Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość muiiuukii

Przeprowadzka.Pakowanie od czego zaczac?

Polecane posty

Gość frodzik
pakowanie zaczynaj od nóg, następnego dnia rób plecy i barki.

Gość wścieknięta
haha. nieźle ci ktoś poradził. jako osoba zmieniająca swego czasu dość często lokum mogę ci poradzić by zacząć od kartonów :) z jakiegoś sklepu sobie załatw i sobie je opisz - kuchnia, łazienka itd... itp... no i jak leci. ja tak zawsze robiłam i mniej było zamieszania potem z rozpakowywaniem się.

Gość muiiuukii
kartony juz mam.

Przygotuj kartony, opisz co w nie wkładasz ale konkretnie np Kuchnia ( talerze, kubki i td). Pakuj się pomieszczeniami, a nie jak leci:). Popakuj rzeczy na początek te które ci sie nie przydadzą w dalszym pakowaniu:)

Gość wścieknięta
:) no i dobrze ci radzą. jeśli masz bardzo duzo rzeczy to tak jak ktos tu pisał opisz bardziej szczegółowo - czyli właśnie - kuchnia - kubki, talerze. ja sobie zawsze robiłam pierwszy karton z rzeczami pierwszymi czyli -- czajnik, kubki, kawa, herbata, cukier, srajtaśma, szczoteczki + pasta, golarka dla męża - podstawy --- to co mielibysmy tym samym dniu używać a potem to już pokojami czy jakoś tak :)

Ja proponuję rozejrzeć się za ofertą firm pomagających przy przeprowadzce. Nie ma sensu się meczyć, gdy ktoś może to zrobić za Ciebie. Ja mogę polecić jedną firmę - Japa. Działają od dawna, mają doświadczenie, wszystko idzie im bardzo sprawnie, nie zdzierają nie wiadomo ile.

Gość gość
można też znaleźć w sieci sporo poradników jak się spakować, ale ja z doświadczenia wiem, że dobrze jest się pakować tematycznie, wiesz kuchnia, łazienka, ubrania razem, etc. Wtedy łatwiej Ci się będzie później rozpakować.

Gość gość
ja ci radze jakos ponumerowac pakunki,zeby nic sie nie zawieruszlo przy znoszeniu,wnoszeniu,przewozie,mi podczas ostatniej przeprowadzki zaginely 4 kartony z czego 3 ze swietnymi ciuchami :/ nie mam pojecia w ktorym momencie i jak to sie moglo stac :(

Gość gość
tematycznie, jak tu radzą przy okazji znając życie koło połowy wyleci do kosza

Gość gość
Przy przeprowadzce ważne jest aby wyposażyć się w takie rzeczy jak kartony, folia pęcherzykowa, pianka polietylenowa itp. Te wszystkie rzeczy można zamówić od firmy www.crosspack.pl Mają solidne produkty i dobre ceny, więc polecam ich wam.

Gość Mollan
Najlepiej zacząć od telefonu do dobrej firmy zajmującej się przeprowadzkami. Dlatego można odezwać się do Japa&Co, którzy całą przeprowadzkę zrobią za nas :)

Gość BarabaraBarbara
Ja proponuję odezwać się do firmy Japa & Co. To fachowcy z wieloletnim doświadczeniem, na pewno pomogą i doradzą od czego zacząć. Dodatkowo nie trzeba się martwić tym w co spakować dane rzeczy, wszystko mają dostępne u siebie. Przeprowadzka z Nimi to sama przyjemność. Ja już mam to za sobą i jestem bardzo zadowolona z ich pomocy.

Gość Martynaxx
Przeprowadzka nie należy do najłatwiejszych i najprostszych tematów. Jest to w dużej mierze kwestia odpowiedniej organizacji. Ja przeprowadzałam się 2 tygodnie temu i korzystałam w artykułu http://www.tripy.pl/w-co-spakowac-rzeczy-przy -przeprowadzce/ który okazał się w tym bardzo pomocny.

Gość Jowa Jowa
Zupełnie nie przerażają mnie przeprowadzki, mimo tego, że mam za sobą już dwie w swoim życiu i wszystkie maksymalnie chaotyczne aczkolwiek sprawne i szybkie. To ile daje mi przeprowadzka w związku z pozbywaniem się zbędnych gratów jest dla mnie tak ogromną przyjemnością, że wynagradza mi trud przeprowadzki w całości. I tak na prawdę to nie mogę się doczekać kolejnej, byleby tylko móc znowu pozbyć się wielu niepotrzebnych w naszym życiu rzeczy, a które chcąc nie chcą nawet w dwa lata w jednym miejscu można nagromadzić w ogromnej ilości :D. Co prawda rzeczy nadal mam multum, w ostatniej przeprowadzce już wynajęłam firmę Wiki Przeprowadzki i udało się trochę to ogarnąć :D

Gość sabla

Jeżeli nie wiadomo od czego zacząć, to warto poczytać te poradniki: http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html Tam jest super wszystko wyjaśnione. Znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące przeprowadzki. 

Gość łukasz975

Ja w czasie przeprowadzki niektóre swoje rzeczy dałem do przechowania do magazynu w less mess storage żeby od razu nie zagracać wszystkim swojego nowego mieszkania tylko na bieżąco jeździć i wyciągać potrzebne rzeczy i powoli umeblowywać(istnieje takie słowo?) pokoje, spoko opcja, nic nie powinno się zgubić

Gość patrycja
Dnia 5.08.2019 o 14:16, Gość łukasz975 napisał:

Ja w czasie przeprowadzki niektóre swoje rzeczy dałem do przechowania do magazynu w less mess storage żeby od razu nie zagracać wszystkim swojego nowego mieszkania tylko na bieżąco jeździć i wyciągać potrzebne rzeczy i powoli umeblowywać(istnieje takie słowo?) pokoje, spoko opcja, nic nie powinno się zgubić

mam zaplanowany remont w mieszkaniu od września i zastanawiałam się właśnie nad skorzystaniem z self storage. faktycznie jest to dobre rozwiązanie? nigdy wcześniej nie nie korzystałam z takiej opcji. jesteś w stanie polecić ten less mess?

Gość joko

Jeśli przeprowadzka Cię przerasta, to odezwij się do firmy Japa&Co. Przynajmniej szybko będziesz mieć wszystko z głowy. Nie ma sensu samemu się z tym wszystkim użerać. 

Gość B_asia

Nie będę oryginalna i z czystym sumieniem mogę polecić less mess'a

Japa&Co będzie najlepszym wyborem. Zresztą odezwij się do nich i sama się przekonasz jak świetnie do tego wszystkiego podchodzą. Zapewnią Ci nawet wszystkie potrzebne kartony i wszystko, co będzie Ci potrzebne do zorganizowania przeprowadzki. 

Ja też należę do fanów firmy Japa&Co 😉 Trzeba przyznać, że znają się na rzeczy i potrafią szybko ogarnąć całą przeprowadzkę. Moim zdaniem nie ma lepszych. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować