Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to-i-ja

Pomocy, i tak jestem spozniona...

Polecane posty

Gość to-i-ja

Dziewczyny, juz tydzien zwlekam ze szczepieniem obowiazkowym w 6 tygodniu zycia. Boje sie cholernie. Nie wiem jakiej szczepionki wymagac, czy brac te z nfz czy platne. Ktore mniej szkodza, mam delikatna core... Pomocy...Aaa, po gruzlicy zrobil sie odczyn i zbiera ropa - mam czekac z kolejnym szczepieniem az zejdzie?

Gość Historyjka
Co to znaczy, ze masz delikatną córę??? :-O wszystkie 6-tygodniowe maleństwa sa delikatne. My szczepiliśmy płatnymi, bo podobno po nich jest mniejsza szansa jakichkolwiek powiklan neurologicznych. Teraz niedawno przeczytalam w necie, ze jest odwrotnie :-O A co do odczynu po gruźlicy - do lekarza z tym pytaniem,moja droga...

Gość to-i-ja
Lekarza mamy jutro, nie omieszkam zapytać. Delikatną w sensie, że wydaje mi się, że będzie chorowita. Już mi chorowała. Nie wiem sama. Słyszałam, że płatne są lepsze, ale za chwile czytam, że z kolei nie. I nic już nie wiem...

Gość co wyobraźnia podpowie
ropny odczyn po gruźlicy moze utrzymywać się długo, moja córa ma 5 miesiecy i nadal ma, jest to normalne i nie jest przeciwskazaniem do innych szczepień

Gość Historyjka
Pogadaj z lekarzem, tu spotkasz sie z opiniami, ze lepsze platne,lepsze bezplatne,lepiej nie szczepic w ogóle... ile ludzi, tyle zdan. Ja mam 3 dzieci, w tym jednego wczesniaka urodzonego ze znaczna niedowagą, wszystkie były szczepione płatnymi, choc w przypadku syna szczepionki były przesuniete o 2 miesiace, a mmr2 szczepilam w wieku 3 lat. wszystko z wszystkimi w porzadku... o szczepionkach naczytasz sie mnostwo negatywnych opinii. ja takowych nie slyszalam, dopoki nie poznalam kafeterii :-O a potem tez mialam metlik w głowie... wg niektorych szczepionki sa niepotrzebne i szkodliwe. i nie chodzi tu tylko o nagla reakcje dziecka - autyzm, inne problemy neurologiczne, ale tez przesunieta w czasie - zapadalnosc na cukrzyce, nowotwory itd... a tego to juz chyba nikt nie wie, jak jest....

Gość to-i-ja
Teraz czytam, ze jednak bezpieczniejsze sa pojedyncze, nie skojarzone. Normalnie mam metlik w glowie. :/ Juz nie wiem czym szczepic, jak szczepic, czy w ogole szczepic. :/

Gość sbhcdvdlvdv
są różne opinie, zarówno wśród lekarzy, jak i rodziców, ty jesteś matką i ty podejmujesz decyzję, nikt nie zrobi tego za ciebie

Gość tikal
ja zaintererowalam sie glebiej i dla mojego syna wybralam program normalny szczepien ale z DTPa a nie DTPd

Gość to-i-ja
A mozesz to przyblizyc?

Gość to-i-ja
A czy mozna np zaszczepic tylko na krztusiec?

Gość RTEC JEST NADAL
nie szczep wogole i tyle.moje dziecko pierwsze szczepione(niestety)dopoki nie przyszedl czas na mmr.i juz wtedy dalam spokj.moje nastepne nie bedzie wogole szczepione.