Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meldiwija

beta hcg - wyniki - pomozcie

Polecane posty

Gość meldiwija

ktory to tydz ciazy? moj wynik: 75 633,00mUI/ml Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml: 3 4 tydzień od owulacji 9 130 4 5 tydzień od owulacji 75 2600 5 6 tydzień od owulacji 850 20,800 6 7 tydzień od owulacji 4,000 100,200 7 12 tydzień od owulacji 11,500 289,000 12 16 tydzień od owulacji 18,300 137,000 16 29 tydzień od owulacji 1,400 53,000 29 41 tydzień od owulacji 940 60,000

Gość przyszla mama :)))
beta moze byc rozna (zalezy kiedy byla owulka), kiedy mialas ostatnia miesiaczke ? tydzien ciazy liczy sie wedlug daty @, albo jezeli mialas monitoring i wiesz od owulacji.

Gość meldiwija
ale jakbym chciala okreslic na podstawie tego? bo gubie sie, ktory to przedzial? czyzby 6tydzien?

Gość przyszla mama :)))
nie okreslisz wedlug tego (nikt Ci tego nie powie, nawet lekarz), bo moze np. byc ciaza mnoga itd. najlepiej okresla sie po owulce badz ostatniej miesiaczce :P

Gość dokładnie !mama ma racje!
ja bedąc w 4 tyg. ciąży mnogiej miałam bete na poziomie 7 tygodnia

Gość meldiwija
rozumiem, ze moze byc wyzsza np wlasnie w przypadku blizniat, ale nizsza chyba raczej nie? w kazdym razie niewiele? jezeli to ciaza pojedyncza to sa to okolice ktorego tyg? moze mnie ktos utwierdzic?

Gość azu
w przypadku beta hcg ważniejszy jest przyrost hcg (dlatego zaleca się powtórkę po 48godz) niż sam wynik. Od dokładnego określania wieku ciaży jest usg.

Gość messmar
to ten przedział:6 7 tydzień od owulacji 4,000 100,200