Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perusia

Astma

Polecane posty

Gość przelecz się na pazożyty
słuchajcie lekarze tylko przepisują leki bo mają z tego profit oni zaleczaja dolegliwości nie dociekają przyczyny mamo 11 latka przeczytaj artykuł dr wartołowskiej na temat astmy i pasożytów znajdziesz w necie lekarze nie umieją leczyć pasożytów aparat mora przebada na wszytskie możliwe pasożyty poczytaj w necie glistnica jest przyczyna astmy byłyście kiedykolwiek odrobaczane??? dziwnym trafem gdy ja przy synku się odrobaczam ( nie tylko lekami aptecznymi ale tez ziołami) mam zawsze chore gardło, albo zapalenie pęchęrza albo bóle zębów - trują się i wywalają toksyny co powoduje te dolegliwości

Gość mój 11 letni syn też ma astmę
👄 👄 Dziękuję🖐️

Gość jedz jedz jedz jedz
mieszkam w Niemczech i biore Foster (nie Fostex) 2 razy dziennie a w przypadku dusznosci Berotec. Dla mnie Foster to najlepszy lek na astme.

Gość przelecz się na pazożyty
tylko dziewczyny przy astmie musicie ostrożnie przeprowadzać leczenie bo na bank będzie pogorszenie po wzięciu leków przeciwrobaczycowych zwierzęta często się odrobacza a ludzi??? wcale i gdzie tu logika jaja owsików są wszędzie jaja glisty w niedomytych owocach, warzywach brudne ręce i pasożyty przenoszą się

Gość jedz jedz jedz jedz
Foster - nie to nie to sam lek co Fostex.

Gość jedz jedz jedz jedz
a moze jednak to samo bo jest to samo w srodku Beclometason - Formoterol.

Gość jedz jedz jedz jedz
no mi bardzo pomaga Tobie nie? jak dlugo juz bierzesz? bo ja juz ponad 2 lata. jakprzestane brac to sie dusze i mam od razu zapalenie oskrzeli:-O a na atak dusznosci mam Berotec, nie wiem czy w Polsce jest.

Gość jedz jedz jedz jedz
mialas robione jakies badanie n.p spirometrie??? dziwie sie ze tyle roznych lekow Tobie przepisano:-O jaki sens? moze nie od Fostex kluje Cie w gardle? ja doskonale znosze ten lek.

Gość jedz jedz jedz jedz
ten Foster(Fostex??) trzeba brac jakis tydzien dwa to wtedy czujesz poprawe. no u mnie tak jest

ok dzieki ;0 a mam pytanie czy na te leki na astme mozna brac tabletki poprawiajace kondycje wlosow ? np. belisse?

Gość jedz jedz jedz jedz
nie mam pojecia. nie znam sie na polskich lekach. a co z Twoimi wlosami? badalas tarczyce? wiesz ze dosznosc wynikac moze rowniez z choroby tarczycy jak n.p Hshimoto? ja wlasnie mam Hashimoto i mialam problemy z wlosami zanim wykryto chorobe tarczycy.

Gość jedz jedz jedz jedz
idz zbadac tarczyce to moja dobra rada. moje rowniez wypadaly jak diably i nie rosly wcale. nigdy nie moglam zapuscic wlosow wiecej niz do ramion. od ponad roku biore leki na tarczyce i wlosy rosna :-) mam juz do polowy plecow :-) i nie wypdaja :-) mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto. dodam jeszcze raz, ze dusznosc/astma moze wynikac z choroby tarczycy.

mam to samo ! dlugosc do ramion i nie chca dalej rosnac !! ale z tego co pamietam mialam badanie tsh i niczego nie wykazalo...

Gość jedz jedz jedz jedz
jakie badanie TSH mialas? bo nie wystarczy pobrac krew i sprawdzic T4, T3, TSH Kochana ja latalam do najlepszych specjalistow w DE i nie mogli wykryc choroby tarczycy bo wszystkie wyniki byly bomba. znalazlam radiologa ktory zrobil mi specjalny test. to znaczy test z TRH. wstrzykuja Ci hormon i po pol godzinie pobieraja krew. dopiero po tym stwierdzili chorobe tarczycy. mialas robione takie badanie?

nie nie mialam .... te badania robilas prywatnie tak ? ... kurde za tydzien wyjezdzam do Niemec nie wiem czy z tym wszystkim zdaze.... gdzie takie badania mozna wykonac ?

Gość jedz jedz jedz jedz
wielu lekarzy nie robi testu TRH. mozesz miec bombowe wyniki T4 T3 TSH ale nie oznacza ze nie masz n.p niedoczynnosci tarczycy lub hashimoto. nie faszeruj sie lekami. ja bym brala na astme Fostex rano i wieczorem jeden raz. oraz musisz miec jescze szybki aerosol na napady ostrej dusznosci masz? i jak najszybciej bym poszla sprawdzic tarczyce.

mam w razie czego Ventolin. a powiedz mi gdzie moge zrobic takie badanie i jak cenowo wyglada ? :*

Gość jedz jedz jedz jedz
nie w Niemczech nie jest to prywatnie. ale ja mieszkam na stale w DE wiec jestem ubezpieczona tutaj normalnie i to placi tu kasa chorych. tyle ze nie wszyscy lekarze robia takie badania bo uwazaja ze badania T3 T4 TSH wystarcza a to nieprawda. udaj sie do radiologa ma zrobic USG tarczycy, T3 T4 TSH oraz test TRH

dziekuje bardzo mmoze to faktycznie to :) i Ty na te dusznosci zwiazane z tarczyca masz foster ? a mam jeszcze pytanie czy palisz moze papierosy ?

Gość jedz jedz jedz jedz
tak pale papierosy przyznaje sie. ale Foster mam po prostu jako lek na astme. nie wazne czy to z powodu tarczycy czy nie. To jest lek przeciwkozapalny. lecz choroba tarczycy moze wlasnie spowodowac dusznosci. nie wiele osob o tym wie. szczegolnie chorba hashimoto. bo ja mam niedoczynnosc tarczycy i hashimoto. wiec dobrze by bylo gdybys zrobila badania. idz do pulmologa. zrobic spirometrie.

ja wlasnie tez palilam i to niemalo... ale nie pale od dwoch tygodni i od wtedy mi sie pogorszylo... dziekuje za rady ! napewno zrobie to badanie :)

Gość jedz jedz jedz jedz
a ty palisz?

Gość jedz jedz jedz jedz
pogorszylo sie od niepalenia? wlasciwie niemoziwe:-O mozliwe tylko ze sie dusisz bo nie palisz bo w papierosach sa srodki poszerzajace oskrzela. tak to prawda. lekarze radzili mi rano od razu uzyc aeorozolu aby rozszerzyc oskrzela bo tak wypalilam jednego i moglam oddychac.