Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak_najbardziej

czy mogłam zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość jak_najbardziej

hej :) ja w podobnej sprawie z tym, że do okresu jeszcze trochę mi pozostało, a na test za wcześnie. Ale może któraś z was była w takiej sytuacji i powie mi czy jest w ogóle takie prawdopodobieństwo. otóż od 7 lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Odstawiłam je dokładnie 30go września, okres dostałam 4go października i standardowo trwał 3 dni. Wg kalendarzyka od 13go października (sobota) mam dni płodne (owulacja wypada 18go) i już 2 razy od soboty kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczenia. Oczywiście doszedł we mnie. Wiem, że każdy organizm jest inny i to indywidualna sprawa, ale czy po takim okresie brania tabletek mogę zajść w ciążę w pierwszym cyklu? dodam, że tabletki brałam bez żadnych przerw, a ostatnie opakowanie brałam do końca. Pomijam oczywiście objawy typu bolące jajniki, większe libido czy uczucie wydęcia, bo zrzucam to na odstawienie hormonów

Gość bialamasajka
Kalendarzyk nie jest dobrą metodą określania dni płodnych. Lepszym wyborem byłby np mikroskop owulacyjny albo npr. Czasem po odstawieniu tabletek cykle mogą być nieregularne. Jak masz jakieś wątpliwości to udaj się może do lekarza, on udzieli się niezbędnych informacji

Witaj. Mam podobna sytuacje do Ciebie. Tylko ze ja krwawienie z odstawienia dostalam 30 wrzesnia, w 1 dzien przerwy. Potem po 7 dniowej przerwie nie zaczelam opakowania . Dzisiaj jest 12 dzien bez tabletek , a wspolzylam z mezem kilka razy , srednio co 3 dni. Sama sie zastnawiam czy moglam zajsc w ciaze!problem w tym , ze wczoraj dostalam plamienia , ktore dzisiaj przerodzilo sie w bardzo obfite. nie wiem czy to taka "dziwna" owulacja , czy zagniezdzenie sie zarodka czy moze okres , ale tak szybko? 12 dni po odstawieniu tabletek?hmm... Bardzo chcialabym byc w ciazy mimo wszystko.

I ja dziewczyny mam podobny problem. 23 wrzesnia dostałam ostatni okres po roku brania tabletek. Od tamtej pory nie biore tabletek i współzyje normalnie bez zab. Dzis mam jeszcze 5 dni do miesiączki a dostałam plamienia i boli mnie podbrzusze. Nie wiem sama czy to zbliza sie okres szybciej czy to plamienie ma związek z ciązą?? sama nie wiem. Czekam jak na szpilkach. Na test za wczesnie , na miesiączke za wczesnie - masakra. Nerwy mnie zjadają. Biore kwas foliowy na wszelki wypadek ale ta niepewnosc mnie dobija.

Do CAFFELATTE: Witaj. Tobie zostalo niedlugo do miesiaczki , a ja 12 dni po odstawieniu dostalam "ala" okres. Nie wiem czy to okres , czy po tak dlugim czasie owulacja sie w ten sposob odblokowala , czy moze to fasolka. czy okres 12 dni po odstawieniu jest mozliwy? Dio tego pobolewa mnie czasem w podbrzuszu , jajniki itp. Pozdrawiam CIE!

wiem ze tylko 5 dni mam do okresu ale i tak nie moge wysiedziec. A tobie to moze cos z hormonami sie pokićkało po tylu latach!!! Ale my baby to zawsze cos mamy z tym naszym organizmem. Masakra. Dam wam znac dziewczyny jak u mnie sprawa wyglada na bierzaco ( o ile to kogos interesuje). Fajnie miec wsparcie w razie jak by gdyby co poszło tak albo nie tak. Pozdrawiam. Napiszcie cos wiecej jak tak u was jutro i dalej.

Ja tabletki anty. bralam z roznymi przerwami. Teraz bralam tylko przez 2 miesiaca. Wiem , że to malo odpowiedzialne , ale duzo pomijalam tabletek. Jak kiedys odstawialam tabletki to musialam dlugo czekac na okres i zawsze bralam luteine na wywolanie okresu. A teraz krwawienie bardzo obfite ( nawet ze skrzepami i duza iloscia sluzu) pojawia sie 12 dni po odstawieniu.Z mezem kochalam sie co 3 dni do konca :) bardzo bym chciala byc w ciazy, ale te obfite krwawienie mnie niepokoi. Zeby to bylo cos nie tak z hormonami hmm... ale co ? skoro zwyczajnie odstawilam je.A okres tak szybko ? ehh... bede tu zagladac i piszcie dziewczyny!

Tez bym chciala fasolke ale niestety jak na razie nic z tego. Moze teraz sie udało???? bardzo bym chciała i tego wam zycze dziewczyny. Dawajcie znac co i jak.

Gość yriiw
jak mozna biorac tabsy miec dni plodne:O porazka

Ej! Kazdy ma prawo pytac , pisac , odpowiAdac ile chce! dziewczyna sie pyta , bo widocznie problem. Kulturalny czlowiek nie zaczyna dialogu tak jak Ty smarkulo.Pisze oczywiscie do tej co sie czepia , ze temat byl poruszany 2X. A co cie to obchodzi? Jak cie to boli to nie zagladaj tu.. Jacie.. jacy ludzie sa dziecinni ;/ ;/ ;/

Gość duzaaaaaa dziewczynkaaa
no wlasnie wczoraj autorka chyba ze dwa takie tematu zalozyla. masakra. a tak poza tym to czy niezastanawialyscie sie nad tym ze po tabletkach lepiej poczekac z zajsciem zeby organizm oczyscil sie po tej chemii. ze dziecko mogloby urodzic sie chore? a ty Muszylinko dostalas normalny okres a nie owulacja czy moze zagnizdzenie .bez przesady. macie rozregulowane cykle i tyle. kazdy lekarz wam to powie.

Nie trzeba czekac 3-6 miesiecy zeby zajsc w ciaze! Lekarze nawet przepisuja kobietom tabletki na okres 3 miesiecy , zeby latwiej bylo zajsc w ciaze , bo po odstawieniu plodnosc wraca dwukrotnie i wlasnie wtedy nalezy sie starac , zaraz po odstawieniu. A niech sie dziewczyna pyta i 100X. Co komu do tego ;/

pewnie ze przepisuja ale napewno slabsze. tak samo jak kobieta karmi tez lekarz przepisze jej tabletki ale slabsze aby na.dziecko nie mialy wplywu. jesli bralabym tabletki anty poczekalabym z poczeciem ze wzgledu na rozwoj dziecka.

Tak , ale stalo sie. jakos ciezko mi uwierzyc w wypowiedzi osob , ze ciaza jest niemozliwa w naszych przypadkach...

w twoim napewno nie bo masz okres. a w innych wszystko jest mozliwe.

Ale jak moglam dostac okres 12 dni po odstawieniu.. To mnie zastanawia. jak kiedys odstawialam tabletki to musialam czekac bardzo dlugo na okres i zawsze dostawalam luteine na wywolanie. Kiedys lekarz mi powiedzial , ze po odstawieniu okres przychodzi tak pozno , poniewaz owulacja przychodzi roznie. To w moim przypadku ( skoro zakladamy ze to okres ) owulacja musialaby byc jeszcze w czasie 7-dniowej przerwy.

no widzisz jak wczesniej piszecie wszystko jest mozliwe. jesli mialas obfite krwawienie to nie moglobyc zagniezdzenie tez tak mialam i to normalny okres. a ze dostalas teraz roznie organizm reaguje.

Zanim dostalam te plamienie(krwawienie) zauwazylam kilka dni wczesniej duzo sluzu, ogolnie czulam "tam" wilgotno. Teraz tez tak jest mimo tez krwawienia tzn jest bardzo duzo sluzu + czasami skrzepy.