylko wśród patologii postuluję więc by zakazać jeszcze badań prenatalnych, usg....po co badać dzieci skoro jeśli matka nie pije i nie pali dziecko na pewno urodzi się zdrowe skoro nie można usuwać wadliwych płodów to po co robić badania, wprowadźmy zakaz badań, niech zgodnie z wolą Boga rodzą się wszystkie płody

skoro jesteśie zwolennikami praw dzieci to moze wprowadźcie jeszcze obowiązkową adopcję dla par bezdzietnych wtedy problem dzieci niechcianych zostanie całkowicie rozwiązany wszystkie dzieci znajdą kochających rodziców: i te zdrowe i te chore o tak.....z pewnoscią Ci którzy tu bronią prawa kalekich dzieci do życia z chcecią przyjeliby pod swój dach jakies kalekie dziecko moze ty ofermo zgłosisz się jako pierwszy na ochotnika, jak widzę temat jest Ci taki bliski

Gość głupoty wypisujecie!
do KikutPolski ,,w polakach jest mało odwagi. na ukrainie gołe panienki zcinają publicznie krzyże, a w rosji zamaskowane panienki robią sobie disco w cerkwii a w polsce nic cisza" zapomniałeś dodać, że na koniec w tej całej nowoczesnej Rosji i Ukrainie na końcu lądują na białych niedźwiedziach, a jedyna łaskawość w tym, że moga liczyć na łagodne łagry - weź myśl trochę człowieku! Wg mnie cała ustawa jest w ogóle zbędna, ten kto ma to zrobić i tak to zrobi - ten kto ma sumienie /nie musi być katolikiem/ tego nie zrobi. Zauważam też, że ten temat jest wyciągany jak rządy chcą po cichu załatwić ,,grubsze sprawy" - media gadają tylko o tym, ludzie to samo a zaraz okaże się że przeszmuglowali ustawę o podwyższeniu jakichś podatków lub podobną- a wy się tu podniecacie...

żab X: Twoje słowa: "no przecież ona nawet wyjść do pracy nie może, a co dopiero pod cudze drzwi. swoją drogą, większość wrodzonych schorzeń u dzieci to efekt tego, co ich matki piły/paliły i łykały w młodości, albo i w ciąży. a potem cały świat jest winien i powinien współczuć biedaczkom. tylko tych dzieci żal

ale mam prawo żyć, nieprawdaż ?

jedno jest pewne, argument o przymusowej adopcji kalekiego dziecka skutecznie zamknął gębę ofermie zabrakło mu argumentów broniących mu prawa do posiadania wyłącznie zdrowego dziecka

"gdyby isntytucje zmuszały rodziny adopcyjne do przyjmowanie dzieci bez prawa wyboru od razu podniesionoby larum że ogranicza się ich prawo wyboru" słusznie. każda rodzina powinna sobie zrobić tyle dzieci ile chce a potem zostawić te najlepsze a resztę potopić. przecież trzeba mieć "prawo wyboru".

to powodzenia ofermo z leczeniem zespołu Downa w łonie matki nawet nie myślisz co piszesz i nadal nie wytłumaczyłeś paradoksu że rodzina adoptując dziecko ma prawo wybrać czy weźmie pod dach dziecko zdrowe czy chore, nie ma przymusu obróciłeś temat dwa razy wokół ogona a nadal wychodzi na to że rodzina adopcyjna ma wybór którego nie ma matka ktora wie że dziecko urodzi się chore

zapytam jeszcze raz: jak wyleczysz bezmózgowie u dziecka w łonie matki ? nie wyleczysz, pozwolisz by jego matka żyła w traumie kolejne miesiace ciąży i patrzyła jak dziecko umiera po porodzie, to zaiste humanitarne

co do medycyny prenatalnej to doskonale wiem czym się zajmuje i jakie ma ograniczenia jej mozliwości to głównie diagnostyka bo nie wszystkie wady da się naprawić

Gość pewnie jadą na kredytach
żab-X, na tak trywialne pytanie odpowiedziałaś, z pozostałymi moimi postami nie dyskutujesz

Gość Jestem ciekaw czy
!Offerma i Śmieszny Kretyn wspierają w jakikolwiek sposób domy dziecka lub podobne instytucje? Zapewne nie, bo w końcu czego można oczekiwać od ludzi co kobietę traktują jedynie jako inkubator? Nie pomagają osobiście, nie wpłacają datków tylko jak to życiowi frustraci - walą konia przed monitorem i głoszą na forum swój jedynie słuszny kato-prawicowy pogląd na życie. Czyżby zarodek był ważniejszy od dziecka już po narodzinach? Dlaczego zawsze jak ktoś jest życiowym nieudacznikiem to zaczyna wsadzać swój nochal w sprawy które go nie dotyczą i dyktować innym jak oni mają postępować? Nawet nie potrafiliście uporać się z własnym życiem. Wy się nie bójcie aborcji - bardziej eutanazji. Kto wie czy was nie uznają za jakiś czas za balast dla społeczeństwa. Nie wyskrobano was za w czasu ale na szczęście matka natura naprawiła swój błąd i dzieci mieć nie będziecie.

zaraz przeczytamy, że offerma podstępnie zapładnia biedne, nieświadome kobiety, które nie mają pojęcia że mogą zajść w ciążę nie bądźcie śmieszni.

"wychodzi na to że rodzina adopcyjna ma wybór którego nie ma matka ktora wie że dziecko urodzi się chore" 123 no bo tak dokładnie jest. rodzina adopcyjna może sobie dziecko wybrać a jak tatuś mamusi wsadzi penisa w pochwę i z tego będzie dziecko to oni nie mają wpływu na to czy będzie wysokie czy niskie, ładne czy brzydkie ani głupie czy mądre. nic sobie wybrać nie mogą, nie mogą go wcześniej poznać tylko mają takie jakie zrobili. i to nie jest bynajmniej żaden "paradoks" tylko naturalna kolej rzeczy. niezłą jesteś idiotką skoro takie rzeczy ci trzeba tłumaczyć. 123 "jak wyleczysz bezmózgowie u dziecka w łonie matki ?" 123 a u dorosłych ludzi to wszystkie choroby są uleczalne? jak wyleczysz złamany kręgosłup? co to ma być niby za argument? to badania mają być przyczynkiem do likwidacji? jak stwierdzimy u kogoś raka (u kogos dorosłego) i rokowania są złe to proponujesz go uśmiercić? taki wg twoich wyobrażeń jest cel robienia badań? a jak "tacy jak ja" nie zgadzają się na uśmiercanie to ty wyciągasz z tego wniosek że badań też nie ma sensu robić? naprawdę co rozmowa z fanatykami aborcjonizmu to odkrywam nowe poziomy ludzkiej głupoty.

nie dopowiedziałeś czy pomógłbyś kobiecie z chorym dzieckiem niektóre arumenty sprytnie omijasz, te niewygodne

Gość do offermy...,.,
Żabo,dlaczego mam zgłaszać twoje posty do usunięcia? Nie uraziłaś mnie niczym a ja ma cierpliwość do upośledzonych,czyż nie?

Gość do offermy...,.,
i jeszcze jedno,zarzucasz mi klamstwo.Jakie? to,ze mam upośledzone dzieco,czy to,że takich dzieci nie ma? Co to zmienia?Problem jest!

"przez przypadek wkleiłam nicka z innego tematu" ­ no widać, zmieniasz nicki jak rękawiczki. to pierdolenie o chorym dziecku też pewnie twojego autorstwa ściemniaro.