Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nonai

POMOCY ! Co to moze byc ???

Polecane posty

Gość Nonai

Witam, mam nadzieje, ze znajdzie sie tutaj ktos, kto przechodzil przez to samo i moze mi w jakis sposob pomoc, bo ja juz dluzej nie wytrzymam... od bardzo dawna borykam sie z problemem grzybicy pochwy / zapalenia bakteryjnego pochwy (inny lekarz, inna diagnoza a objawy takei same...:/ ) i nic, zaden lek ani antybiotyk mi nie pomaga, a probowalam juz wszystkiego min. nosze tylko bawelniana bielizne i calkowicie zmienilam nawyki zywieniowe tzn. zredukowalam cukier do minimum, zazywam probiotyki.. Na poczatku kuracje antybiotykami przynosily efekty, lecz po jakims czasie to swintwo znowu wracalo, mialam moze tydzien spokoju a potem znowu.. doszlo do tego, ze obecnie nawet podczas stosowania leku i jego zakonczeniu, nie widze zadnych zmian chyba ze na gorsze.. Lekarze (bylam u roznych) rozkladaja rece i sami do konca nie wiedza dlaczego caly czas to mam.. kolejne badanie, kolejny lek i zero poprawy. Dodam, ze w zasadzie nie mam typowych objawow dla grzybicy czy infekcji, typu swiad czy pieczenie, moim problemem jest dziwna wydzielina z pochwy.. nie jes serowata, jak na poczatku, ani bardzo plynna, obfita tylko jakas taka lepka, gesta, bardzo "zbita" i ciagnaca sie takimi platami... (wiem, obrzydlistwo :( ) jest jej we mnie tak duzo, ze "wylazi" to ze mnie non stop, nie mam juz zadnego zycia milosnego, facet mnie zostawil bo sex jest poprostu niemozliwy z czyms takim.. prosze pomozcie mi :(

Gość hmmmmmmmmmmmm.....
miałaś robiony wymaz z pochwy bakteriologiczny i mykologiczny?

Gość Nonai
no niby tak.. za kazdym razem jest to co innego, najpierw ze zapalenie pochwy bakteria Gardanella czy jakos tak, potem ze grzyby, potem ze kandydoza...co tydzien jestem na fotelu u kolejnych lekarzy i nikt nic nie wie tylko wypisuja mi nowe leki :/

Gość hmmmmmmmmmmmm.....
bo niestety to wyglada tak : jesli masz gardenelle to to jest cholerne świnstwo i na to bierzesz antybiotyk ,antybiotyk tak wyjaławia Cie ze dostajesz grzybicy ,bierzesz lek na grzybice i pewnie infekujesz sie znowu czymś innym .Pytanie też czy leczony był także twój partner?

Gość łatwo wam powiedzieć
a próbowałaś czosnek? obierasz ząbek czosnku, zawijasz w gazę i przewiązujesz nitką (żebys go mogła potem wyciągnąć) i wkladasz na noc do pochwy... spróbuj takprzez kilka nocy-powinno pomóc

Gość hmmmmmmmmmmmm.....
i najważniejsze lekarz musi być JEDEN nie zmienia sie go jak rękawiczki bo leczenie bedzie trwać w nieskończoność

Gość Nonai
czosnek juz tez byl testowany.. tak samo jak tampony nasaczone jogurtem itd.. cuda.. ale fakt faktem, zglosilam sie do lekarza z gardanelle, dostalam leki i pozniej dostalam grzybicy, lekarza zmienilam poniewaz mimo ze zrobila wymaz to grzybicy nie stwierdzila, a dzien pozniej drugi lekarz wykryl grzybice i zaczelam leczenie... teraz to co mam mnie bardzo niepokoi, bo czegos takiego w zyciu nie mialam - uplawami nazwac nie moge, bo to sa takie zbite, lepkie i matowe platy.. jak tkanki, ale nie sa krwiste, tylko bialo-zielone... nie wiem czy ma to jakis zwiazek, ale od lipca mam plyn w zatoce douglasa i w przeszlosci przebyta operacje usuniecia torbieli jajnika (13 cm, czyli jak latwo sie domyslic nie tylko torbiel zostala usunieta, ale tez wszystko co mialam po prawej stronie : jajowod, jajnik i wyrostek) teraz mam tylko jeden, ten lewy i tam tez tydzien temu wykryli cyste na 3 cm a wokol niej 20 innych mniejszych.. nie chca nic mowic, mam sie zglosic po okresie za jakies 2 tyg wtedy ma byc lepsza "widocznosc" ale martwi mnie to juz niesamowicie... ciagle wyciagam te dziwne zlepki, w ciagu dnia bielizne mam tak mokra jakbym nie utrzymala moczu a zapach tez nie jest przyjemny.. a mam dopiero 23 lata... nie wiem juz co robic :(

Gość hmmmmmmmmmmmm.....
a rzęsistka ty nie masz jak mówisz o zielonym kolorze i ten zapach ? może tez tak być ze cysta zapalna powoduje upławy no a płyn w zatoce też świadczy o zapaleniu.Ale póki co obstawiam rzęsistka pewnie badan na choroby weneryczne nie miałaś robionych Z jakiego regionu jestes?

Gość Nonai
hmm... choroby wenerycznej raczej nie mam, bo dotychczas uprawialam sex tylko z prezerwatywa a moj ostatni partner mial wykonane wszystkie badania i byl 100 % zdrowy.. a ta wydzielina tez nie jest zielona, tylko taka bialo zielona, cos w stylu ropy albo flegmy..:/ mieszkam w Niemczech.

Gość znajdz w swoim regionie dobreg
dobrego heilpraktiker albo heilpraktikerin. Fakt, musisz sama placic jak nie masz prywatnego ubezpieczenia. oni robia naprawde super badania i terapie