Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yffgh

lot - kontrola osobista

Polecane posty

Gość yffgh

czy moze mi ktos napisac (kto sie zna w temacie), czy dozwolona jest rewizja osobista, jesli przy przejsciu przez bramke ta nie zapiszczala. latam dosyc czesto, do ameryki, niemiec, francji, na wakacje. niestety teraz czesciej bede latac do bydgoszczy, a pracuje tam pewna nadgorliwa baba (lesbijka?), ktora lubi sobie macac. bramka nie piszczy, a ona i tak zaczyna mi wszedzie jezdzic rekoma (co mnie do tej pory nigdy nie spotkalo - moze raz w niemczech, ale w bardzo profesjonalny sposob, w bydgoszczy niestety odbywa sie do wulgarnie). czuje sie niezrecznie i w pewien sposob mam wrazenie, ze ona narusza moja nietykalnosc osobista. napisalam skarge na lotnisko, ale nie dostalam odpowiedzi. czy sa jakies prawa stanowiace o kontroli osobistej? do kogo powinnam sie zwrocic? mam prawnika w rodzinie, ale najpierw chcialabym sama sprobowac rozwiazac ten problem

Gość kutarinnka
jest dozwolona

Gość kontrola osobista to
jest raczej wtedy, kiedy biorą Cię na stronę i musisz np. pokazać, czy nie masz nic pod bluzka schowanego ( zdarzyło mi sie na lotnisku w Holandii niestety ), a to co robi ta babka- no cóż- może faktycznie wpadłaś jej w oko ;)

Gość najbrzydsze sa golfy
nie no myślę że jak baba zamiast cię profesjonalnie przeszukać po prostu cie wyraźnie maca to na pewno można coś z tym zrobić..

Gość fdhfhgfhfghgh
to jak nazywasz obmacywanie..zapewne sobie ubzduralas!! kobieta dotyka cie na rekach.pod pachami wdzluz ciala i nigi sprawdza. cyckow ci nie dotyka ani tylka wiec nie pieprz ze maca cie, i w dodatku oskarzasz kobiete ze jest lesbijka :D jak masz taki prbolem zglos to ! tam sa wszedzie kamery i mozna bedzie udowodnic kto mowi prawde :P

Gość fdhfhgfhfghgh
i jak beldnie napisalas w temacie..kontorla osobosta jest na osobonosci!nie kooo bramki na oczach wszystkich :D:D

Gość yggdg
nie mieszkam w polsce, wiec moj polski juz nie jest idealny (czyt. odwal sie!). tez mialam tego typu kontrole w niemczech (jak pisalam wyzej), ale odbyla sie w inny sposob. pytam sie do osob, ktore sie orientuja w temacie - czy jest jakies prawo mowiace o tym jak powinny byc przeprowadzane kontrole na lotnisku?

Gość nocna zmiana
oczywiscie masz prawo do osobistych odczuc,ale z zewwnatrz wyglada to bardzo subiektywnie.Szczegolnie posadzenie o "lesbijkosc"... Mi zdazyla sie kontrola w stanach-kobieta wazyla dwa razy wiecej niz ja-mozliwe,ze i wiecej...Dotyk przyjemny wcale nie byl-moje mysli w jej strone tez nie...Ale na tym koniec,bo do skargi to podstawy nie wystarczajace...

Gość piterus82
sluzba ochrony lotniska ma prawo co jakis czas wytypowac osobe do szczegolowej kontroli, a nawet do kontroli osobistej. wedlug rozporzadzenia, kontroli powinna dokonywac osoba tej samej plci, ale osoba kontrolowana moze poprosic o osobe plci przeciwnej gdy przechodzisz przez bramke, zazwyczaj pracuja 2 osoby. jezeli nei chcesz byc sprawdzana przez kobiete, popros by sprawdzil cie mezczyzna regulamin na to zezwala dzieki temu nie bedziesz musiala sie bac ze tamta chce cie podotykac podotyka cie facet ze sluzby ochrony lotniska :)

jak się ubierze przylegające ciuchy (ale nie spódnicę) to tych 'macanek' jest mniej - przynajmniej takie ma odczucie

Gość dghfgjghjghj
yyggd ja mieszkam w austri i latam bardzo czasto do uk i do pl. kontrole przy bramce mam czesto, robi je zczasem kobieta czasem mezczyzna. osobista kontrola to kontorla w pokoju -dlatego nazywa sie osobista ;) osoby ktore sa OBMACYWANE przy bramce,przewaznie powodem jest to ze bramka zapiszczy ;) i tak jak ktos wyzej pisze,mozesz opopwiedziec ze niechce zeby dana osoba cie sprawdzala i podejdzie druga osoba . jesli chcesz zlozyc zazalenie na dana osobe poprostu zapytaj na ,lotnisku przy bramce ghdzie to zrobic .

Gość alfajed
mnie 5 lat temu w Berlinie tak babka obmacywala, niby na boku, ale przez szklana sciane wszyscy mogli to widziec... na jakims podwyzszeniu mi kazala stawac, pokazywac stopy pod spodem hehe dobrze, ze mi nie kazala spodni zdejmowac. Listopad byl i zimno :P w sumie smiac mi sie z tego chcialo