Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karol :)D

Hej, czy da się kupić małą działkę i wybudować mały dom za 150 000 tys. zł?

Polecane posty

czy to nierealne?

A dlaczego niby Jennifer? Rozwodzi się i szuka lokum po tym, jak dostanie połowę kasy?

Gość Nana z Krainy Os
4 lata temu wybudowalam dom za 150 tys zl- maly, bardzo ladny i oryginalny, ale dzialke juz mialam, tylko pamietaj ze 4 lata temu ceny byly kosmiczne, dzis wybudowalabym dom taniej, jak najbardziej mozliwe dom ma 150m2 ale jest przeslodki, przesliczny, stylowy :-)

Gość gfbnn
dasz rade. musisz tylko robić wszyatko samemu i trochę to potrwa

Gość przerażona wydatkami
gdzies daleko od miast gdzie ziemia jest tania da sie, jesli dom bedzie drewniany

Za 150 tysięcy, o ile masz juz działkę, wybudujesz najwyżej bardzo mały domek w stanie surowym. Moim zdaniem nie warto, lepiej pooszczędzać i zbudować porządny dom, taki z którego będziesz zadowolona, a nie potem całe życie gnieść siew klitce :o

Jestem facetem :P Ale dom 150 m2 jest dla mnie chyba za duży, wystarczy mi 100 m2, 3 sypialnie, salon z jadalnią, kuchnia, 2 łazienki :) Mogę wybudować dom, by dało się w nim mieszkać, a resztę kończyć powoli :)

Gość czas poczeka, pijmy
działka w małym mieście to co najmniej 200 tys. i to mała dom w stanie surowym to ok. 100 000 zł jak już masz działkę to zostaje Ci 50 tys. na podstawowe urządzenie

Hm, dom może być np. 20-30 km od dużego miasta, bo pracuję przez internet, może kupię działkę za 50 tys. :)

Gość czas poczeka, pijmy
ceny działek na wsiach bywają różne - zależy od sprzedającego, jak się dobrze rozejrzysz, znajdziesz:)

Gość U mnie na wsi
Działki sa po 6 tys za ar

Gość jaaaaaa skonczylam
nie da rady wybudować za tyle malego domu, chyba ze dom 50m ;) Dom 100m użytkowych, koszt bez dzialki ok. 350 000zł, jeszcze polbruki na zewnatrz, brama wjazdowa i plot nie zrobione. nie wierz w bajki, ze sie da, bo to studnia bez dna :) niby wszystko zrobione a zawsze cos sie znajdzie.Duzo robilismy w domu sami, i nie mamy najtanszych, badziewnych materialow, tylko dobre, zeby za 5 lat nie robic od nowa, bo zacieka, odpada itp. wiem z doswiadczenia znajomych budujacych niskim kosztem. Ale w 150000 sie na 100% nie zmiescisz, nawet przy najtanszych materialach, a jestem na bierzaco a juz na pewno nie z dzialka. np. dzialka na wypixdziejewie ok 40 000zł projekt 2000 adaptacja 2000 kier. budowy 2000 geodeta 600 zł materialy na stan surowy: ok 15 000 robota najtansza 15 000 drewni na wiezbe 6000 itd :D a po surowym nie liczy się w tysiącach, tylko po 10 000zl :)

Hmmmm :o no nie wiem, my mamy właśnie robiony projekt domu i na samym początku dowiedzieliśmy sie że na dom bez wyposażenia tylko z mediami trzeba mieć około 300 000 i z mniejszą kwotą nie ma co w ogóle sie zabierać, chyba że ktoś jest zdolny i sam sobie ten dom postawi, założy prąd...itd no i oczywiście będzie zapieprzał na budowie i na wszystkim oszczędzał wtedy wystarczy 200 tysięcy.

Gość jaaaaaa skonczylam
zgadzam sie z kokadrdką hihi zmykam

Gość fjvdibn
maly dom jako klitka jak juz ktos napisal nikomu nie.zawadza nawet zwolennikom duzych przestrzeni bo po za domem jest ta wolna przestrzen ktorej nie ma w miastach... i inaczej czlowiek sie czuje w malym domu na wsi a inaczej w klatce w miescie... w dodatku maly dom jest znacznie latwiejszy do utrzymania koszty sa nizsze i sprzatac tyle nie trzeba a jak komus zalezy na domiszczu to chyba tylko po to aby powiekszysc sobie tzw penisa przed znajomymi

jeżeli nie chcesz stawiac domu dla przyszłych pokolen - postaw drewniany. Moze nie jest na 100 lat, ale na kilkadziesiąt starczy, będzie cieplutki i tani. Tylko łatwopalny.

nie zgodze sie z osoba powyzej - my mamy dom 200m2, z czego uzytkujemy na razie tylko dół (jest nas 2) ale akurat jak kiedys bedziemy mieli dzieci to bedzie w sam raz (na gorze są 2 spore pokoje i lazienka oraz strych). Na dole mamy zagospoarowany kazdy cm

Gość fjvdibn
i to nie musi byc drewniany dom bo drewno jest tak samo drogie co cegla... i drewno potrafi nawet dluzej wytrzymac niz dom ceglany jesli sie go impregnuje

dom drewniany jest tanszy. Ceny drewna w ciagu ostatnich 3 lat owszem poszly ostro w gore ale znowu lecą i staniało naprawde sporo.

Gość fjvdibn
ja osobiscie wole drewniany bo mi.sie podoba taki styl. ale w scianach bedzie jeszcze zel beton

Gość U mnie na wsi
Ja mam znajomego który wybudował za 160 duży dom, ale działkę juz mial. Po prostu budowę rozłożył w czasie (nie mial potrzeby budować w pośpiechu) i materiały kupował w okazyjnych cenach+ ma wśród rodziny i znajomych fachowców którzy wykonywali mu wszystko taniej no i sam też sie troche zna na wykończeniach wnętrz wiec m.in. płytki kładł sam. Ale dom jest na prawde duży wiec z małym spokojnie by sie zmieścił w niższej kwocie, ale oczywiscie bez działki.

Gość U mnie na wsi
160 tys oczywiscie.

Gość 2.500pln
zalezy z ktorych stron PL jestes. jesli z warszawy lub okolic to nie ma szans. w tych stronach za sama dzialke zaplacisz 100-150 tys. no chyba, ze trafi ci sie okazja. w normalnych warunkach nie ma szans.

Gość gfyhuijknjbgfyuilknbghcftyui
Mi się marzy malutki domek. :) Chodzi mi właśnie o to, że rano wychodzę w gaciach na ogródek i mam wszystko gdzieś. :) Dziecko całymi dnami by na dworze było, bez tego całego pakowania manatków i ładowania się w wózkiem po schodach i wgl... Swoje owoce i warzywa, malusieńki plac zabaw dla dziecka, dużo kwiatów i suszenie prania na dworze :D :D. MARZENIE! A co do domu to chciałabym, żeby był z piętrem. Na dole salon połączony w kuchnią i wc. :P I może małe pomieszczenie na pralkę, deskę do prasowania i rozkładaną suszarkę na pranie na zimę. U góry sypialnia i pokoje dla dzieciaków. I tyle. Może ze 100m. :) Ciekawe ile by to kosztowało. Ostatnio jak przeglądałam oferty domków letniskowych nad jeziorem koło mojej miejscowości to kosztowały tyle co u nas w mieście mieszkania, a te domki całoroczne, tzn można się tam zameldowac i mieszkac. Co o tym myślicie? Ile kosztowałoby wybudowanie takiego małego domku jw?

Gość vbnvbnb
a ja marze o swoim ogrodzie z kwiatami i drzewami no i szklarnia z własnymi warzywami rzecz jasna, zajebista sprawa :classic_cool:

Gość 2.500pln
mala dzialka, maly domek to koszt okolo 200-250 w zaleznosci od zuzytych materialow. plus wykonczenie

Gość spelniaj marzenia
Jestem ciekawa jak sie Twoja sprawa potoczyla. Wpadlam przypadkiem do " kafeterii" I czytam sobie Wasze wpisy. Mam nadzieje, ze udalo Ci sie wybudowac ten domek albo moze jestes w trakcie budowy. Osobiscie przeznaczam 500.000zl na budowe domu z bali o powierzchni 80m nad jeziorem w Kujawsko Pomorskim. Dzialka juz jest z ksiega wieczysta I mediami. Mielismy szczescie, poniewaz dzialka kosztowala 100tys zl I graniczy z cudem aby znalezc cos blisko plazy z ksiega wieczysta, mediami I z prywatnoscia. Myslimy, ze to wystarczy na budowe I urzadzenie. Czytajac Wasze wypowiedzi I to co sie Wam marzy...mysle, ze kazdy z nas ma taki przytulny domek gdzies z daleka od halasu miasta, aby dzieciaki mogly spedzac weekend na swiezym powietrzu a my popijac winko na tarasie przy zachodzie slonca:-) Trzymam kciuki za spelnienie Waszych marzen!

zależy gdzie chcesz kupić tą działkę. są i takie za 80 tys. są za 100. W mojej miejscowości (podlasie) ziemia nie jest zbyt droga, kiedyś sąsiad sprzedawał nie tak małą działkę i pustostan za 100 tys. Ale wykończenie dużego domu kosztowałoby pewnie prawie drugie tyle...

Gość gość
My z mężem budujemy 102 m2 domek.Działkę już mamy,nawet fundamenty już w zeszłym roku mąż postawił.W tym roku chcemy wybudować i w nim zamieszkać.Ale chcemy tylko zrobić parter a górę za kilka lat,bo mamy tylko 100 tys.więc się nie da całego domu.Ale mąż już jest umówiony na zrobienie ogrzewania w całym domu.Bo my planujemy mieć ogrzewanie podłogowe.