Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nosaczek2345

doradźcie w sparwie stażu

Polecane posty

Gość nosaczek2345

witajcie, Mój problem polega na tym, trafiłam na staż do prywaciarza. marketing. i bardzo mi się tam nie podoba, rzucanie mnie na głęboka wodę, brak jakiejś inicjatywy ze strony kolegów z pokoju,żebym się nauczyła czegoś konkretnego...nie wiem może wyolbrzymiam. Dla mnie to jest skomplikowane, czasami nie wiem o co pytać. a prezes chciał mi powierzać już firmy i żebym się nimi zajmowała...jak ja nawet nie mam podstaw. jestem tam miesiąc. Druga sprawa. Atmosfera w firmie jest okropna, ciągle krzyki, pretensje ,trzaskanie drzwiami, obgadywanie. współpraca między działami żadna zero kultury, robią łaskę ,że coś powiedzą. co w takiej sytuacji byście zrobili?

Gość jajajajajajaaaaa
a ile masz miec ten staz?

Gość nosaczek2345
6 miesięcy.

Gość jajajajajajaaaaa
kurcze no ja bym przecierpiala...wkoncu jestes tam,aby sie czegos nauczyc,wiec pytaj smialo jak czegos nie rozumiesz:) paietaj,ze papierek i doswiadczenie zawodowe jest wazne....a z tymi stazami to rzeczywiscie troche kicha..ja bylam 3 miesiace na stazu za darmo na przyklad. Tez niczego sie nie nauczylam,ale za to jakis papierek jest...z kolei moja przyjaciolka byla pol roku na stazu w urzedzie i tez nudzila sie calymi dniami..calymi Zycze Ci powodzenia. Dasz rade i sie nie stresuj:)

Gość hxhhhx
Bredzisz,wlasnie dzieki rzucaniu na gleboka wode nauczysz sie "plywac"

Gość Prezes firmy
Staże to bardzo potrzebna i wartościowa rzecz. Ja co kilka miesięcy zatrudniam nowe młode stażystki na bezpłatne staże. Mówię im, że jak się dobrze postarają to będą miały dobrą pracę z dobrą wypłatą. Oczywiście w czasie stażu poznaję je dogłębnie, he he, ale zazwyczaj nudzą mi się po tych 3 miesiącach, więc czas na nowym dać szanse się wykazać hehe

Gość jajajajajajaaaaa
haha Prezes Firmy:) bez kitu jestes zabawny:) hahaa

Gość Evvvvvka
Jak powierzają ci konkretną robotę to ciesz sie i korzystaj, to czego sie nauczysz to ci zostanie. Pamietam moje pierwsze praktyki studenckie w pewnej panstwowej instytucji, byłam tam tylko na miesiąc ale szefostwu brakowało pracownika i rzucili mnie od razu na głęboką wodę. Miałam na głowie finanse połowy departamentu, dziesiatki telefonów dziennie do dyrektorow innych oddziałów a ja miałam niespelna 19 lat i rano miewałam wręcz biegunki ze stresu przed pojsciem do pracy. Dałam radę, chcieli mnie zatrudnić a teraz po takiej szkole zycia na samym poczatku kariery zawodowej juz chyba nic mnie nie złamie:)

Gość kejsikejsi
Hej:) znam ten "ból" ;) też aktualnie odbywam staż i trafiłam podobnie do Ciebie.....nie dość,że mogłabym rzec,że prawie zerowe wprowadzenie mnie w obowiązki, rzucenie w głęboką wodę to jeszcze atmosfera w miejscu pracy jest straszna:/ zwłaszcza te zazdrosne, ciągle sie czepiające i obgadujące babsztyle. Ale ciągne mimo wszystko kolejny już miesiąc - choć wiele już nerwów zjadłam przez to i do tej pory czasami potrafią mnie z równowagi wyprowadzić tylko teraz jest znacznie lepiej bo juz się wdrożyłam bardziej i wiem większość rzeczy.