Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamprobllem

Rezonans magnetyczny, a połykanie sliny .

Polecane posty

Gość gość
autorze kiedy masz to badanie? jak jeszcze masz czas na jakieś ustalenia , czy nawet zalatwienie narkozy to idź do rejestracji i powiedz to co tutaj napisałeś że masz lęki i odruchy niekontrolowane i poradź ich się jakby cos miało wyjśc nie tak

Gość gość
Ja akurat miałam to co napisałam , a miałam robione zawsze w szpitalu

Gość rffgtyj
a ile trwa takie badanie i czy moga usypiac?

Gość gość
około pół godziny. Najpierw bez kontrastu robią , a póżniej z kontrastem ktory jest wstrzykiwany dozylnie , ja tak miałam robiony MR.Tak moga cię uspac , ale nie wiem czy nie na własny koszt

Gość rffgtyj
ojj to długo to trwa:( a kontrast to cot o jest? przepraszam ze zawracam głowę ale tAk mi głupio wypytywać lekarza bo pomyśli zem wariatka

Gość gość
Kontrast to jest taki wlew dozylny żeby każdą zmianę było lepiej widać na zdjęciach.Nic nie szkodzi , pytaj się jak czegos chcesz wiedzieć . Pisze to co wiem bo sama przez to przeszlam wielokrotnie

Gość rffgtyj
dziekuję Ci bardzo ja mam wlasnie takie porblem ze wszelkie badania i wizyty u lekarza to dla mnie tragedia:(

Gość gość
Wierzę Ci , ja sama ostatnio mam podobne odczucia i jak widzę białe kitle to gęsiej skórki dostaję :(Zyczę Wam duzo zdrówka :)

Gość gość
Autorze to jak Ci napisałam jakbyś czuł ze moze coś ci sie robić , bo przy twoich dolegliwościach moze to sie dziać to daj znać technikowi i musi przerwać na chwilę robienie zdjęć

Gość gość
Jak masz podejrzenie na uczulenie to tak , miałes kiedys dożylnie podawany kontrast?

Gość ckcs
już się cherlaki zleciały, powinniście być utylizowani!

Gość gość
to będziesz mił krócej robiony MR

Gość gość
Nie martw sie po to masz ten przycisk abo znak reka dajesz

Gość gość
Bedzie wszystko OK , nie musisz sie tak zamartwiać , różni ludzie maja robione MR i sa na to przygotowani

Gość mamprobllem
No ale znak daje się chyba, gdy coś poważnego się dzieje. Jakbym dawał znak, że chcę połknąć ślinę, to chyba by mnie wyśmiali.

Gość gość
nie bój się przełukać sliny , nikt tego ci nie zabroni bo mozesz sie zakrztusić własną sliną. Jakby poruszyłbyś głowa to technik Ci araz powie i najlepiej na samym poczatku jak zacznie robic zdjecia przełknij slinę to zobaczysz czy ci się rusza głowa , technik zaraz by ci powiedział że ruszasz głową

Gość mamprobllem
Najlepiej to by było, żeby lekkie ruchy nie przeszkadzały. Bo jeśli technik zwróci mi uwagę, to mogę się bardziej zestresować i będzie większy problem.

Gość gość
To przerwie robienie zdjęć i będziesz musiał sobie zalatwić krótka narkozę, sa badane dzieci też przez MR i często tak jestr że jak nie wytrzymują to mają narkozę podawaną

Gość gość
nie masz się co denerwować naprawdę , weź cos na uspokojenie przed badaniem i nie przejmuj sie tym że cos ci powie technik , oni są od tego zeby pomóc i zwracac na ciebie uwage , jestes chorym człowiekiem , takie odruchy o czymś swiadczą i muszą to zrozumieć

Gość mamprobllem
No zobaczę jak będzie. Jeśli nie uda się bez narkozy, no to będzie z narkozą.

Gość gość
Ja już wiecej nie mam do dodania, wyjasniłam ci wszystko co i jak.Nie denerwuj się na tym badaniu , wiem ze to tylko moje gadanie , nie jest tak xle jak ci ktos w rejestracji powiedział , muszą byc na to przygotowani i są przecież , nie ty jeden z taka dolegliwoscia tam jesteś Ja juz idę spać .Zyczę Ci dobrego wyniku i zdrówka najbardziej Dobranoc :)

Gość mamprobllem
No być może przesadził z tym co mówił, teraz wiem trochę bardziej, co i jak, więc może rzeczywiście nie będzie tak źle. Dziękuje i dobranoc.

Gość gośćg
moj rezonans szyi trwal ponad godzine..a mial 30 minut. sline polykalam, nikt mi nie mowil o wstrzymywaniu. no i poruszylam mocno ręką- czy to zakloci obraz? wyniki dopiero za tydzień..

Gość fretka

najlepiej spytać się w gabinecie gdzie się wykonuje rezonans - na pewno wszystko powiedzą. JA robiłąm rezonans w G&R na Zachodniej w Krakowie i wszystko mi dokładnie powiedzieli co i jak. Polecam się tam wybrać jak ktoś jest z Krakowa, bo mają bardzo tani rezonans 

Gość agnieszka

fretka dobrze że piszesz. Ja właśnie mieszkam pod Krakowem i szukam gdzieś w okolicy by bylo  w miarę tanio i  zależy mi na czasie. Jutro zadzwonię na Zachodnią do tego G&R i umówię się, dzięki 🙂