Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamamamaNNN

ktora z Was ostatnio podrozowala z małym dzieckiem samolotem???

Polecane posty

Gość mammamamamaNNN

bo mam pytanie

Gość mammamamamaNNN
moge Cie o kilka rzeczy spytac??

Gość lalka nie duża
a co to za pytanie??? a w jakim wieku masz dziecko?

Gość mammamamamaNNN
jakimi liniami lecialas? i w jakim wieku dzieciątko....?

Gość mammamamamaNNN
bedziemy na same swieta lecieli córka bedzie miala wtedy skonczone 2 lata i nie wiem jeszcze jakie to beda linie lotnicze dlatego nie moge sie sugerowac to co napisane na str. int. taks ie zastanawiam jaki bedzie koszt przelotu dziecka i czy takie dziecko moze miec normalnie swoja walizke?

leciałam ryanair i wizzair. Nie różnią się niczym, lot taki sam. Pierwszy raz 5 miesięcy, drugi raz 6 m. i teraz będzie mieć 9. Do dwóch lat dziecko siedzi z mamą bo jest jako niemowlę.

Gość mammamamamaNNN
myslalam, ze ja zapakuje w swoja walizkę ale tyle rzeczy musze zabrac ze nie wiem czy sie w jednej zmiescimy.... slyszalam ze mozna miec podreczny dla dziecka ale to wiadomo jakies pieluchy chusteczki, cos do jedzenia dla dziecka jakies ksiazeczki zabawki na czas lotu....

Wydaje mi się że jeśli nie będzie miała skończonych dwóch lat to leci jako niemowlę, i wtedy nie ma walizki. Od dwóch lat zasady się zmieniają, ale nie wiem co dziecku wtedy przysługuje.;/

Gość mammamamamaNNN
kurdeee czyli nie placilas nic.... moja akurat 6 grudnia skonczy 2 lata a 22 grudnia bedzie prawdopodobnie wylot czyli juz normalnie jako dorosla bedzie traktowana tzn chodzi o cene biletu ale wtedy bedzie mogla miec swoj bagaż?

Do samolotu radzę Ci wziąć jak najmniej rzeczy jeśli lecisz sama. Jak jadę na dłużej to bardziej opłaca mi się wysłać kuriera z walizką niż brać bagaż.

Gość lalka nie duża
tak jest: - jeśli nie będzie miała skończonych 2 lat to siedzi na kolanach rodzica i nie ma swojej walizki - jak ma skończone 2 lata to już musi siedzieć osobno i ma bagaż podręczny ja leciałam Wizzair.

Gość mammamamamaNNN
lecimy rodzinką ja mąż, córa i dziadkowie...

Gość mammamamamaNNN
no własnie nie wiem bo lecily na ślub do Włoch.... siostra męża bedzie nam kupowala bilety itp. takze nic nie wiem jeszcze ....a juz sie stresuje

aha czyli Twój maluszek będzie miał skończone 2 lata czyli jest jako dziecko, wynika z tego że masz też podręczny. Jak lecisz sama to dwa podręczne plus dziecko dwuletnie to powiem Ci że chyba ciężko... Ja leciałam sama i miałam podręczny plus dziecko na rękach i prosiłam o pomoc jednego z pasażerów żeby mi walizkę wniósł do samolotu i później wyniósł.

Gość mammamamamaNNN
w sumie ja i tak nię będę płacila za te bilety takze tym sie nie przejmuje... w sumie bedzie mogla miec normala swoja walizke i bagaz podreczny i dobrze. Powiedz mi jeszcze bo moja córa zalatwia sie jeszcze w pieluchy tzn zakladam jej pampersa na spacer dluzszy itp. na lot pewnie zaloze jej pieluche i wrazie w gdzie bede ja mogla przebrac w samolocie?

aha jak leci was kilka osób to spoko:) Nie ma co się stresować:) To możesz pakować do podręcznych ile się da:)

Gość mammamamamaNNN
Natkaaa... źle się chyba zrozumiałaś będę z mężem i dziadkami także z tymi podręcznymi damy radę:)

Gość mammamamamaNNN
podręczny do ilu kg może być...

przewijaka w samolocie nie ma, ja zmieniałam małej pieluszkę po odprawie, przed wejściem do samolotu i zaraz po wyjściu. Nie wydaje mi się że możesz dziecko przebierać w samolocie w razie wypadku, ale tego nie jestem pewna.

Gość mammamamamaNNN
oki rozumiem:) dziekuje Ci bardzo za wszyystkie podpowiedzi... jak juz bede wiedziala jakie linie i wogole to poprostu poczytam na stronie dla upewnienia i poprosze szwagierke aby kupujac bilety wszystkiego sie dowiedziala

Gość mammamamamaNNN
jeszcze raz dzieki Natkaaa i pozdrawiam:)

oki spoko. W ryanair bagaż podręczny jest 10 kg a duży max 15, dlatego wizzair ma lepszą ofertę. Mam nadzieję że chodź troszkę pomogłam, :)

Gość lalka nie duża
duże bagaże trzeba dodatkowo wykupić, w cenie biletów są tylko bagaże podręczne do 10kg które zabierasz ze sobą do samolotu.

Gość agi33
bagaż podręczny w ryannair i wizzair może mieć max 10 kg. upewnij się czy rozmiarowo Twoja torba mieści w 55 x 40 x 20 cm bo inaczej jak się uprą będziesz musiała zrobić słoną dopłatę :( Przewijaki w wc są (przynajmniej w jednym ) ale tak jest tam ciasno i niewygodnie, że jest bardzo ciężko. Pamiętaj by maluchowi dać coś do picia przy starcie i lądowaniu.

Gość agi33
wlaśnie sie doczytałam o zmianach w wizzair Od 24 października Wizz Air wprowadza nowe zasady dotyczące bagażu podręcznego na wszystkich trasach* mające na celu zachęcenie pasażerów do wnoszenia mniejszych bagaży na pokład, co usprawni i przyśpieszy wsiadanie do samolotu. (* dotyczy wyłącznie lotów obsługiwanych przez Wizz Air Hungary) Nadal bez zmian obowiązuje w Wizz Air zasada, że jednemu pasażerowi wolno wnieść na pokład tylko jedną sztukę bagażu. Czym się różnią bagaże wnoszone na pokład samolotu? ROZMIAREM! 1.Mały bagaż podręczny: Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem. 2.Duży bagaż podręczny: Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 56 x 45 x 25 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu opłaty w wysokości 45 PLN. Bagaż ten musi się mieścić w schowku nad siedzeniami pasażerów. Pasażer musi być w stanie osobiście umieścić bagaż w schowku.