Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdzxc

miód lifeMel

Polecane posty

Gość tak ja l
mialam ten miod,na koncu maz wzial go i uzyl do przynety na ryby-karpie. kup zwykly miod tylko nie z marketu ale od pszczelarza. u nas w regionie po znajomosc litr za 25 zl

Gość zusiak
Z tego co można w krótkim czasie wyczytać w sieci, to nie jest MIÓD a produkt pszczeli. Inni opisują go jako ziołomiód. I jest wiele jego "odmian". A ten o którym wspominasz, na co stosowałaś oprócz karpi?:)

Gość urszula35
Właśnie spojrzałam na cenę słoiczka, nieźle. Wiele informacji na ich temat nie ma. Ciekawe czy to znów nadinterpretacja czy jednak produkt coś wart. Gdyby nie ta zaporowa cena to pewnie bym przeprowadziła eksperyment.

Gość marjol3
Zjadłam jeden słoiczek tego miodku i badania wykazały poprawę - białe ciałka wzrosły. Biorę chemię ( tabletki) od 4 lat. Muszę sprawdzić czy ta poprawa jest rzeczywiście po zjedzeniu miodu.

Gość inzynier serwisowy//zablokzxcx
debile wszędzie debile.. To jest ziołomiód. Cena u pszczelarza max 20pln. Bo to nie miód. I nie prawda że pszczoły są poddawane :P A jak pozbierasz te same zioła i pogadasz z pszczelarzem zrobi ci to samo. Polega to na tym że gotuje się wywar z roślin + cukier. Poddaje go do pszczół one go przerabiają. I potem się korbuje. Głuwnym skłądnikiem tutaj jest pokrzywa i nagietek lekarski, melisa, borówka czarna, mniszek lekarski itd. Do tego propolis coś koło 8pln na 250ml szpirytu Cena w aptece > 100pln za 25ml I ni cholera cie nie chwyci. 200pln za słoiczek?120g??????? ej to ja może z sąsiadem pogadasz jak dasz 100pln za 1kg. Za zioła wyjdzie kupując nawet niechby 100pln na 100KG Za cukier 4pln za kg 4pln Przerob, korbowanie.... Zbieram zamownienia

Gość inzynier serwisowy//zablokzxcx
a i jak zawsze gg 4177491 :) Ale ździerstwo niezłe ma ktoś... Dla chorych na raka to jest... To tak jak mowie jak by się chętni znaleźli to dać znać a jak nie to ebay.com Średnio rośliny suszone stoją po 1 -3 $ za 100g. Większość w polsce można na łonce urwać. No ale licząc połowę 16/2 = 8 roślin Po 1KG to daje max 30*8= 240$ = 720pln na 160kg ziół Czyli minimum 1 tona ziołomiodu. + 1000 * 4pln =4tyś pln za cukier Wiec tona kosztuje nas 5 tyś = 50pln /KG

Gość zusiak
To ciekwe co proponujesz, choć piszesz trochę chaotycznie. Jak rozumiem, polecasz samemu przygotować mieszankę. Może i racje, bo i oszczędność. @marjol3, jestem ciekawa jak zareagował Twój lekarz prowadzący. Jak on ocenia takie metody? Po jednym słoiczku taka poprawa? Ciekawe ale chce dowodów.

Gość marjol3
Witam. Miód zjadłam na przełomie września i października. W listopadzie i grudniu moje neutrofile wzrosły zdecydowanie. Natomiast w styczniu br znowu spadły , ale mieszczą się w normie. Sprawdzę jeszcze raz czy to miód tak podziałał czy też urodzenie się mojej wnuczki ( we wrześniu). Moja Lekarka nie ma nic przeciw, ale i nie wykazała większego zainteresowania bo moje wyniki nigdy nie były aż takie złe. Zawsze kwalifikowałam się do dalszego leczenia. Wiadomo, że chciałabym mieć lepsze wyniki to i próbuje różnych sposobów. Pozdrawiam

Gość gość
Najlepsze są miody naturalne takie jak mają w Aptece pod Smokiem polecam ten z propolisem