Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniiiiialutkkkkkaa

ból kolana po spiningu

Polecane posty

Gość aniiiiialutkkkkkaa

witam poszłam wczoraj ierwszy raz na spining przed rozpoczęciem powiedziałam prowadzącemu ze jestem pierwszy raz i czy ma dla mnie jakies wskazówki powiedział ze jakbym nie dawala rady mam zwolnic i tylko tyle ustawił mi siedzenie no i zaczełam po pewnym czasie pozułam piekący bol w kolanie ale nie był jakis starszny potem nie czulam juz go tak bardzo ogolnie bylam zadowolona z zajęci wieczorakiem kolano znowu zaczeo pobolewac nie mocno ale odczywałam je rano pojawił sie siniak na kolanie i cały czas czuje bol nie jest mocny ale wyczuwalny co to może byc naciągnelam sobie cos w kolanie??? a ten siniak to od czeo może być???? i co teraz isc na kolejne zajecia czy odpuscic ??? pomózcie bo nie znam sie na tym

Gość Gardner
Skoro coś nie gra to odpuszczasz zajęcia. Wątpliwe, że coś zerwałaś, bo wtedy by Ciebie bolało strasznie przy każdym mniejszym ruchu nogą. Jednak skoro jest opuchlizna to z pewnością jakiś uraz wystąpił - radzę narazie okład Altacet i udać się do lekarza z tym, bo nigdy nie wiadomo.

Gość aniiiiialutkkkkkaa
ale sie na ćwiczyłam :P

Gość Gardner
Zdarza się:) Grunt to się nie zniechęcać. Nie powiem Ci, co dokładnie mogło się stać. Jednak urazy często wynikają z przeciążenia (złej oceny własnych możliwości), kiepskiej rozgrzewki lub po prostu urazu mechanicznego (w co wątpię w Twoim przypadku):)

Gość maniana 11
poszła ci łąkotka

Gość no i koniec spinningu
skoro odczuwasz ból kolana już po pierwszym treningu, to wniosek jest jeden, to nie sport na twoje kolana będziesz sie katować dla szczupłej sylwetki a w efekcie nabawisz się kontuzji i będziesz wyłączona z ćwiczeń tak było u mnie, ćwiczyłam dwa razy dziennie na stepperze bo chciałam ujędrnić tyłek i uda, w efekcie zatarłam sobie chrzastkę w kolanach i od 8 lat mam bóle w kolanach przy dźwiganiu i chodzeniu po schodach jeśli czujesz ból w stawie już po pierwszym treningu to znak że nie należy tego bagatelizować co innego gdyby to były tylko zakwasy czy bóle mieśni