Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojciec chrzestny szuka

laptop dla grafika

Polecane posty

moja chrześnica idzie na studia ze specjalizacją grafika i multimedia. chcialem kupic jej na urodziny laptop ktory przydal by jej sie do nauki. czym sie kierowac przy wyborze? karta graficzna? jak tak to jaka jest najodpowiedniejsza? prosze o pomoc???

nie wem nie znam się. mówie tylko że to jest specjalizacja grafika i multimedia... chyba można coś wybrać? chyba że się myle?

Gość KarinaKalina
ja bym radzila isc do dobrego sklepu komputerowego-tam powinni doradzic; albo niesmiertelny Googla-moze cos znajdziesz

i tak chyba zrobie.

obrabiam amatorsko film i wiem z doświadczenia że 15 cali to mały ekran (sam mam teraz 19 i to mały ekran do takiej zabawy). dwa brat obrabia grafikę i kupił ostatnio sobie monitor 24 cale aby lepiej mu się pracowało. trzy obróbka grafiki pochłania wielkie zasoby mocy obliczeniowej i laptop za 2 tys z marketu sobie z nimi nie poradzi tym bardziej że nie może pracować długo pod obciążeniem

Gość fgd
ja mam samsunga R510 ale to stary model w salonie Ci doradza profesjonalnie musi miec sporo pamieci

Gość fgd
i radze kupic laptopa z malym ekranem, moze byc nawet 14 cali do tego wiekszy monitor plaski i tyle Ja kupilam 15 calowy ekran, moze byc, ale widze, ze wygodniej byloby nawet z mniejszym i z dodatkowym ekranem. Latwiej przenosic , wygodniej w podrozy, a ekrany dobre sa 21-calowe i wieksze, a to kobyla

Gość e.s.p.
Laptop sie nie nadaje do profesjonalnej pracy, koniec.

Gość postudiach
laptopa musi miec na takich studiach żeby przynosic i przerabiac projekty miec wszystko u siebie na bierzaco a nie jak coś zapomni wgrac na dysk to lipa do korekty na zajeciach to laptop 13-15 cali wystarczy w domu raczej można podpinac do monitaora powiedzmy 20 cali wiec laptop musi byc tylko czy tylko do pokazywania korekt to nie musi byc jakis super bo by miała drugi super składak czy rozwiazanie tylko laptop to jednak lepiej troch lepszy :)

Gość postudiach
i raczej na studiach wykladowcy rozumieją że uczniowei nei beda miec laptopa za 7 tysięcy i nie będą się dziwić jak ktoś przyjdzie z laptopem za 1800 złotych i zadania tez będą dawać takie zeby na takim sprzecie można by wykonac

Gość fgd
No ciekawe, jakos na moim od kilku lat robie grafiki i daje rade. To mowisz, ze sie nie nadaje? Coz, zlej tancownicy przeszkadza rabek u spodnicy. Kompy dla grafikow sa NA OGOL mniej wymagajace niz do gier

Gość postudiach
jakim budżetem pan dysponuje??