Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo

ubieranie niemowlaka 0-3m

Polecane posty

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo

jak ubieracie swoje niemowlaki w domu? co zakładacie im do spania? czy to w czym śpią mają na sobie na drugi dzień, czy zmieniacie po nocy? czy ubrania z poprzedniego dnia wrzucacie od razu do prania czy może jeśli są czyste to zakładacie znowu?

Gość ypon
moja coreczka ma 3 mies - w domu w dzien ubieram pajacyka lub body z z dlugim rekawem + spiochy lub spodenki, na noc pajacyk i spiworek bez nozek, po nocy nie zmnienam pajacyka jesli jest czysty oczywiscie, a ubrania z poprzedniego dnia zakladam znowu ale tylko wierzchnie ubranie czyli spodenki, sweterek, spiochy lub skarpetki

Mój był niemowlakiem już jakiś czas temu ale się wypowiem. W domu najbardziej lubiłam pajacyki - jak dla mnie rewelacja, ewentualnie na chłodniejsze dni body pod spód. A co do zmieniania do zawsze wieczorem zakładałam czyste i miał je do następnego wieczora jak oczywiście nie zabrudziło się wcześniej. :)

Gość jajajaijeszczerazja:)
Ja tak jak poprzedniczki, tylko, że moja mała (mimo nocnej zmiany pieluchy) przeważnie miała mokre ubranko w granicach pampersa. Ale lubi duuużo pić i ma to do tej pory (aktualnie 16 miesięcy).

Na noc sam pajacyk (mam bardzo ciepło), rano gdy się mała budzi przebieram ją w "czyste" ubranka mimo że tamte nie były brudne (ulane i tp). W dzień nosi body/bluzeczki/spodnie,śpiochy (różnie)... Nie wyobrażam Sobie po nocy nie przebrać dziecka mimo że rzeczy wydaja się "czyste" dziecko mogło się np. spocić więc jak można dać mu być w rzeczach po nocy?... Nie wiem może ja mam coś z głowa, ale tak jak ja tak i moim dzieciom codziennie zakładam świeże rzeczy oraz piżamki:).

Gość jajajaijeszczerazja:)
kiwi... ja mam w domu dość chłodno, nikt z nas nie lubi gorąca. Więc moja się nie poci. Zresztą, wychodząc z domu przebierałam, przebieram. A wychodne mam często, właściwie codziennie.

jajajaijeszczerazja:) Ty sie mi kochana nie tłumacz :) każdy ma swoje zasady:) nie napisałam tego aby Cie w jakikolwiek sposób uraźić, jesli moje słowa jakoś zabrałas do Siebie to przepraszam:) Ja mam bardzo ciepło, az zapewne za ciepło ale tak musi być:). moja się często ulewa ( refluks ) wiec tez inna sytuacja, non stop trzeba ja w dzień przebierac prac nie nadążam:D ale mam tak że moja 4ro letnia córka dostaje codziennie świeżą piżamke w dzień koszulki,bluzki i td zawsze świeże:). Tak samo ta malutka, tak czy tak po nocy ja przebieram, jakos tak mam:) nie potrafie jej zostawic w tych samych rzeczach.

W dzień - body spodenki, skarpetki, lub półśpiochy, lub rajstopy. Na noc - tylko w samym pajacyku i przykryta kołderką. Mamy ok 19 -21 st. Zawsze po kąpaniu ubieram pajacyka a rano przy porannej toalecie zmana na body. Pajacyki zmieniam co 3 dni na świeże - chyba że uleje albo jakoś inaczej pobrudzi. A na dzień body zawsze świeże a spodenki zależy czy brudne.