Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALA123456

Córka nie chce brać leków - co zrobić?

Polecane posty

Gość ALA123456

Moja córka (5 lat) rzadko choruje ale teraz złapała anginę. Miała wysoką gorączkę. Wczoraj wieczorem byliśmy u pani doktor i dostała antybiotyk Zinatt. Wzięła jedną tabletkę i zwymiotowała- nie wiem czemu. Teraz już nie chce łykać. Zamyka usta a ja jej nie mogę przekonać. Co zrobić? Już nie mam siły na nią. Musi brać lek bo jest załatwiona na maksa, ale on nie i już :(

Gość ojtam ojtam
dostałą tabletki do przełykania? nie zawiesine? dziwne - ja daje zawsze zawisinę, strzykawką bach jak patrzy bajke i nawet nie wie że połknęła

Gość ZATRZYKIIIIII
to zastrzyki, powiedz jej ze jak bedzie prostestowac, to bedzie chodzic na zastrzyki

Gość Dosjxb
A moze wez rozrub ta tabletkę i podaj z woda bądź z sokiem?

Gość ALA123456
Próbowałam dać jej z sokiem ale nic to nie dało. Dostała klapsa bo się wkurzyłam ale to tylko pogorszyło sytuację :(

zastrzyki i juz!!!!! nic na siłe nie zrobisz bo i tak zwymiotuje. A poza tym Zinnat jest cholernie gorzki i ochydnie smakuje. Są tez antybiotyki smakowe i te są super ale moze na angine nie ma takich!! nie wiem.

Gość ALA123456
Naprawdę już mam dość- powiedziałam że jeśli nie połknie to pójdziemy po zastrzyki... bez skutecznie. Mała nigdy nie dostawała zastrzyków poza szczepionkami więc nie robi to na niej wrażenia :(

Gość robie to co mi sie podoba
SZczerze to pierwsze slysze zeby tak malemu dziecku na angine antybiotyk w tabletkach przepisywali.Moja corka jak miala angine to antybiotyk w zawiesinie dostal;a o smaku truskawkowym chyba byl to augmentin czy cos takiego nie pamietam dokladnie.Mala chetnie lykala,gdyby bylo to w tabletkach to w zyciu by nie polknela,moze idz jeszcze raz do lekarza i popros antybiotyk w zawiesinie,przeciez mala gardlo boli przy anginie doroslemu ciezko tabletke polknac a co dopiero 5-letniemu dziecku.I NIE DAWAJ JEJ KLAPSOW ZA TO ZE NIE CHCE POLKNAC!!!

Gość ALA123456
Ale syropu na kaszel też nie chce pić.....

Gość robie to co mi sie podoba
No wiec nie masz wyjscia,musisz isc po zastrzyk iangina niewyleczona moze spowodowac bardzo powazne powiklania miedzy innymi zapalenie miesnia sercowego,a takie zapalenie wiadomo czym moze sie skonczyc.

Gość ALA123456
Chyba macie rację. Zastrzyki będą najlepsze. Choć bardzo chciałam tego uniknąć. Czy Wasze dzieci dostawały iniekcje na anginę? Bolesne to są dawki?