Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwehrhhgv

czy od nerwicy mogę mieć zawał?

Polecane posty

Gość uwehrhhgv

Witam mam 16 lat i nie wiem co się ze mną dzieje . Od 10 lat mam strasznie zimne nogi i ręce ,które robią się mokre. Ostatnio dość często zauważyłam kłucia i bóle w klatce piersiowej ,a także drentwieją mi okolice ust i policzki , boje się że coś mi się stanie że to zawał itd. , robi mi się słabo mam szybki oddech i zarazem ciężki bo cięzko mi złapać powietrze nie mam astmy ekg w normie i badania na tarczyce itd też . Teraz lekarz kazał mi iść na echo serca ,ale podejrzewam (mam taką nadzieje że też wszystko w porządku) robi mi się słabo i strasznie się boje . zaraz dostaje gorących uchu czy to tylko nerwica? albo choroba psychiczna? ,a jeśli nawet tylko to czy od tego też mogę dostać zawału? czy nie ? błagam o pocieszenie ;c

Gość sceptyk peptyk
Nie dostaniesz zawalu, ale zycie z nerwica jest malo zabawne dla ciebie i otoczenia. Porozmawiaj z psychologiem.

Gość Marzenia się spełniają_*
od nerwicy nie dostaniesz zawału w wieku 16 lat, nie martw się ale ja bym najpierw sprawdziła, czy wszystko z krążeniem masz na pewno w porządku, bo jeżeli to jednak nie jest nerwica, to dobrze jest takie problemy wykryć wcześnie, właśnie w Twoim wieku więc poczekaj na wyniki badań, a jeżeli coś będzie Cię niepokoiło, to zażądaj skierowania do kardiologa

Raczej od tego nie powinnaś dostać żadnego zawału, ale najlepiej zgłoś się z tym do lekarza i się zacznij leczyć, bo nerwica może być coraz bardziej nasilona.