Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania Walaś

Jaki kolor do dziecięcego pokoiku?

Polecane posty

Gość Ania Walaś

Zaczynamy z mężem przygotowania do powitania na świecie naszej córeczki. Ma się urodzić dokładnie za 4 miesiące i stwierdziłam, że najwyższy czas na to żeby urządzać jej pomału pokój. Nie jest on duży - ma ok 8 m2 i duże okno na jednej ścianie. Nie chciałabym aby cały był różowy bo średnio lubię ten kolor, ale zdaję sobie sprawę, że jest to dziewczęca i ładna barwa. Także z jakim połączyć ten róż i który kolor konkretnie wybrać? Ostatnio oglądałam kilka katalogów i spodobał mi się "Kwiaty Orientu" bodaj z Barw Natury ze Śnieżki. Myślicie, że będzie pasować?

Przecież to co mowisz to jest jakiś szary smuty brzydki fiolet. Fuj, nie odpowiedni dla małego dziecka, pomnijeszy pokój.

Przecież to co mowisz to jest jakiś szary smuty brzydki fiolet. Fuj, nie odpowiedni dla małego dziecka, pomnijeszy pokój.

lepsze sa farby z duluxa- ja miałam wczesniej jasno rózowy ze sniezki- po 3 latach nam sie znudził, bo wyblakł do słońca, teraz zrobiłam na niebiesko- z duluxa- turkusowy klif- jest slicznie:)

Gość mama 3 latki
ja też nie lubię różowego, nasza ma ściany w fajnym żółtym odcieniu, a od dołu zielono ( wygląda jak słoneczna łąka) do tego białe mebelki, dodatkowo na kilka naklejek na ścianach-zwierzątka,

Gość mama 3latki
też nie lubię różowego, wiec u nas to od razu odpadło my mamy żółto zielone ściany i białe mebelki a na ścianach naklejki-zwierzaki

czasami USG się myli i zamiast cdziewczynki jest chłopiec. radzę pomalować na jakiś neutralny kolor żółty budyniowy,lub pastelowy zielony :)

czasami USG się myli i zamiast cdziewczynki jest chłopiec. radzę pomalować na jakiś neutralny kolor żółty budyniowy,lub pastelowy zielony :)

Gość kfiatuszek89
Ja też właśnie jestem na etapie urządzania pokoiku dla dziecka i co do ścian to skorzystałam z aplikacji kreatora wnętrz na stronie Magnatu, co do kolorów to wybraliśmy neutralne, ponieważ nie chcemy znać płci dziecka przed porodem, dlatego postawiliśmy na pastelowe żółć i zieleń ( Zwycięski Aleksandryt i Złocisty Topaz), bardzo ładnie to wyglada.

nie ma co "zmuszać się" do koloru, którego nie lubisz... też obstawiałabym żółty - pogodny, neutralny kolor. zawsze można potem podziałać coś z dodatkami, zasłonki, dywanik w jakimś żywszym kolorze (choćby własnie różowym). pooglądajcie sobie strony z aranżacjami, można się sporo nauczyć. ja zawsze oglądam projekty n-design, mają fajne rozwiązania na które sama bym nie wpadła.

Gość Hanna Bąk
Dokładnie, trzeba wszystko robić tak żeby Ci się podobało, nic na siłę. Ja mojej córce chciałam zrobić cały pokój na fioletowo. Ile było kłótni o to, że ona nie chce fioletu tylko chce beż. Stanęło na kilku fioletowych dodatkach, musiałam po prostu zrozumieć, że moje nastoletnie dziecko nie jest już malutkie i sama o takich sprawach przecież może sobie decydować. Koniec końców jest pomalowane "Letnim porankiem" z barw natury, do tego fioletowe i różowe dodatki. Przyznam szczerze, że moja córka naprawdę ma dobry gust, wszystko wygląda świetnie!

Gość kfiatuszek89
Pokój mojego dzieciątka wyszedł piękny. Postanowiłam się teraz zabrać za pokój gościnny. Do tej pory ciemny i taki przytłaczający - postanowiłam absolutnie wszystko w nim zmienić. Na stronce Magnata już sobie kilka kolorów wybrałam, teraz muszę je jakoś odpowiednio do siebie dopasować i nie mogę się doczekać weekendu. W tym roku robię Wigilię u siebie, chcę żeby było absolutnie pięknie i wyjątkowo.