Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dagmarakrk

kiedy pierwsza wizyya u pediatry z dzieckiem ??

Polecane posty

czy pierwsza wizyta to gdy dziecko ma 6 tyg i trzrba isc do przychodni w sprawie szczepien i usg bioderek ?? bo ja myslalam ,ze tak ,ale poczytujac tu forum widze ,ze niektore mamy chodza juz wczesniej ..dzis jedna pisala ze idzie jutro zwazyc moesieczna corke ..pytam nie ze zosliwosci tylko ciekawosci ,bo tez mialam pare roznych dylematow i sama rozwiazywalam sadzac ze na 1 wizyte to w 6 tygodniu hmm

możesz iść wcześniej zważyć dziecko jak np. nie wiesz czy dobrze nabiera na wadze, ale to tylko jest ważenie i nic więcej, a do lekarza jak skończy 6 tyg i wtedy sa wszystki badania itp

Gość fffiga
U mnie trzeba było zgłosić się kilka dni po urodzeniu i zaraz przyjść z dzieckiem na ważenie itp. i potem już sami wyznaczali terminy najpierw co miesiąc a potem około 6 tygodni jak wypadały szczepienia.

Gość mamuśka miluśka
czasami coś dzieje się z dzieckiem co niepokoi matkę i wtedy może iść szybciej...np brzydkie kupki, gazy, zmiany skórne itd

Mi położna kazałą iść do pediatry jak mała miała chyba 2 tyg czy cos koło tego, na tak zwaną wizytę patronażową. Mała została wtedy zważona, zmierzona i lekarka ją zbadała. A i pępek sprawdzała bo małej jeszcze nie odpad.

Gość No to może...
mi w szpitalu wpisali w książeczce zdrowia wizytę patronażową w 4 tygodniu życia. Nie byłam bo było zimno :) więc pierwszą wizytę zaliczyliśmy w ramach szczepienia. Zobacz jakie masz zalecenia wpisane.

Gość sbhcdvdlvdv
U mnie pediatra był na wizycie patronażowej w drugim tygodniu