Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marioo2311

Plecy bolą :\

Polecane posty

Witam. Mam pytanie. Dzisiaj na treningu w halówkę wygiąłem się w tył podczas kopnięcia piłki i w tym momencie coś pyknęło mi w plecach, konkretnie w dolnej części po prawej stronie pleców. Od tego momentu bolą mnie plecy przy pochylaniu właśnie w tamtym miejscu. Z oddychaniem nie mam problemów. Co mogło się stać? Być może jedynie naciągnąłem mięsień?

Gość marianna pe *
posmaruj voltarenem albo innym przeciwbólowym

Gość Powiem tak:
W tym miejscu to chyba są nerki u każdego?! No to maścią ma nacierać?!

Gość Powiem tak:
Konkretnie to w pasie czy wyżej w okolicy żeber?

Gość marianna pe *
lędźwie.. kąpiel, masaż rozgrzewający z olejkiem i pod kołdrę powinno przejsć za 2 dni

Gość Powiem tak:
Start Fitness i sport Kontuzje i urazy Naciągnięcie mięśni Naciągnięcie mięśni Ból mięśni może oznaczać, że doszło do ich naciągnięcia lub nawet naderwania. Jest to bardzo częsta kontuzja, zwłaszcza wśród sportowców. Zazwyczaj dochodzi do niej w wyniku nadmiernego przeciążenia mięśni, które nie zostały przygotowane na wysiłek fizyczny. Wśród tego typu urazów można wyróżnić naciągnięcie mięśni barku, pleców i uda. Aby im zapobiec, warto przed ćwiczeniami wykonać krótką rozgrzewkę, która przygotuje mięśnie na intensywną pracę. SPIS TREŚCI: 1. Przyczyny i symptomy urazów mięśni 2. Profilaktyka i leczenie kontuzji mięśnia 1. Przyczyny i symptomy urazów mięśni W wyniku nadmiernego naciągnięcia mięśnia dochodzi do zerwania jego włókien. Zwykle zachodzi to w miejscu, w którym mięsień łączy się z tkanką łączną ścięgna. Podobny uraz ma zazwyczaj miejsce w rezultacie bezpośredniego uderzenia w mięsień. Naciągnięcie mięśnia może zdarzyć się również w wyniku nagłego ruchu lub dźwignięcia. Objawem naciągnięcia jest ostry ból mięśni, któremu może towarzyszyć krwiak, w przypadku gdy doszło również do uszkodzenia naczyń krwionośnych. Miejsce urazu jest wrażliwe na dotyk, a ruch jeszcze bardziej potęguje ból. Ból ma charakter kłujący, punktowy, przy czym na skutek ucisku ma tendencję do nasilania się. Jak zachować się w przypadku wystąpienia powyższych symptomów? Przede wszystki do bolącego miejsca przyłóż okład. Powinien być zimny. Zwykle w ciągu 24 godzin dolegliwości zmniejszają się, wówczas można użyć ciepłego okładu. Część ciała dotknięta naciągnięciem powinna być w miarę możliwości mało używana. Jeżeli w miarę upływu czasu ból będzie się nasilał, wizyta u lekarza to konieczność.

Gość kręg mogl przeskoczyc
nie dysk miedzykregowy (bo to ogromny bol),a zwykly kręg. moglbys isc na masaz gdzie fizjoteraputa ze specjalnoscia od kregoslupa pomoze go ''wstawic''.

Gość Powiem tak:
"To nic bardzo złego mi się nie stało? Bo już straszyli mnie, że coś mi się połamało w plecach." Masz podany link j.w. Jak będziesz się dalej zle czuł to idz do lekarza...

Gość Zerik

W Rehaexpert mają dokładną i dobrą rehabilitację. I szczerze mówiąc ja bardzo jestem zadowolona z ich rehabilitacji. Dokładnie i z efektem. Czegoś takiego oczekiwałam wlaśnie.

Gość Rafał

Jednak nie diagnozowałbym sie po kontuzji w internecie. Jak coś boli, tzn. lepiej pójść do lekarza i sprawdzić, co się dzieje. Mój tata długo chodził z bólem kolana i jak w końcu zaciągnąłem go do lekarza, to się okazało, że stan zapalny już był bardzo mocno zaawansowany i przy okazji wyszło kilka innych spraw. Na szczęście dr Rafał Więcek ma głowę na karku, a w G&R od razu zapisaliśmy tatę na rehabilitację. Wszystko w jednym miejscu i przede wszystkim skutecznie.