Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodax94

Problem z dwutygodniowym maluszkiem.

Polecane posty

Gość młodax94

Witam mam problem z moją malutką w czwartek skończyła dwa tygodnie w ogóle nie chce spać cały czas krzyczy i muszę z nią chodzić przy piersi. Co jest nie tak? ja juz sama nie wiem co robic bo przeciez non stop przy cycku byc nie moze. Jakieś rady? Dodam że na pewno nie jest przegrzana. Może mam za mało wartościowy pokarm? No nie wiem. :( Błagam pomocy.

Gość Może dopowiem
a smoczek nie pomaga?

Gość młodax94
wypluwa nie chce smoczka ;(

Gość Może dopowiem
spróbuj inny kształt smoczka. Moim zdaniem ma silną potrzebę ssania, bądź bliskości. oczywiście nie masz mało wartościowego pokarmu, ewentualnie możesz mieć go mało.

Gość młodax94
mało na pewno nie mam prawie cały czas zalana chodze i wkładki laktacyjne nie pomagają

Gość moja córka
spróbuj inny smoczek..moja z lovi i tt nie chciała a z firmy avent chwyciła i skończyło sie wiszenie na piersi.

Gość Może dopowiem
no to masz odpowiedź, czyli chodzi jej o ssanie - musisz nauczyć ją ssać smoczka, w końcu załapie a jak ją np. nosisz to też płacze?

Gość młodax94
nie na recach nie płacze ale sie wkurza ze cycka jej nie daje bo przyzwyczaiłam ja tak ze na rece ja biore tylko do karmienia i jak przewinac chce itd. tzn ze bez potrzeby nie biore jej.

Gość Może dopowiem
aha bo jeszcze tak pomyślałam że chusta by mogła pomóc. W pierwszej kolejności naucz ssać smoczka - może to trwać kilka dni, ale załapie. Spróbuj kilku kształtów, jak nie załapie to jeszcze spróbuj z lateksu - kilka firm ma takie, NUK, Canpol i chyba Lovi

Gość młodax94
dziękuję za rady :) jutro idziemy na zakupy w takim razie hehe :) a co z tą chustą pomyślałaś? :) Że tak zapytam :P

Gość bonjourrrrr*
jak nie chce smoczka, to mimo to włóz go jej do buzi i przytrzymaj, najlepiej przytul do sibie. Brzmi drastycznie, ale tak robia pielegniarki na neonatologii i to działa :-P

Gość młodax94
juz prubowałam nawet pieluszke zostawialam przycisnieta do smoczka mimo to po jaakims czasie wypluwa