Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadyjka

furaginum a alkohol

Polecane posty

Gość nadyjka

Dziewczyny, jak w temacie.. Czy można pić alkohol kiedy biorę Furaginum? Dzisiaj rano zażyłam 4 tabletki, a niedawno urinatin efekt. Szykuje się mała imprezka i chciałabym się napić. furaginum wzięłam z powodu bółu przy oddawaniu moczu, czekam na Wasze odpowiedzi!

nie powinnas. Niebezpieczne bywa sięganie po trunki w trakcie zażywania środków antybakteryjnych typu sulfonamidy :Biseptol, Bactrim, Furagin, Metronidazol, Nifuroksazyd

na chłopski rozum wytlumacze Ci dlaczego. Dlatego ze w twoim organizmie będa zachodzic procesy chemiczne ktore będa mialy za zadanie odkazić Twoj organizm, jakis tam rozpad czy łączenie się pierwiastków i innych takich ( poczytaj to dowiesz się o co komon) i teraz jeśli dostarczysz do organizmu alkohol, to proces odkażania zostanie zaburzony, przebiegnie źle, co moze powodować, że odczujesz skutki uboczne leku. Furaginum nie jest antybiotykiem ale nie nalezy pić. Jesli zapytala bys co sie stanie jak wypijesz- mozesz sie źle czuc, lek na pewno wtedy nie zadziała tak jak powinien ( czyli jak masz problem np. z nerkami to trudniej Ci go będzie się pozbyc) Generalnie nic powaznego sie nie stanie. Ale chyba jednak po cos bierzesz te tabletki...

Gość nadyjka
dobrze, dziękuję za odpowiedź. Ogólnie nie biorę ich często, dzisiaj mi się tylko zdarzyło , ale jeśli rzeczywiście ma się coś ze mną dziać, to podziękuję za alkohol :P