Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudusia1523

Czy możliwa ciąża???

Polecane posty

Witam serdeczie. Mam pewien problem. Otóz biorę tabletki anty. Parę dni temu zapomniałam jednej wziąść. Było 20 godzinne opóźnienie (dodam, że to była 7 tabletka z opakowania). W ten sam dzień współżyłam z mężem. I teraz mam pytanie, czy duża jest szansa, że mogłam zajść??? Tabletki nadal biorę (już regularnie). Wiem, że jestem nie odpowiedzialna itd. Po prostu zapomniałam. Nie chce tu głupich komentarzy w stylu ,, sama wiesz co zrobiłaś itc". Pytam się tylko jakie jest prawdopodobieństwo ciąży. W tej chwili dziecka nie planuję, jednak jeśli by się trafiło to bym dała jakoś radę. Ale jednak wolałabym nie. Pozdrawiam

Witaj :) mysle , ze ciaza jest malo prawdopodobna , bo byla to juz 7 tabletka , konczyl sie 1 tydzien, wiec mysle , ze nie masz o co sie martwic. Ja kiedys pominelam 2,3,4 tabletke i w ciazy nie bylam. Oczywiscie wszystko zalezy od organizmu , ale raczej ciaza w tym przypadku Cie nie zaskoczy :) pozdrawiam

hej ja brałam tabletki przez rok czasu i pare razy mi sie zdazyło zapomniec jeden dzien i nie zaszłam pomimo współzycia wiec sa małe szanse ze jestes w ciazy ale zawsze ten 1 procent jest ze przy tabletkach mozna zajsc zalezy poczekaj do okresu nie ma co sie zamartwiac i staraj sie nie zapominac ja od 10 miesiecy nie uzywam tabletek po protu nie współzyje w dni plodne i narazie skutkuje nie mysle poprostu o tym ze moge byc w ciazy nie wiem czemu jestem spokojniejsza mam regularne cykle i wiem kiedy mam płodne

Wiadomo , kazdy woli inna antykoncepcje :) ale jednak ten 1 tydzien z opakowania jest niebezpieczny ze wzgledu na malo ilosc hormonow podczas 7 dniowej przerwy. Jesli zapomnimy wziasc jedna lub wiecej tabletek w pierwszym tygodniu to owulacja moze sie pojawic. Zazwyczaj pojawia sie od 7-14 dni po zapomnianej tabletce. Dlatego na poczatku trzeba uwazac :))