Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala987

jestem wrazliwa czy przesadzam ?

Polecane posty

Gość ala987

Jestem w 13 tyg i wszystko mnie boli w "tych"okolicach i brzuch czy sie rozrasta czy cos nie tak a moze jak to pisalam kilka dnj temu tylko malo kto zareagowal babka przy badaniu usg za mocno naruszyla mi brzuch ..?

Gość monika-ach-monika
przesadzasz

Gość ala987
Nic cię nie bolało nic nie czulas ?

Gość przebywajaca dluzej tez
no przeciez to normalne ze macica, wiazadla ci sie rozciagaja mysl troche histeryczko

Gość ala987
Od razu histeczko.to moja pierwsza ciążą . Poza tym ból bywa jak silny ból okresowy takie ataki więc to mnie niepokoi . Tylko czytasz czy czasem pytasz o cos bo epitety z łatwością komuś przypinasz

Gość monika-ach-monika
jak będzie rodziła to się dopiero dowiesz co to silny ból. Na forum nie ma lekarzy, więc jeśli coś się baaaardzo niepokoi dzwoń do swojego lekarza prowadzącego, nie ma innej rady

Gość przebywajaca dluzej tez
a wg ciebie histeryczka to epitet? boze, smieszna dziewczynko, ogranij swoje ciazowe foszki, zajmij sie czyms pozytecznym , moze poczytaj o ciazy bo na razie jak widac nic nie wiesz:O

Gość ala987
Nie ma tematu przy okazji którego kogoś by nie zjechali czytam o ciąży ale raz prosiłam i zwyczajnie sie niepokoje. U lekarzy byłam . Mówią ze pewnie sie rozciąga itp albo mam zakażenie śpi mi krew i mocz . Forum ciążę to miejsce gdzie mogę pogadać z innymi ciężarnym a ty widać chcesz pokazać jaką to z ciebie jest inteligentka . Spoko . Czekasz sie żebym czymś pożytecznym sie zajęła a podpisujesz na mój "mało wazny "twoim zd temat

Gość ala987
Nie prosiłam a poronilam tel mi wstawil slowko

Gość Boze co za zmije tu
siedzą za przeproszeniem. Ciekawe czy w normalnym zyciu jestescie takie pyskate Dziewczyna normalnie zadala pytanie bo czyms sie martwi. Sama pamietam jak martwilam się byle czym co jak teraz mi sie przypomni to tylko smiac się chce. Autorko piszesz ze byc moze lekarka mocniej nacisnela ci brzuch ale czy czulas jakis ucisk czy tylko Ci się wydaje ze mogla to zrobic?

Gość ala987
Miałam wcześniej już usg przy okazji np wcześniejszej ciąży i mam porównanie ze bardzo mocno uciskala . Myślałam ze tak ma być ale w końcu jej zwróciłam uwagę. Jak wyszła.m od niej płakałam i nie mogłam sie opanować z bolu .. Jestem w anglii więc często trudno mi w pierwszym momencie gdy pojawia sie stres dobrze reagować pewnie powinnam wrócić i ją ochrzanic to tylko babka od usg a nie mój lekarz. Tu nie mam lekarza prowadzącego ale mam spotkania z polozna .

Gość Boze co za zmije tu
mozliwe ze Ci jakies wiazadla naruszyla, ale skoro jestes dopiero w 13 tyg to na pewno dziecku nic nie jest, jest za malutkie by poczuc uciski. Tak mi się przynajmniej wydaje, jak się bardzo martwisz to wybierz się np. do szpitala. Swoją drogą pamietam ze nieraz po badaniach gin mialam niewielkie plamienia, ale to normalne.

Gość kolejna polska angielka
........ teraz histeryzuje a za 5 minut otworzy wątek jak to fantastycznie jest rodzić w uk...! skoro pierwszą ciąże juz straciłaś to radziłabym ci na drugą do polski zawitać...nie miałabyś takich problemów

Gość ala987
Histerycznie gdyż nie jestem zadowolona z metod leczenia tu.. Jestem tu rok więc polska służbę zdrowia znam . Tutaj mówia ze my Polacy mamy staroświecki myślenie za dużo sie martwym o ciążę itp. Ale to tu ciążą jest dopiero od 12 tyg. Tu podaje sie na wszystkie dolegliwości paracetamol. Mam wrażenie ze robią za mało badań.. Nie mam możliwości powrotu droga pani. Prosiłam na początku ciąży .. Z niewiedzy a może i tak by tego nie uratowali bo zaczęłam krwawych i nie zgłosiła. Sie do szpitala od razu tyg . Co do porodu to jeśli szczęśliwie uda nie nam dotrwać zapewne pisze emocje i wrażeniea. Bóle sie o opiekę lub jej brak. Ze względu na porównanie do tego co widziałam. Całe życie u nas w kraju. Nie jestem żadna angielsko polka tylko polka . Eh . Nie chciałam sie chwalić ze jestem względu w układb uważam ze robią to tylko zakompleksieni ludzie. Powiem wam ze nie ma czym sie chwalić dopóki naprawdę nie robi sie tu czegoś zajęcie porządnego i nie zarabia super kasy . Ją mam męża będę mieć dziecko więc siedzi tu. Ale gdyby nie ti wróciłabym do domu przyjaciół i ukochanego miasta .

Gość ala987
Hehe teraz mnie krytykujcie za błędy. Sory cholery słownik robi psikusy;p

Gość achhhc
nie przejmuj się. Zawsze ktoś musi się dowartościować a najlepiej anonimowo. mnie az tak długo nie bolało. Jak miałam usg w 14tc to też mi lekarz tak naciskał, że bolał mnie brzuch potem - może i jeden dzień po badaniu. Jak byłam na połówkowym u innej lekarki to też tak mocno naciskała i też mnie bolał brzuch z 1 dzien.

Gość oczywiscie,ze tak
Polki przesadzaja i robia z ciazy chorobe. Mam nadzieje, ze u nas tez to wprowadza, opieka poloznej a lekarz tylko wtedy gdy cos sie dzieje. Pracuje w sluzbie zdrowia i widze jak ciezarne szaleja. Same sobie prowadza ciaze,wymagaja od lekarzy zbednych rzeczy,ale placa za to wiec to ich sprawa. Ale odpowiadajac na twoje pytania. Brzuch w ciazy ma prawo bolec. Mnie bolal od samego poczatku,skurcze jak na okres. Pote, one przeszly i zaczely sie wiezadla,kichnac nie moglam bo az zwijalam sie z bolu. Teraz czuje jak mi sie wszystko rozciaga. Jak cos ucisnienad spojeniem lonowym to potem jakis czas boli mnie brzuch. Poza tym czuje juz ruchy dziecka i co jakis czas mi tam w brzuchu fika fikolki i to tez czuc. Tak wiec ciaze po prostu sie czuje. A usg tez mialam robione i tez bolal brzuch jak mocno uciskal lekarz, bo musial dziecko ustawic.