Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domase

czy to za wcześnie na test ciążowy? PILNA prośba o pomoc

Polecane posty

Wiem że 14 dni po owulacji zaden test nie wykryje ciąży! Ludzie czy wy słyszycie co piszecie? Dziewczyny podchodzące do invitro z forum novum na ginekologi i antykoncepcji robiły testy 14dni po wszczepieniu juz zapłodnionego zarodka! i dopiero po więcej niz 14 dniach testy pokazywały kreske. TU kolezanka ma dopiero 14 dni od OWULACJI a nie 14 dni od ZAPŁODNIENIa. Jajo zapłodnione moze wędrować w jajowodzie 6-9dni nawet! To jak ma niby test sikany to potwierdzić? 14dni od owulacji to dopiero beta sie sprawdza! A i czasami nie.

Gość Co ty za głupoty wypisujesz!!!
Matko i córko-tutaj takie teorie się tworzą że szok!!Zaraz po zagnieżdżeniu zaczyna się wydzielać gonatropina kosmówkowa(hcg) i to jest około 12 dni po zapłodnieniu.Czyli po 14 dniach czyli w dniu terminu @ test już wychodzi pozytywny.Inaczej sprawa się ma gdy się owulacje przesunęła to wiadomo że test wyjdzie później.

Gość domase
Do Anulki! Jak wyglada sytuacja u Ciebie? U mnie 34 dzien cyklu nadal bez @. Jak nie dostane do poniedzialku to robie bete. Poza tym piersi obrzmiale i bolace, szczegolnie w okolicy sutkow i sluzu bialego coraz wiecej. No i zmeczenie, ale na to akurat mozna doszukac się innych powodow ;-) Zyje nadzieja.

Gość domase
Do Anulki! Jak wyglada sytuacja u Ciebie? U mnie 34 dzien cyklu nadal bez @. Jak nie dostane do poniedzialku to robie bete. Poza tym piersi obrzmiale i bolace, szczegolnie w okolicy sutkow i sluzu bialego coraz wiecej. No i zmeczenie, ale na to akurat mozna doszukac się innych powodow ;-) Zyje nadzieja.