Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerenana

biegunka i gorączka u 11-mies. malca

Polecane posty

Gość rerenana

kochane mamusie pomożcie. co podac malcowi na biegunke? maly zrobil popoludniu trzy luzne stolce a do tego ma goraczke 38.7. bardzo sie boje o moje malenstwo teraz spi ale caly jest rozgrzany, za pol godziny bede mogla mu podac dopiero przeciwgoraczkowy lek. czy paracetamol trzeba podawac co szesc godzin czy mozna wczesniej?

Gość rerenana
dodam ze bylismy dzisiaj u lekarz i gardlo w czyste i osluchowo wszystko w porzadku

Gość My tu nie lekarze,
Kobieto pilnuj dziecka!

Gość mnbvcxzzxcvbnmm
paracetamol podawaj tak jak jest napisane na opakowaniu. nie przykrywaj malego, najlepiej rozbierz go do samego body, zeby choc troche go schlodzic. ps. zeby mu ida?

to moze byc wiruz, najlepiej gdybys podala dziecku orsalit do picia zeby sie nie odwodnil a leki przeciwgoroczkowe podawaj na zmiane np: nurofen a nastepnie paracetamol...nie dostalas zadnych lekow od lekarza na biegunke?? diecko moze sie odwodnic powinien cos dac...obserwuj malucha i gdyby cie cos niepokoilo nie zwlekaj i na pogotowie ...moze to byc rowniez trzy dniowka i po jakims czasie samo ustapi ale momo wszystko powinnas podawac duzo pic

Gość Sama nie lecz dzieciaka!
Z takim maleństwem trzeba uwazać jak z jajkiem.Sama nie lecz, to bardzo niebezpiecznie! Nie faszeruj dzieciaka lekami bez uzgodnienia z lekarzem! Z tego co mi widomo lek Paracetamol podaje sie co 6 godzin. Powinnaś podawać dziecku do picia herbatke z dzikiej róży.POWTARZAM, wezwij lekarza do dzieciątka.Musi przyjechać,łaski nie robi gdy dziecko ma temperaturę!

Gość klacid uno
*orsalit do picia dla uzupełnienia elektrolitów. *dierol gastro lub zwykły probiotyk typu np dicoflor. * hipp ors 200 kliek marchwiowo-ryzowy stosowany w leczeniu biegunek u niemowląt powyżej 4 miesiąca. *paracetamol na zmiane w ibuprofenem jezeli gorączka nie ma tendencji spadkowej. i obserwuj :)

Gość Asia częstochowaaa
W czwartek wyszłam ze szpitala z dzieckiem. Też gorączka też biegunka. Wieczorem pojechałam do lekarza ten skierował na szpital. Jeżeli mały robi luźne stolce odwadnia się. Gorączka nie występuje przy grypie żołądkowej lecz przy rotawirusie. A tego teraz bardzo dużo i bardzo łatwo jest się tym zarazić. I taka była diagnoza. Dużo dzieci z tym leżało. Zatem nie zastanawiaj się tylko jedź na szpital kobieto. Bo to na 90 procent to. Przez noc do rana będzie tylko gorzej, ja cały dzień czekałam a potem mały miał tak gęsta krew od odwodnienia że pięć razy mu wenflon próbowali wbic!

Gość klacid uno
zasada jest taka, dopóki występuje sama biegunka i odwiednio nawadniasz dziecko mozesz leczyc domowo, podawaj płyny, probiotyki i obserwuj. Gdyby doszły wymioty i nawadnianie nie byłoby mozliwe jedz do szpitala. Wazne jest tez jak sie zachowuje dziecko ? jezeli cos budzi Twoj niepokoj warto sprawdzic.

Gość Asia częstochowaaa
Rotawirus trwa od pięciu do siedmiu dni. Nam w szpitalu dawali do picia gastrolit i floridal. Zatem bądź odpowiedzialna bo u mnie było to samo co u ciebie.

Gość dcvdv
podawaj mu duze ilosci picia, herbatka ciemna..ryz, jabluszko ugotowane.....PAMIETAJ DUUZO PICIA BO sie odwodni. Moj maly sie odwodnil i w szpitalu nad dowadniali kroplowkami

Gość Asia częstochowaaa
Nie jest takt do końca. Jeżeli dziecko ma rota lub adeno, a tego bardzo dużo, to zwykle nawadnianie nie załatwi sprawy i nie wyleczy dziecka z infekcji. Rota to zakażenie układu pokarmowego, czyli dlatego biegunka. Moje dziecko nie wymiotówało. Tylko gorączka i biegunka .

Gość fefeferfefr
rotawirus trwa ok 3 dni , moje dziecko biegunke w tym mialo przez 2 dni i jeden dzien dodatkowo wymiotowalo

Gość fefeferfefr
wystarczy nawadnianie w domu, dzieciak musi duzo pic. moje dziecko mialo nie raz rota

Gość klacid uno
dziecko zrobiło trzy lużnie stolce, jezeli normalnie przyjmuje płyny nie ma powodu do nadmiernej paniki. Obserwować.

Gość Asia częstochowaaa
I zwykle probiotyki nic nie pomogą . Nic. Dziecko robiąc luźne kupy wydala także elektrolity których nie dostanie w herbacie czy probiotyku. Na elektrolity do picia tylko gastrolit lub floridal. Tylko to. W gorszym przypadku kroplówka.

Gość Asia częstochowaaa
A to dziwne bo rota można mieć tylko raz.

Gość klacid uno
nie siej paniki. 3 stolce to nie tragedia. Orsalit tez uzupełnia elektrolity. Wazne zeby dziecko piło. Na rota nie ma lekarstwa, musi przeleciec przez ogranizm.

Gość klacid uno
i nieprawda, że rota mozna miec tylko raz, mozna łapac wielokrotnie

Gość enkepenkeee
masz lakcid albo dicoflor?daj mu jak masz,moja corka mialo biegunke wodnista wymioty goraczke 41 stopni a jak dzwonilam na pogotowie to powiedzieli ze jak dziecko niema drgawek i nie traci przytomnosci to nie przyjada wiec sama pojechalam z nia dostala zastrzyki 2 razy dziennie zeby nie jechac do szpitala, najwazniejsze niech pije cokolwiek potrochu.

Gość bettycu
jeśli dziecko ma poza biegunka gorączkę jest jeszcze bardziej narażone na odwodnienie. 3 kupy to nie tragedia, ale trzeba pilnować, żeby nie było gorzej. orsalit uzupełni elektrolity, warto go zawsze mieć w apteczce, tak samo jak probiotyki. przy leczeniu biegunki u dzieci pomaga tez hippa ors 200.

Gość Milena1235
Moja córka miała często problemy z biegunką. Biedna męczyła się czasem nawet po kilka dni. W końcu postanowiłyśmy znaleźć jakiś skuteczny środek, który nie tylko zahamuje biegunkę w danej chwili, ale również będzie zapobiegać kolejnym. Myślę, że nam się udało. Przeglądając różne strony w internecie trafiłyśmy na Firmę CaliVita. Kupiłyśmy preparat "AC-Zymes". Jest to produkt, który zawiera bakterie Lactobacillus acidophilus, wykazujące wszechstronne działanie i aktywnie zwalczające patogeny, które dostały się do naszego układu pokarmowego, powodując m.in. biegunkę. Od czasu stosowania tego preparatu mama nie ma już tego typu problemów. "AC-Zymes" pozwala jej zachować normalną florę jelit, eliminacje substancje szkodliwe dostające się do przewodu pokarmowego oraz zapobiega zaburzeniom procesów trawienia. Polecam ten produkt każdemu, kto ma tego typu problemu. Tutaj macie link do sklepu, w którym ja dokonałam zakupu: http://www.vitero.pl/pl/p/AC-Zymes-2-mld-flory-100-kaps./129