Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja-samotna

dlaczego rzekomo atrakcyjne kobiety nie "zasługują" na miłość?

Polecane posty

Gość ja-samotna
znowu podsuwasz mi coś pod nos co nawet mi do głowy nie przyszło. Szukam partnera, przyjaciela w jednym. Nie chcę mieć wianuszka mężczyzn. Przejechałeś się pare razy i starasz się każdemu narzucić swoje racje, każdy szuka czegoś innego. Proszę mnie nie klasyfikować do przedziału Wszystkie. To jest chore.

Kobiety to mistrzynie w samooszukiwaniu siebie. Te ktore nie chodza do spowiedzi sa nic niewarte bo niepotrafia spojrzec na siebie krytycznie.

Gość swoją drogą to.. znienawidzony
wypowiedź o promocji w biedronce jest bardzo wymowna i wiele wyjaśnia a ostateczne zdanie co do związku to pamiętaj, że zawsze ma kobieta to facet wyciąga pierścionek, ale to kobieta wyraża zgodę lub też nie zatem sprawa jest oczywista dlaczego ciągle mącicie nam w głowach? każda jedna stara się ta rzeczywistość zamydlić

Gość ja-samotna
dotańca trzeba dwojga, tak samo jak kobieta tak samo mężczyzna mąci w głowie. Wszystko ma swoją równowagę.

Kobiety musza zrozumiec ze odpowiedzialnosc bez autorytetu to niewolnictwo. Zaden facet niechce byc z baba ktora nim rzadzi i obniza loty.

Gość ja-samotna
tymon84 Kobiety to mistrzynie w samooszukiwaniu siebie. Te ktore nie chodza do spowiedzi sa nic niewarte bo niepotrafia spojrzec na siebie krytycznie. Pownnam ponosić winę całego społeczeństwa? Napisałam i zawsze utrzymuje zdanie, że coś z czegoś wynika, wszystko ma zawsze rację wyśrodkowaną. Posiadam umiejętność, widzę, że wymierającoą spojrzenia a nsiebie i wyciąganie wniosków z własnego postępowania. Winy ludzkości nie chcę ponosić a tym bardziej pokutować.

nie prawda, świat nie jest zrównoważony... kolejny kłamliwy stereotyp ktoś kiedyś mi powiedział, Bóg zsyła na nas to co jesteśmy w stanie udźwignąć na swoich barkach - bzdura totalna - jeśli faktycznie tak by było to nie było by samobójstw

Gość ja-samotna
tymon84 Kobiety musza zrozumiec ze odpowiedzialnosc bez autorytetu to niewolnictwo. Zaden facet niechce byc z baba ktora nim rzadzi i obniza loty. Zauważyłam to już dawno. Tylko czasem ten autorytet jest dla innych jak pomiatanie :)) Szanuję mężczyzn, z krwi i kości, którzy mają autorytet na podstawie ich działąń a nie, którzy szukają tych, dla których są od górnie autorytetem :)

hahaha... coś sobie uświadomiłem i przypomniałem zarazem - każda kobieta tak mówi, ja jestem inna, to tamte są złe, ja jestem dobra... ale zazwyczaj zaczyna się od słów - widać trafiłeś na zła kobietę :P

Gość ja-samotna
Nie jest zrównoważony, jeden dostaje wszystko od laosu, a drugi nic. Ale relacje i wina złego przebiegania relacji polega na dwustronnych działaniach. W kłótni czy w konflikcie dwie strony maja coś za uszami :)))

Gość ja-samotna
swoją drogą to.. znienawidzony hahaha... coś sobie uświadomiłem i przypomniałem zarazem - każda kobieta tak mówi, ja jestem inna, to tamte są złe, ja jestem dobra... ale zazwyczaj zaczyna się od słów - widać trafiłeś na zła kobietę Życzę Ci dużo radości, szczęścia i spotkania kogoś, kto Twoje złości przyhamuje :))) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)))

owszem, ale akcja budzi reakcję jak facet mówi, wybacz, potrzebuję czasu, albo chce odejść, to powinno się uszanować to i puścić go wolno zwłaszcza gdy się twierdzi, że kocha się innego... nawet przyjaźń rządzi się własnymi prawami i powinno się uszanować wolę innej osoby... tymczasem zamiast tego doprowadza się do potyczki słownej, która wymusza odpowiednie reakcje, bo skoro po dobroci nie idzie to trzeba po złości

kobiety lubią właśnie wywoływać takie sytuacje i nikomu nie potrafią odpuścić i nie, ja już nie wierzę w dobre kobiety.. takich po prostu nie ma

Gość ja-samotna
dlaczego ja mam "obrywać" słownie, że nie umiesz sobie ułożyć życia z kobietą? Dlaczego mam brać winę za inne, że nie umiały Cię pokochać albo nie chciały życ z Tobą? Ja też mam problem, ale nie szukam i nie zarzucam komuś winy szukam odpowiedzi, i wierzę, że kiedyś będę jeszcze szczęśliwa, czego również Tobie życzę.

tymon84 Oj nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Religia czasami to tylko przykrywka i rodzaj wabika. Znałem kiedyś kogoś takiego.... Swoją droga religia bywa czasami jak taki kaganiec, a wiesz co sie dzieje gdy nagle spuści się niewyżyte zwierzę z kagańca?

Nie tylko Ty obrywasz, z moich ust każda obrywa. Tylko, że anonimowo, w realu po prostu kobiet unikam.

Pol miliona Amiszow zyje z tym kagancem i jakos krzywda sie im nie dzieje. Gdy ukoncza 18 lat jada do miasta zobaczyc jak to jest z czego 90% wraca z powrotem.

To protestanci oszukuja mezczyzn i sprowadzaja do kosciola nierzadnice i kaza facetom "dorosnac" i brac sluby z dziwkami.

Gość estrella_damm
Może nie jesteś seksowna, taka zimna ryba. :p

Swoja droga takie klasyfikowanie po kilku tygodniach co wyniknie ze znajomości nie ma najmniejszego sensu i jest wręcz kolejnym ogromnym błędem, które popełniają ludzie. Za bardzo się dziś wszyscy śpieszą i to jest ogromny problem. Jak można poznać siebie np. w tydzień lub w 2 tygodnie i wiedzieć co dalej? Wszak to nieosiągalne, nierealne... znajomość powinna mieć swoje poszczególne etapy i dopiero z czasem rozwijać się i przechodzić na coraz to wyższe poziomy. Dziś pomija się wiele poszczególnych etapów i praktycznie z dnia na dzień ludzie wiążą się ze sobą, a potem, że się nie dopasowali, rozwody, zdrady, konflikty...

Czym skorupka nasiąknie za młodu tym na starość trąci. Ciekawe jak Ty byś sobie poradził u Amiszów i ile czasu tam wytrzymał?

Gość agacha
wyjedz z tego kraju :)) widzisz co Polacy sobą reprezentują :)? Po wypowiedziach można zaleleźć odpowiedź :) dlaczego fajne kobietki są samotne: 1) wdawać się z desperatem w dyskusje, znaczy znosić jego bolączki 2) może zbyt dużo sobą prezentujesz dla kowalskiego pracującego w Hucie? 3) inne wywody męczenników życiowych, szkoda życia 4) skoro inne nie chciały to tym bardziej jeszcze inne nie znajdą - po postach niektórych wiadomo dlaczego nie chciały. Takie mamy realia, męzczyzni Polscy są jescze w komuniźmie, albo za duży użytek robią w wolności. Na zachodzie tego nie ma. Myślisz, że dlaczego tyle tysięcy Polek ma mężów obcokrajowców???

Mezczyzna potrafi sie bardzo szybko dostosowac do warunkow otoczenia w jakichs sie znajduje. Pozatym nic nie motywuje do dzialania bardziej niz stabilna rodzina.

Na zachodzie jest feminazizm. A pozatym co masz to mezczyzn pracujacych w hucie? Boli Cie bo sa od Ciebie szlachetniejsi i poswiecaja sie pracujac ciezko?

Gość agacha
nie mam nic do nikgo. Atakujecie biedną dziewczynę, wnioskuję, że młodziutka. Która nie potrafi odnaleźć się w świecie pełnym bałwanów. Wyczytałam, że nie jest zdeformowana jak inni a wy staracie się jej dosrać poprzez pryzmat własnych nieciekawych doświadczeń i pretensji za swój byt.

Ja niemam pretensji. Wyrazam tylko wlasna opinie. A bałwanow sama czcisz. Ci "wspaniali obcokrajowcy" to Twoj bozek.

agacha Bo są tak samo naiwne jak Ty. Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma. Swego czasu rozmawiałem z kobieta która wyszła za Włocha i żaliła mi się jakie ma życie. Przed ślubem była rozpieszczana niczym bogini. Obecnie jest tylko gosposią, kucharka, praczką, sprzątaczką, ale przede wszystkim żywym, chodzącym inkubatorem. Jak chciała odejść, zrobił Jej dziecko... a wiadomo jak to jest gdy kobieta ma dziecko. Mimo to chciała odejść po raz kolejny i znów zrobił Jej dzieciaka. Włosi nie liczą się kompletnie ze swoimi kobietami. To tylko taki przykład, a zapewniam, że jest ich znacznie więcej i nie tylko we Włoszech.