Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erstrd

moje włosy to sterta siana , musze je farbowac bo inaczej maja mysi kolor

Polecane posty

Gość erstrd

ale sa tragicznie zniszczone, co robic ?

Gość trzeba je olejowac
:)

Gość erstrd
własnie olejuje je i dalej sa sianowate a na dodatek tłuste :O

Gość też farbuje
bo są mysie zalezy jakie masz te włosy czy suche czy raczej tłuste mi sie tłuszczą i myje w szamponie fruktis przeciwłupieżowym bo tez mam łupiez nie używam żadnych odżywek uzywam tylko lakieru lub pianki zapytaj fryzjerki co powinnaś używać

Gość trzeba je olejowac
tlsute w sensie ze ci sie skora glowy tluysci?

Gość trzeba je olejowac
jakiego oleju uzywasz do olejowania? jakiego szamponu uzywasz?

Gość to współczuję
ale może chociaz masz ładną cerę na pocieszenie? :) bo ja mam np. piękne dlugie włosy, ale brzydką cerę :(

Gość też farbuje
Przetłuszczające włosy trzeba myć w szamponach z pokrzyw lub z kwasami owocowymi bez odżywek i myć w letniej wodzie

Gość Dobry fryzjer
Dobre kosmetyki i problem z glowy. Gdzie wy zyjecie ;)

Gość erstrd
cere tez mam brzydka :O olejów róznych uzywam na zmiane orzechowy, arganowy, slonecznikowy, kokosowy, lniany , czasami mieszanki wgladaja na tluste po olejowaniu i myciu jak nieswieze przyklapniete

Gość autorze bym sie chciala
to sie zacznij inaczej odzywiac idiotko albo zbadaj hormony:-O kurwa jak mozna byc tak tepym:-O

Gość trzeba je olejowac
jesli skora glowy sie tlusci, to polecam wcierac wode brzozowa, tania a bardzo skuteczna rzecz :) jesli chodzi o oleje, odradzam kokosowy, bo jest ciezki. sprobuj ten z pestek winogron

Gość erstrd
tłuszcza mi sie włosy po tym olejowaniu ;) tak jakby szampon nie zmywa ich dokonca chociaz wykonuje podwójne mycie

Gość trzeba je olejowac
bo za ciezkie te oleje albo szampon kiepski. jakiego uzywasz?

Gość erstrd
teraz z ziaji pokrzywowy

Gość trzeba je olejowac
ja polecam szampony ziolowe z barwy, ale z ziai? pokrzywowego akurat nie kojarze :P

Gość bdzbsdbg
a ile czasu olejujesz? i zawsze myjesz barwą? Szampony z barwy to szampony oczyszczające, może spróbuj mycie odżywką albo jakimś delikatnym? Odżywka tez da się zmyć olej

Gość trzeba je olejowac
z barwy cala seria jest bardzo dobra

Gość erstrd
farbuje garnier nutrisse bardzo jasny popielaty blond co ok 2 mce i tylko odrosty a wlosy i tak sa w oplakanym stanie:O

Też farbuję na blond i po farbowaniu zawsze występuje siano, taki już typ włosa, ale nakładam później przez kilka dni odżywkę, trzymam godzinę i włosy wracają do formy. Chyba, że nagminnie używasz prostownicy albo suszarki, może w tym tkwi problem, bo nie sądzę, żeby farbowanie co 2 miesiące je tak niszczyło.

Gość erstrd
to prawda mam krecone włosy a katuje je prostownica tzn niby krecone bo to po prostu siano nie ma skretu wlosa tylko szopa juz niewiem co z nimi robic moze wkleje na chwile fotke? tylko w czym ?

Gość jytjydt
wejdz na forum wizaz dla kręconowłosych! nie prostuj zniszczysz jeszcze bardziej

No wszystko jasne! Ja też mam kręcone i to na maxa, takie sprężynki wręcz, prostownicę porzuciłam już kilka lat na rzecz naturalności;) Przełam się i nie prostuj, od razu zobaczysz poprawę. Pomyśl ile dziewczyn marzy o naturalnych lokach a i mnie układania jest.

Kup sobie dobrą odzywkę do kręconych włosów, podkreśli skręt loków a na dłuższą metę go odżywi. Daję głowę, że po 2 tygodniach odczujesz wielką różnicę.

Gość erstrd
jakich kosmetyków uzywasz do kreconych włosów? moze faktycznie sporbuje ich nie prostowac ale na razie sobie nie wyobrazam wyjsc z taka szopa z domu

Gość hgmgcmjh
mówie Ci wejdz na wizaz kurde dziewczyno dobrze Ci radzę:) dziewczyny dodają zdjecia sprzed pielegnacji i do czego doszły:) obejrzyj a zobaczysz ze zechcesz o nie dbać:)

Z odżywek do spłukiwania używam normalnych t.j. do włosów zniszczonych lub farbowanych. Jeśli chodzi o odżywki bez spłukiwania to moim faworytem jest pantene pro-v "sprężyste loki i fale" albo loreal "curl power". Poza tym na co dzień w razie sianka stosuję jedwab w sprayu.

Dokładnie, poczytaj na wizazu ten wątek. Ile włosów, tyle odżywek i nie każdemu służy to samo. Ja całe liceum prostowałam włosy, w końcu stwierdziłam, że nie ma sensu. Od tego czasu jestem zadowolona, bo z kręconymi jest naprawdę mniej roboty niż z prostymi.