Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmyslam i dumam

Czy mozna wziac kredyt w PL mieszkajac za granica?

Polecane posty

Gość rozmyslam i dumam

Jak w temacie, czy mozna wziac kredyt na dom w Polsce mieszkajac i pracujac za granica albo czy mozna kupic mieszkanie pod hipoteke w PL?

Gość triper
moszna nie moszna ,o to jest pytanie...

Gość mmmmmmmmmmllllllllllllllllllll
jak masz tam stałą umowe na czas nieokreslony to tak,jak masz umowe smieciowa,czyli pracownik tymczasowy to nie

Skoro rozmyślasz i dumasz to pewnie do odpowiednich wniosków już doszłaś = do czego ostatnio w życiu doszłaś?

Gość i777i
Można, ale tylko jesli za granicą pracujesz na UOP.

Gość rozmyslam i dumam
Pracuje, mam stala prace na pelen etat i umowe na czas niekoreslony. Chcialbym kupic mieszkanie badz dom, sama jeszcze nie wiem, ale kredyt woloalabym brac w PL. Jaki bank moze mi udzielic takiego kredytu i jakie dokumenty beda potrzebne? umowa o prace, numer ubezpieczenia, wyciagi z banku, co jeszcze?

Gość rozmyslam i dumam
*chcialabym

chyba każy bank udzieli kredyt.najlepiej idz do banku i spytaj.na pewno potrzebna jest przetłumaczona umowa,dochodowość.wejdz na strony banków i poczytaj co jest potrzebne do kredytu hipotecznego!!!

Gość i777i
umowa przedwstepna, odpis KW, wyciągi z konta za co najmiej 6 mies. zaświadczenie od pracodawcy o zarobkach za ostatni rok

Kupisz mieszkanie, wybudujesz dom - OK. A co później - jak mieszkasz za granicą = płacisz czynsz, będziesz opłacała 2? Jeśli planujesz powrót - to pracę stracisz = skąd dochody? Jak nie planujesz powrotu - to po co mieszkanie, dom?

i777i widzę ze wiesz o co chodzi,pracujesz w banku?mam pytanie odnośnie tematyki bank a rzeczoznawca.mozesz mi pomóc?

Gość i777i
Tak jestem doradca hipotecznym ale nie będę tu pisać, z jakiego banku. Co do wyceny to jest różnie, w niektórych bankach możesz przynieśc swój operat ale np. u mnie wycenę robi bank a ty ponosisz koszt.

Gość rozmyslam i dumam
n- dorfin, chce kupic mieszkanie dla mojej mamy. Tzn, to bedzie moje mieszkanie, ale mama bedzie w nim mieszkala.

Skoro nie napiszesz w jakim banku to informacje mało wartościowe, jako że każdy bank posiada własne wymagania, bo one nie są regulowane z góry.

studiuję i muszę opisać współpracę miedzy bankiem a rzeczoznawcą?wg mnie to bank ma rzeczoznawce i mu po prostu zleca zrobić wycenę.ale mam upartego doktora i stwierdził,że mam sie wykazac,szukałam w necie ale zadnych konkretów nie znalazłam.co w tym opisie jest istotne?jak mam to "ugryźć"?mozesz mi tak w skrócie to przedstawic?

Gość rozmyslam i dumam
i777i to moze chciaz napisz do ktorego banku najlepiej uderzyc? Nie chodzi mi o darmowe reklamowanie banku, tylko po prostu, ktory bank jest teraz najlepiej oplacalny co do kredytu? Nie mieszkam w Polsce juz od ladnych kilku lat, wiec nie orientuje sie za bardzo w tamtejszych bankach.

Gość Nie pytaj na forum!
Musisz pójść do banku i tam zapytaj.Jeżeli masz stałą pracę to pewnie możesz, umowa śmieciowa- odpada!

Gość i777i
Możesz skorzystac z usług pośredników typu expander czy open finance, żadnej kasy za to nie zapłącisz a masz wszystkie banki w 1 miejscu.

Gość rozmyslam i dumam
Pojscie do banku w tej chwili odpada. Do Polski pojade dopiero w przyszlym roku. Chcialam tak mniej wiecej zapoznac sie z opiniami osob mieszkajacych w PL. Moja mama tez niewiele wie na temat kredytow, bankow itd. Dzwonilam do PKO kilka dni temu, to bardzo nieuprzejma pani powiedziala, ze mam przyjsc osobscie, a jak jej powiedzialam, ze jesem za granica, to mi odpwiedziala, ze to juz nie jej problem i odlozyla sluchawke. I wez tu dyskutuj...

Gość i777i
studiuję i muszę opisać współpracę miedzy bankiem a rzeczoznawcą? Nie bardzo rozumiem o co chodzi???

na Twoim miejscu poszłabym do spółdzielczego w twoim regionie lub miescie.przeważnie w społdzielczych znają klientów i zarzad ustala czy dac kredyt,czy nie.w komercyjnych jesteś bezosobową cyferką wysyłaną i analizowaną w centrali.

rozmyslam i dumam - zacznij od banku w którym masz konto, mam nadzieję, że to nie wspomniane PKO ;)

Gość rozmyslam i dumam
N- dorfin, wlasnie wspomniane PKO to moj bank w PL. Mam jeszcze konto w banku pocztowym, ale to tylko takie drobne oszczednosci, na jakies zachcianki, tudziez czarna godzine itp.

heh też sie nad tym zastanawiałam. i doszłam do wniosku,że chodzi o to żeby przedstawić na jakiej zasadzie to działa.czy tak jak opisałam powyżej,że np. osoba stara się o kredyt i bank załatwia rzeczoznawcę.a ten rzeczoznawca wycenia coś tam i daje operat?wiem,że w niektórych bankach samemu można załatwić sobie rzeczoznawcę cały czas głowię sie jak na to sensownie odpowiedzieć. jesteś od sp hipotecznych i jesli klient by Ci zadał pytanie opisz współpracę banku z rzeczoznawcą to jak jakbyś na to odpowiedział/a?

Gość i777i
No sorry ale banki spóldzielcze nie dośc że mają bardzo nieciekwaą ofere to niczego nie można się dowiedzieć, bo musisz podejść do stanowiska i rozmawiac z jakąs panią, która nic ci nie wyjaśni tylko papiery odbierze. U mnie w banku klient dowie sie wszystkiego przez tel.

tzn studiuję ekonomię i mam przedmiot związany z bankowością.i wykładowca przydzielił nam tematyke.mi przypadła o wycenie nieruchomości.a żeby to powiązać z bankiem stąd mam do opisania w.w pytanie ;/

rozmyslam i dumam - możesz spróbować jeszcze raz - a nuż trafisz na inną osobę, a jak nie - podobne podejście - to musisz się mocno zaprzyjaźnić z internetem - studiować oferty, opinie, itp.

każdy ma inne zdanie o bankach.fakt masz rację,że mają nieciekawe oferty,ale wg mnie jest to pewniejszy bank.wielu moich znajomych przejechało się na komercjach.3 miesiace załatwiali kredyty a tu bahh dzwoni pani ze niestety coś tam,ale kredytu nie bedzie.zresztą nie siedze w tematycea bankowosci,nie śledze,warunki na rynku sie cały czas zmieniają.także juz nie bede sie udzielac w tej kwesti