Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dłuzniczka

Kiedy odcinaja prad i gaz?

Polecane posty

Gość dłuzniczka

Mam do zapłacenia 2 rachunki. Prad i gaz w sumie 300zł. Termin płatnosci minał 10. Zawsze staram sie płacic regularnie, ale w tym miesiacu niestety chyba nie dam rady zapłacic, bo jak zapłace to zostaniemi 10 zł do konca miesiaca a mam dzieci do wykarmienia. Wiec nie wiem co zrobic. Zapłacic czy nie i kiedy moge sie spodziewac ze odetna mi energie i gaz.

Gość dłuzniczka
nikt nie wie?

Gość ja nie mam zapłacone za 5 mies
i mam jeszcze nie odłączone każdego dnia drżę że przyjdą

Gość matacz,.,.,.,
w kazej chwili , ale zrobic to moze tylko przedsiebiorstwo , czyli energetyka , teraz tauron , gazownia , wodociagi w kwesti wody , im wolno odłaczyc nawet wode ! jesli sie nie płaci , prywatnemu włascicielowi nie wolno tego zrobic , odsyłam do przepisów . wiele sie zmieniło

Gość dłuzniczka
O 5 miesiecy to duzo. A czemu az tyle nie płacisz?

wpłacam im np po 50 zł i to chyba blokuje

poprostu nie wyrabiam czynsz 1000 zł gaz bo mam ogrzewanie gazowe 400 zł prąd mam stałą opłatę 270 zł to wpłacam im jakaś część od 5 miesięcy

Gość dłuzniczka
No własnie chciałabym zapłacic ale nie wiem czy nam starczy na zycie. Jest nas 4 osoby wiec bedzie ciezko. Nie chciałabym sie tez wpedzac w długi bo to najgorsze co moze byc.

no do mnie nie przyszli chyba w małych miastach przychodzą od razu,ale nie wiem ja ze stolicy jestem

Gość za sex
moge cie wspierac troche pod warunkiem zes ładna

wpłać za prąd 50 zł i za gaz 50 dobre i to te 200 ci zostanie

Gość dłuzniczka
ja nie mam zapłacone za 5 mies No to tez masz nie zaciekawie. Ja tez jestem z Warszawy i u mnie płatnisci to ok. 1700 miesiecznie a gdzie reszta? za sex Niestety nie skorzystam z twojej propozycji. Nie jestem dziwka i sponsorow nie szukam. Wolałabym jesc suchy chleb maczany w wodzie.

Gość dłuzniczka
Ale jak to zrobic? W tyt.przelewu wpisac nr faktury i pozniej cd.nr faktury? Bo ja tylko przelewy robie.

Gość za sex
no to jedz suchy chleb - twój wybór , za niedługo cie wywalą pod most

Gość dłuzniczka
Ok. Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Uznałam, ze zapłace na koniec miesiaca. Moze nic sie nie stanie.

Gość dłuzniczka
za sex A dlaczego maja mnie wywalic pod most? Za mieszkanie nie zalegam, wiec mi to nie grozi. Pisałam, ze zawsze płace regularnie, tylko w tym miesiacu mam krucho. I nie pisałam ze jem suchy chleb tylko ze wolałabym jesc suchy chleb niz sie sprzedawać. Wiec czytaj ze zrozumieniem.

Gość tryhgyiahs
mojej koleżance dość szybko odcięli prąd, tzn. były jakieś upomnienia, ale później się nie certolili, za podłączenie musiała zapłacić chyba 80 zł, to było parę lat temu lepiej nie doprowadzać do sytuacji że odłączają, bo później tracisz pieniądze, które mogłyby iść na inne zapłaty

Jak nie zapłacisz prądu czy gazu chyba przez 3 miesiące i nie zgłaszasz się na listy, które dostajesz do zapłaty.

Gość 3223123
widzę, że to ani jedna osoba nie ma pojecia, odłanczają jak sie ma dwa niezapłacone z rzędu rachunki

Gość 3223123
chyba że tak, ale to chyba bezprawne, widziałam kiedys artykuł w gazecie, i sa przepisy nadrzędne, co chronia konsumenta

hmm, no to dziwne, w każdym razie info mam z pierwszej ręki. Nawet parę dni temu rozmawiałem z tą osobą co odcina, bo akurat trafił się ktoś ze znajomym nazwiskiem, z zaległym jednym rachunkiem z maja (termin płatności czerwiec) i teraz mieli go odcinać, czyli po 4 m-cach.

Gość 3223123
- tylko teraz przeczysz sam sobie, bo jesli piszesz że odcinaja po 4 miechach, to by pasowało, bo po 4 sa dwa niezapłacone rachunki

Gość 3223123
bo akurat trafił się ktoś ze znajomym nazwiskiem, z zaległym jednym rachunkiem z maja (termin płatności czerwiec) i teraz mieli go odcinać, czyli po 4 m-cach. to jak, w maju wystawili jedn rachunek, i do teraz nie ma kolejnego? Przeciez to niemozliwe, na pewno jest kolejny

nie przeczę sobie, dalsze rachunki były opłacone z bieżącym włącznie, tylko jeden z maja niezapłacony i dopiero teraz po 4 m-cach Enea wysłała windykatora, a nie jest to odosobniony przypadek tylko norma

Gość 3223123
chyba że tak, to ktoś się pomylił po prostu powinien był uregulowac ten wczesniejszy

jesli nie płacisz 2ch faktur i zbliża się 3cia to spodziewaj się pisma z elektrowni, wyslą poleconym:) jesli nie zapłacisz to będzie adnotacja na koncie o wyłączeniu prądu, oni sie teraz nie cackają nie czekają, zadzwoń i spytaj jak sytuacja wygląda :)/ Dostaniesz pismo i 2tyg czasu na zapłate jak nie to nara światełko:)