Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam porady

Laparoskopia czy stymulacja CLO?

Polecane posty

Gość szukam porady

Witam, Mam pyt.czy poddac się laposkopii czy byc stymulowana kolejny raz CLO, juz dwa cykle bylam i nic sie nie udalo, dodam ze mam PCO, z gory dziękuje

Gość Sylla30
to zalezy. Ja rowniez mam PCOs i moja ciąza jest wynikiem leczenia wlasnie CLO. Lekarz najpierw sprobowalm CLO jezeli przez 6 cykli nic by nie wyszlo mialam miec laparoskopie zwiadowczą. Udalo sie za 3 razem ;) Takze jak bym jeszcze troche poprzyjmowala CLO zanim polozysz sie na stół operacyjny. Niby laparoskopia to nic takiego ale po co?

Gość Sylla30
a i podstawowe pytanie czy Ty razem z CLO bierzesz duphaston na druga faze? i czy masz monitoring? to bardzo wazne bo jezeli bierzesz tez duphaston i wezmiesz go zawczesnie to finito, zablokujesz sobie owu i po cyklu. Dlatego robi sie tez monitoring zeby wiedziec czy po CLO rosną pęcherzyki i czy pękaja.

uwazaj z ta stymulacja clo, badz monitorowana. kolezanka przesadzila z clo (zalecenie lekarza!) i skonczylo sie na oddiale endokrynologicznym. ale w koncu zaszla w ciaze, po 9 latach, zaszla naturalnie i dowiedziala sie w 4 msc :D

Witaj, ja także mam PCO, rok temu miałam robioną laparoskopię, myślałam że uda mi się zajść w ciąże zaraz po zabiegu, ale jednak nie było tak łatwo. Brałam także clo dwa cykle, ale także nie pomogło. Teraz jestem w 10 tc. W ciąże zaszłam w momencie jak przestałam się starać, bez leków, bez codziennego mierzenia temperatury. Nie wiem co zadziałało, może psychika.

Witam, Ja tez mam PCOs brałam dużo różnych leków które nic nie pomagały w moim przypadku. Poddałam sie laparoskopii i miesiąc po owulka i ciąża tak więc chyba laparo bardziej skuteczna w moim przypadku oczywiście. Teraz osobiście żałuje , że nie zgłosiłam się wcześniej na ten zabieg i zmarnowałam tyle czasu biorąc tabletki które w niczym mi nie pomogły. Ale każdy przypadek inny ..dużo dziewczyn-kobiet zaszło po tabletkach wiec...