Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 333444333

czy są tu osoby ktore planowaly samobojstwo?

Polecane posty

Gość 333444333

czy są tu osoby ktore planowaly samobojstwo?

Gość jaka załamka na maksa
🖐️

Gość po jakiego grzyba
mi sie udalo, a co ?

Gość a co chcesz zeby pomoc
zaplanowac twoje ?

Gość 333444333
nie daje rady - nie widze wysjcia z problemow, ktore siedza w mojej glowie

Gość tdrtdt
ja planuje kilka razy w miesiacy , bywaly okresy ze codziennie i kiedy zawsze bylam o krok ,przekladalam je na potem bo np.nie mialam ubezpieczenia zdrowotnego a nie chce obciazac rodziców kosztami w razie czego , bo ktos mnie gdzies wyciagnal na impreze, bo chwilowo znalazlam jakas prace , bo przeczytalam o nowym leku z ktorym wiaze nadzieje ze podleczy moja chorobe skóry itd... tak ciągne juz to zycie od 8 lat z myslami s i planami

jakie to sa problemy? moze razem zobaczymy z nich wyjscie

Gość Przemysłaf 21
Ja myśleć myślę ale nie planuje :p

Gość pozdro5oo
a po co planować? lepiej działać ;) żartuję oczywiście, bo mam podobnie

Gość 333444333
w sytuacjach stresowych czuje ogromne pulsowanie serca i jakbym upadała w przepaść, boje się ludzi bycia ocenianą, przez co jestem praktycznie niezdolna do niczego, nie potrafie sie odwazyc isc do psychologa czy psychiatry. mam czasami dobre chwile, a potem to powraca ze zdwojoną siłą tak jest praktycznie od zawsze tylko kiedys nie było to takie silne

mysle ze to dosc silna nerwica lękowa, mozesz sie ratowac ziołami: jakiś nervomis, neopersen, validol itp ale wskazane by było by odwiedzić psychiatrę

Gość pozdro5oo
na pulsowanie można łykać propranolol, poza tym leki SSRI mają ok. 60% skuteczność, ale warto zacząć od dużej dawki magnezu i witaminy B1 (działa jak antydepresant)

Gość 333444333
leki bez recepty pomagają ale tylko wtedy jak sie czuje w miare normalnie, jak jest gorzej to nic nie daje, na samą myśl pojcia do psychologa czy psychiatry już dostaje napadu :( i kolo sie zamyka

Gość Mam to samo ..
Mam podobnie, tylko, ze mi dochodzą problemy z oddychaniem i zawroty głowy :/ niestety to na pewno jest nerwica lękowa. Nie wiem czy to się da w pełni wyleczyć. U mnie objawy ustąpiły odkąd zmieniło się moje życie na bardziej stabilne, ale w sytuacji stresowej to zawsze wraca. Cieżko z tym żyć. Naprawdę polecam wizytę u psychiatry, bo może być tylko gorzej.

leki ziolowe bez recepty trzeba brac regularnie zeby dawaly trwalszy efekt

Gość pozdro5oo
leki SSRI może przepisać lekarz internista.. uzależniające (zomiren) już nie.. szczerze Ci współczuję, bo w zeszłym roku przeżywałem horror

Gość Mam to samo ..
Samobójstwo już mam zaplanowane :( Boję się, że kiedyś to zrobię jak nie będę sobie umiała poradzić. Jak mi się coś zaczyna walić to myślę o tym, żeby to zrobić :(

Gość policjanttt....
ja planowałem:(

Gość Mam to samo ..
Leki ziołowe nic nie pomogą przy nerwicy. Potrzebna jest terapia, spróbować znaleźć powód napadów nerwicowych, spróbować je wyeliminować.

a ja mysle ze sa w stanie pomoc, wiadomo ze nie spowoduja ze nagle wszystko sie zmienia, ale troche pomagaja.

Gość mi internsta przepisal
pramolan,polecam,wycisza i pomaga w spokou zasnac.Idz do zwyklego lekarza..Ja mam tak samo jak ty juz od kilku lat,czasem jest lepiej czasem gorzej,czasami boje sie nawet zasnac i czekam do rana,tzn az nie zacznie sie rozjasniac,jakis taki glupi lek.... Co do psychiatry czy psychologa mi wogole nie pomogl,jedynie chciala mnie faszerowac lekami ktore uzalezniaja :O pramolan nie uzaleznia

Gość cg
na sen pomaga troche czerwonego wina.miod.cytryna melisa.

Gość mi internsta przepisal
z winem to bym nie zaczynala,tez tak myslalam ale codziennie winko...granica jest cienka a i mozliwosci pozniej rosna.Troszke winka na poczatku a na koniec bedzie flaszka albo i dwie.Pozatym alkohol sprzyja depresji i w takim stanie nie powinno sie go wogole pic.