Gość muiiuukii Napisano Październik 16, 2012 j.w Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość frodzik Napisano Październik 16, 2012 pakowanie zaczynaj od nóg, następnego dnia rób plecy i barki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wścieknięta Napisano Październik 16, 2012 haha. nieźle ci ktoś poradził. jako osoba zmieniająca swego czasu dość często lokum mogę ci poradzić by zacząć od kartonów :) z jakiegoś sklepu sobie załatw i sobie je opisz - kuchnia, łazienka itd... itp... no i jak leci. ja tak zawsze robiłam i mniej było zamieszania potem z rozpakowywaniem się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość muiiuukii Napisano Październik 16, 2012 u Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość muiiuukii Napisano Październik 16, 2012 kartony juz mam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kiwi1988ldz 0 Napisano Październik 16, 2012 Przygotuj kartony, opisz co w nie wkładasz ale konkretnie np Kuchnia ( talerze, kubki i td). Pakuj się pomieszczeniami, a nie jak leci:). Popakuj rzeczy na początek te które ci sie nie przydadzą w dalszym pakowaniu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wścieknięta Napisano Październik 16, 2012 :) no i dobrze ci radzą. jeśli masz bardzo duzo rzeczy to tak jak ktos tu pisał opisz bardziej szczegółowo - czyli właśnie - kuchnia - kubki, talerze. ja sobie zawsze robiłam pierwszy karton z rzeczami pierwszymi czyli -- czajnik, kubki, kawa, herbata, cukier, srajtaśma, szczoteczki + pasta, golarka dla męża - podstawy --- to co mielibysmy tym samym dniu używać a potem to już pokojami czy jakoś tak :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
porcelanowaedytka 0 Napisano Grudzień 30, 2012 Ja proponuję rozejrzeć się za ofertą firm pomagających przy przeprowadzce. Nie ma sensu się meczyć, gdy ktoś może to zrobić za Ciebie. Ja mogę polecić jedną firmę - Japa. Działają od dawna, mają doświadczenie, wszystko idzie im bardzo sprawnie, nie zdzierają nie wiadomo ile. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 6, 2014 można też znaleźć w sieci sporo poradników jak się spakować, ale ja z doświadczenia wiem, że dobrze jest się pakować tematycznie, wiesz kuchnia, łazienka, ubrania razem, etc. Wtedy łatwiej Ci się będzie później rozpakować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nimra Napisano Październik 27, 2016 Możesz zacząć od przeczytania tego artykułu: http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html Dzięki niemu będziesz wiedzieć, jak się w ogóle zabrać do całej przeprowadzki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 27, 2016 ja ci radze jakos ponumerowac pakunki,zeby nic sie nie zawieruszlo przy znoszeniu,wnoszeniu,przewozie,mi podczas ostatniej przeprowadzki zaginely 4 kartony z czego 3 ze swietnymi ciuchami :/ nie mam pojecia w ktorym momencie i jak to sie moglo stac :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 27, 2016 tematycznie, jak tu radzą przy okazji znając życie koło połowy wyleci do kosza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 28, 2016 Ja na przykład miałam spory problem z załatwieniem pudeł. Ale wpadłam na artykuł http://www.info.clicktrans.pl/skad-wziac-kartony-do-przeprowadzki-3-sposoby/ i tutaj są fajne porady skąd je wziąć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość diggity Napisano Styczeń 27, 2017 Jeżeli nie wiesz od czego zacząć, to przeczytaj sobie ten poradnik: http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html W nim masz wszystko opisane. On Ci pomoże nie zwariować podczas całej tej przeprowadzki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 24, 2017 Przy przeprowadzce ważne jest aby wyposażyć się w takie rzeczy jak kartony, folia pęcherzykowa, pianka polietylenowa itp. Te wszystkie rzeczy można zamówić od firmy www.crosspack.pl Mają solidne produkty i dobre ceny, więc polecam ich wam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mollan Napisano Marzec 23, 2018 Najlepiej zacząć od telefonu do dobrej firmy zajmującej się przeprowadzkami. Dlatego można odezwać się do Japa&Co, którzy całą przeprowadzkę zrobią za nas :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość BarabaraBarbara Napisano Czerwiec 8, 2018 Ja proponuję odezwać się do firmy Japa & Co. To fachowcy z wieloletnim doświadczeniem, na pewno pomogą i doradzą od czego zacząć. Dodatkowo nie trzeba się martwić tym w co spakować dane rzeczy, wszystko mają dostępne u siebie. Przeprowadzka z Nimi to sama przyjemność. Ja już mam to za sobą i jestem bardzo zadowolona z ich pomocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Martynaxx Napisano Sierpień 9, 2018 Przeprowadzka nie należy do najłatwiejszych i najprostszych tematów. Jest to w dużej mierze kwestia odpowiedniej organizacji. Ja przeprowadzałam się 2 tygodnie temu i korzystałam w artykułu http://www.tripy.pl/w-co-spakowac-rzeczy-przy -przeprowadzce/ który okazał się w tym bardzo pomocny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jowa Jowa Napisano Wrzesień 7, 2018 Zupełnie nie przerażają mnie przeprowadzki, mimo tego, że mam za sobą już dwie w swoim życiu i wszystkie maksymalnie chaotyczne aczkolwiek sprawne i szybkie. To ile daje mi przeprowadzka w związku z pozbywaniem się zbędnych gratów jest dla mnie tak ogromną przyjemnością, że wynagradza mi trud przeprowadzki w całości. I tak na prawdę to nie mogę się doczekać kolejnej, byleby tylko móc znowu pozbyć się wielu niepotrzebnych w naszym życiu rzeczy, a które chcąc nie chcą nawet w dwa lata w jednym miejscu można nagromadzić w ogromnej ilości :D. Co prawda rzeczy nadal mam multum, w ostatniej przeprowadzce już wynajęłam firmę Wiki Przeprowadzki i udało się trochę to ogarnąć :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sabla Napisano Grudzień 19, 2018 Jeżeli nie wiadomo od czego zacząć, to warto poczytać te poradniki: http://www.japa-przeprowadzki.com.pl/poradnik.html Tam jest super wszystko wyjaśnione. Znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące przeprowadzki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łukasz975 Napisano Sierpień 5, 2019 Ja w czasie przeprowadzki niektóre swoje rzeczy dałem do przechowania do magazynu w less mess storage żeby od razu nie zagracać wszystkim swojego nowego mieszkania tylko na bieżąco jeździć i wyciągać potrzebne rzeczy i powoli umeblowywać(istnieje takie słowo?) pokoje, spoko opcja, nic nie powinno się zgubić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrycja Napisano Sierpień 10, 2019 Dnia 5.08.2019 o 14:16, Gość łukasz975 napisał: Ja w czasie przeprowadzki niektóre swoje rzeczy dałem do przechowania do magazynu w less mess storage żeby od razu nie zagracać wszystkim swojego nowego mieszkania tylko na bieżąco jeździć i wyciągać potrzebne rzeczy i powoli umeblowywać(istnieje takie słowo?) pokoje, spoko opcja, nic nie powinno się zgubić mam zaplanowany remont w mieszkaniu od września i zastanawiałam się właśnie nad skorzystaniem z self storage. faktycznie jest to dobre rozwiązanie? nigdy wcześniej nie nie korzystałam z takiej opcji. jesteś w stanie polecić ten less mess? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość joko Napisano Sierpień 28, 2019 Jeśli przeprowadzka Cię przerasta, to odezwij się do firmy Japa&Co. Przynajmniej szybko będziesz mieć wszystko z głowy. Nie ma sensu samemu się z tym wszystkim użerać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość B_asia Napisano Styczeń 14, 2020 Nie będę oryginalna i z czystym sumieniem mogę polecić less mess'a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kosotra 2 Napisano Maj 31, 2021 Japa&Co będzie najlepszym wyborem. Zresztą odezwij się do nich i sama się przekonasz jak świetnie do tego wszystkiego podchodzą. Zapewnią Ci nawet wszystkie potrzebne kartony i wszystko, co będzie Ci potrzebne do zorganizowania przeprowadzki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igulla 0 Napisano Listopad 23, 2021 Ja też należę do fanów firmy Japa&Co Trzeba przyznać, że znają się na rzeczy i potrafią szybko ogarnąć całą przeprowadzkę. Moim zdaniem nie ma lepszych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach