Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wariatka106

tzw. trzydniowka czy to ona??

Polecane posty

Witam serdecznie mam pytanko odnosscnie ten trzydniowki Moj synek 7 miesieczny wtorek, sroda, czwartek mial temperature ok 38-39 stopni w pitek bylismy u lekarki przepisala syrop przeciwgoraczkowy i cos na biegunke ktora mial, wczoraj wieczorem zauwazywalm wysypke u synka a dzisiaj rano byl caly wysypany. pytanie moje tyczy sie tego ze teraz dziecko mialo problemy z zasnieciemi jego skora ciala jest strasznie zimna i taka wilgotna od potu czy to normalne przy tej trzydniowce?? czy moze to cos innego?? powinnam udac sie teraz do szpitala?

Gość gufikolka
a gdzie ma ta wysypke??

Gość bardzo możliwe
Że to grypa skóry . Objawy jak grypa tylko bez objawów z drog oddechowych za to wysypka i gorączka.

Gość może komuś podpasuje
moje dziecko miało trzydniówkę ale to była tylko gorączka, nic więcej

Gość bardzo możliwe
Nie ma lekarstwa, paracetamol i wapno . (na chwilę obecną i tak nie zaszkodzi).

Gość Emiram
U mojego synka wyglądało to tak jak u Twojego. Wysypka raczej taka podskórna - nie swędziała. Emi

ale wydaje mi się, że trzydniówkę przechodzą starsze dzieci. Tak ok roku lub ciut więcej. Może lepiej jedź z dzieckiem na izbę przyjęć.

Gość bardzo możliwe
Jak nie ma rozwolnienia i wysokiej gorączki to na izbie przyjęć powiedzą ci do widzenia :D

Emiram i co to bylo bo ta wysypka to taka bardziej podskorna jedynie w okolicach pieluszki sa chrosteczki przypominajace odparzenie.

w tym momecie nie ma ani temperatury ani biegunki jedyne to to ze jest spocony i chlodny w dotyku bo jak mierze temp to jest idealna 36.6

to może faktycznie jak tylko ok pieluszki są te krostki to odparzenie od gorączki

Gość bardzo możliwe
Wapno syrop dla dzieci - bez recepty Paracetamol czopki - bez recepty Chyba że chcesz isc do konowała to idz :D ucieszy się jak go obudzisz wysypką :D:D

moje dziecko teraz śpi w łóżeczku i furczy przez nos jak nie wiem.Też się martwię bo wczoraj miał szczepienie na odrę-świnkę-różyczkę był zdrowy a dzisiaj cały dzień mu się leje z noska i zaczyna pokaszliwać. I tak sie zastanawiam czy się przeziębił bo taka pogoda niby ciepła była czy to wina tej szczepionki.

teraz mlody spi wiec narazie dam mu spokuja le jak tylko wstanie tam mu wapno wyrop przeciw bolowy juz dostal wiec narazie mu wystarczy

Gość Dziś juz wiem
Przy trzydniówce może wystąpic wysypka, własnie po trzech dniach gorączkowania. Moja córka tak miała i lekarz powiedział, że wysypka przy trzydniówce może wystąpić.

Gość Betty Q
wygląda to na trzydniówkę, tym bardziej, ze wysypało go tu po. Objawy idealnie pasują. Jak mój synek przechodził trzydniowke, to podawał mu tylko Milifen na gorączkę, bez wapna ani niczego innego. Skoro nie ma juz gorączki tylko niepokoi Cie stan skóry to poobserwuj go, moze do jutra wszystko wróci do normy. Nie ma co wlec dziecka w nocy do lekarza.

Gość Dziś juz wiem
Ta wysypka po dwóch dniach powinna zacząć znikać. Oczywiście podawanie wapna jest wskazane

Gość bardzo możliwe
" dominuje ostry ból gardła, nieżyt błony śluzowej nosa i spojówek, stan zapalny górnych dróg oddechowych. Występuje często suchy kaszel" nie czytaj głupot bo ci sie mózg zlasuje :P

Gość leuci
do bardzo możliwe: co to jest grypa skóry???? skad wzięłas taka jednostke chorobową? sama taka głupotę wymyśliłas czy ktos ci pomógł??

Tak wyglada to na 3/dniowke.moj jak spal robil sie zimny,spocony i blady.trwalo to ok tygodnia zanim organizm wrocil do formy.tez sie martwilam

Gość ciuszki 10-15zl markowe