Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhghgh

BUTY z Wojasa do reklamacji, kiedy można oddawać?

Polecane posty

Gość gfhghgh

3 tyg temu kupiłam buty Wojasie, który ma wysoką renomę. Ładne buty z prawdziwej skóry (wolę ekologiczną ale tam chyba nawet takich nie mają) za 360 zł, mają gwarancję 2 lata, ale od momentu pierwszego założenia strasznie mi farbują skarpetki... czy to możliwe żeby prawdziwa skóra farbowała? Dodam że nie mają żadnej wyściółki jest tylko skóra. I nie wiem czy mogę te buty oddac na wymianę bo nie są zniszzone tylko farbują. Wymienią mi?

Gość sliczna ania z grudziadza
a jakie to butki? wrzuc linka:) za 360zl to chyba jakies wystrzalowe:)

Gość gfhghgh
to moge oddac na wymianę czy raczej tego nie zrobią?

Gość anuśkadupuśka
REKLAMACJI NIE PODLEGA 1. Obuwie z wadami jawnymi, widocznymi w dniu zakupu, o których kupujący wiedział lub oceniając rozsądnie powinien był wiedzieć (art. 7 ustawy z dnia 27.VII.2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego DZ. U. Nr 141, poz. 1176) 2. Obuwie posiadające uszkodzenia mechaniczne (obicia, otarcia, inne uszkodzenia mechaniczne oraz niewłaściwe dopasowanie do stopy) 3. Wygoda obuwia 4. Odbarwienie się wnętrza obuwia wykonanego ze skór naturalnych pod wpływem potu lub mocnego przemoczenia. 5. Przemakanie obuwia wykonanego ze skór naturalnych. 6. Brak lub nieprawidłowa konserwacja. 7. Naturalne zużycie się obuwia oraz fleków. ZASADY UŻYTKOWANIA I KONSERWACJI OBUWIA 1. Zakładaj i zdejmuj buty zawsze rozsznurowane 2. Sznuruj buty zawsze, unikniesz przetarcia zapiętków 3. Czyść buty powierzchniowo przy użyciu wilgotnej szmatki lub gąbki - a szczególnie obuwie zimowe. Bezpośrednio po przyjściu do domu, należy usunąć wilgotną ściereczką pozostałości soli, błota i środków chemicznych używanych na ulicach, aby nie dopuścić do ich zaschnięcia - robią się wtedy nieodwracalne w skutkach narośla i zgrubienia na obuwiu. 4. Pamiętaj o codziennej konserwacji obuwia. 5. Unikaj przemoczenia obuwia, zwłaszcza skórzanego, jeśli jednak to nastąpi susz obuwie w temperaturze pokojowej, wyciśnij sznurowadła, wypchaj buty papierem i pozostaw do całkowitego wyschnięcia. Nie używaj suszarek, kaloryferów, piecyków itp. 6. Po całkowitym wyschnięciu wyszczotkuj buty (ze skóry typu nubuk, welur, a inne wypastuj pasta obuwniczą przeznaczoną do danego rodzaju skóry 7. Zabrania się prania obuwia - pozbawia to skórę elastyczności,powoduje jej pękanie oraz osłabia spoiny kleju, ściegi szycia itp. 8. Pamiętaj! Obuwie noszone codziennie łatwo ulega zniszczeniu. UWAGA! Obuwie z podszewką naturalną może odbarwić.

Gość pitu pitu aż do świtu
ja mam wojasy od ponad 10 lat, wysokie, sznurowane ala glany - na początku też mi farbowały, ale z czasem przestały. zakładałam wtedy czarne skarpety, bo mniej widać na nich, ale poza tym jestem zadowolona z bucików :)

Gość Joanna_36
Witam serdecznie,... ...drogie Panie, chciałabym wyjaśnić mity dotyczące włoskiego obuwia i tak, Gino Rossi : Buty Gino Rossi produkowane są w fabryce w Słupsku, tam też znajduje się główna siedziba Gino Rossi S.A. ...Drogie Panie Venezia : "I.O. Venezia" Sp.j. Iwona Oganowska Wojciech Nachiło ul. Serdeczna 1 04-823 Warszawa ...www.venezia.pl ...Jak widać w/w włoskie obuwie, nad którym pieje większość z nas to polskie firmy o włoskim brzmieniu. ...Prawdziwe włoskie buty to np. buty firmy L'estrosa, Spazio Moda czy Bluzi w 100 % włoskie marki, włoski design, i 100 % made in Italy ... plus rozsądna cena ... heh poniżej cen Gino Rossi i Venezi. ...Znalazłam taką firmę w naszym kraju, dodatkowo bardzo miła obsługa Pani Ewy, możliwość zwrotu bez podania przyczyny do 10 dni ;... Wystarczy kliknąć na ten adres www ... ...http://www.lestrosa.na.allegro.pl Aśka_36

Gość Barbara Junker
Nie mysle ze masz jakie kolwieg szanse na reklamacje .. Poniewaz ja kupilam buty z nowej kolekcji(10.09.13 . ) , zaplacilam 459 zl. i po 2 dniach zauwazylam dziure na cholewce, i oddalam je do reklamacji . Po 2 tygodniach zostaly odeslame do sklepu , z nie umozlwieniem reklamacji..(nawet ich nie z reperowali) Mieszkam za granica, juz od 32 lat, i z takim czyms sie nigdy nie spodkalam ,jak z ta firma WOJAS , jedna z naj GORSZYCH firm w POLSCE , jestem bardzo wsciekla na nich , i tego tak nie zignoruje , Mam brata ktory mieszka w Warszawje, i wszystko zrobie co w mojej mocy bedzie , oddam to do sadu i telewizji, bo ta przekleta firma duzo klijetom nerwow kosztowala.... Jak nicht do tej pory nic w tym kierunku nie zrobil to ja sie z tym zajme....

Gość Barbara Junker
nigdy wiecej wojas :::::::::::: jedna z najjjjjj gorszych firm , co ignoruje kliejeta , :((

Gość DANA123
absolutnie zgadzam sie z przedmówcami-kupowaliśmy buty dla całej rodziny tylko u nich, karta klienta itd, ostatnio kupione buty dla córki przetarły sie na palcu po 6 miesiącach-reklamacja nieuwzględniona-nigdy więcej butów tej firmy-odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Nie wiem jak to możliwe,że ten sklep ma takie prawo brrrrrr. nigdy więcej butów z wojasa.

Gość gość
i tu masz racje nigdy wiecej

Gość gość
oszusci........

Gość stefanek1000
WOJASto oszuśc***onad 2miesiące robia mi buty i nic, zero okontaktu z ich strony

Gość stefanek1000
WOJASto oszuśc***onad 2miesiące robia mi buty i nic, zero okontaktu z ich strony

Gość gość
Bardzo odradzam buty Wojasa. Po 2 miesiącach noszenia butów za 350 zł mężowi odkleiła się podeszwa po bokach w dwóch butach i zrobiły się dziury w skórze! Składając reklamację, prosiłam o zwrot gotówki, bo dziury są ewidentne. Otrzymałam odpowiedź po dwóch tygodniach, że jedyne co mogą "grzecznościowo" dla mnie zrobić, to naprawić buty. Musiałam zgłosić następną reklamację i po 14 dniach potwierdzili, że będą naprawiać, a naprawa potrwa niewiadomo ile! Nie mam pojęcia jak zamierzają skleić te dziury, a mąż drugi miesiąc nie ma butów. Pani w sklepie informuje prywatnie, że to polska firma i bardziej im się opłaca naprawiać niż oddawać pieniądze... To nasze ostatnie zakupy w Wojasie. Katastrofa i bardzo odradzam.

Gość gość
stały klient jusz nie kupie wiecej butów firmy wojas cena wysoka jakosc brak jakosci wystarczy popatrzec na forach o firmie wojas i jego produktach

Gość gość
Mój chłopak kupił w październiku buty Wojasa, po kilku miesiącach zaczeły się rozklejać więc oddał i przyjeli do gwarancji. Po ok dwóch tyg otrzymał te same ale SKLEJONE buty. Pochodził w nich ok miesiąca i znów sie w tym samym miejscu rozkleiły i znow oddał do gwarancji. Po 2 tyg otrzymal buty te same sklejone. Po tyg znów sie rozkleiły i po ok 2 tyg zadzwonili do niego ze sklepu żeby przyjechał i wybrał nowe buty w zamian za tamte. Więc dopłacił 40 zł i wybrał z nowej kolekcji:P Póki co ładnie się trzymają (odpukać:P) a chodzi w nich ze 4 miechy.

Gość Wojas  buty niepolecam
Ja tez odradzam, kupilam czulenka, gdzie po 10 min uzytkowania wyszedl mi gwozdz od srodka. Po reklamcji gwozdz zostal wyjety ale nie calkowicie i dalej uwiera, pozatym prosilam o wymiane wkladek, gdyz byly nie staranie przyklejone i zgrubienia po kleju uwieraja. Nigdy wiecej wojas

Gość gość
ehhhhh a Chciałam jutro iść z reklamacją do Wojas, ale widzę, że nie ma sensu. Musze kupić czarne skarpety - mniej będzie widać zafarbowane skarpety !!!!!! ;/

Gość gość
Witam, kupiłam sztyblety firmy Wojas za ponad 300zł na niskim obcasie po tym jak skręciłam kostkę. Po miesiącu odpadły jakieś "naklejane" paski z obcasa- postanowiłam to ścierpieć bo były jedynymi w których mogłam jako tako chodzić po naderwaniu więzadła. Po ok. 0,5 roku użytkowania na palcach w obu butach wytarły mi się skórzane wkładki. Postanowiłam reklamować. Dostałam odmowę z uzasadnieniem iż buty były nadmiernie eksploatowane (ciężko biegać po mieście z naderwanym więzadłem) oraz moje stopy mają nieprawidłową budowę anatomiczną (nigdy nie zdarzyło mi się żeby wkładki mi się wytarły, tym bardziej na palcach). Nie chodziło mi o zwrot gotówki czy nowych butów ale usunięcie wad. Niestety firma Wojas uznała że koszt kilku 3mm paseczków skóry i 2 nowe wkładki to zbyt wiele. Zawiodłam się na tej firmie i nie kupuje u nich.

Gość gość
Ja również zawiodłam się na Wojasie i innych drogich markach... nie wiem za co u nich się płaci... Mam buty, które mają lepszą jakość a kosztowały kilka razy mniej i ściągałąm je z Chin - allinside.pl. Serio... Nie polecam przepłacać, zastanówmy się co robimy ze swoimi pieniędzmi...

Gość gość
Witam! Kupiłam Szpilki w zeszłym tygodniu za 329 zł sznurowane, z tyłu zapinane na zamek, najnowsza kolekcja. Miałam je na sobie raz i zamek jest całkowicie wypruty, stało mi się to w trakcie chodzenia. Jestem w szoku że coś takiego wogóle jest mozliwe. Chciałam prosić o rade czy mogę liczyć w tej sytuacji na uwzględnienie reklamacji bądź wymianę na nowe? Przecież to niedopuszczalne aby buty rozwaliły sie w trakcie jednego użytkowania!

Gość gość
Ja na drugi dzień po zakupie butów (370 zł) zgodnie z instrukcją obsługi na pudełku przetarłam buty szmatka, farba zeszła, oddałam do reklamacji i otrzymałam odpowiedź, że za mocno tarłam.....reklamacja nie uznana!!!!!!!!!!

Gość torko_wal
Albo tarłaś buty pumeksem i starłaś skóre do podszewki, albo jakieś bzdury opowiadasz, bo nie ma czegoś takiego jak farba na butach :P Jakich ludzie bzdur nie wymyślą...

Gość Bagintka
Cóż, niestety w każdej firmie zdarzaja sie buble, szczególnie przy nowych kolekcjach i fasonach. Przerabiałam już reklamacje i w zachwalanej Venecji, i w Rylko itp. W zasadzie w kazdym przypadku pierwsze rozpatrzenie bylo na moja niekorzysc, ale za kazdym razem sie odwołuje lub w ostatecznosci kieruje sprawe do SPSK i w koncu wychodzi na moje.

Gość Suszijama
To ja mam chyba wybitnie szczescie, bo mnie jeszcze zadne buty sie nie rozleciały, a zyje juz prawie 3 dekady :P oczywiscie nie licze takich materiałowych ciżemek za 40 zł, bo one zawsze sa przeznaczpne na jeden sezon :P

Gość T0LA
powinno sie tez mowic o pielegnacji butow i jak sie je powinno nosic. bawia mnie niezmienie te lamenty gdy ktos narzeka, ze mu buty skórzane przemokły - a od kiety do skóra jest nieprzemakalna?