Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MESSIAH

dlaczego boli

Polecane posty

Często myślę o tej sprawie. Dlaczego np: ja, osoba na poziomie - która przeczytała wszystkie dzieła Cortazara oraz "Pieska przydrożnego" Miłosza, osoba która wie co to jest "idiosynkrazja" i "koagulacja", wreszcie osoba która zna nazwy stolic wszystkich państw europejskich... otóż dlaczego wieczorami zakładam na twarz wyliniałą skórę kapibary i udaję się na stację kolejową Rzeszów Staroniwa, by tam ssać lubieżnie w ustach spocone majtki pracowników torowych PKP? Zezwierzęcenie czy po prostu deliryczna i hipnotyczna przenośnia, ha? Jak myślicie?

Gość taka kreska
Problem jest z tym czego nie ma.

Gość taka kreska
myślałam że mnie ktoś tu zerżnie wietualnie

Gość lalalll
Nie kazdy. To jest choroba ktora sie człowiek zaraza poprzez kontakty seksualne z osoba zakazona. A wiem z twoja partnerka sie niezle doopczy po bokach. I nie gadaj głupot. Jak sie nie chodzi z byle kim to sie nie ma. Proste. A ty zarazasz swiadomie kobiety. Kłykciny kończyste (brodawki weneryczne, brodawki płciowe, łac. condylomata acuminata) należą do grupy schorzeń wywoływanych przez wirusy brodawczaka ludzkiego (ang. human papillomavirus HPV). Patogeneza Infekcje wirusem HPV są jednym z najczęstszych schorzeń przekazywanych drogą płciową. Do dzisiaj naukowcy zidentyfikowali ponad 100 typów wirusa HPV, z czego około 30 jest przekazywana poprzez kontakty seksualne. Niektóre z tych wirusów stanowią poważny kokancerogen, mogący prowadzić do rozwoju raka narządów płciowych, a zwłaszcza raka szyjki macicy. Typy wirusów Brodawki płciowe, kłykciny kończyste (łac. condylomata acuminata) najczęściej spowodowane są zakażeniem wirusem HPV 6 i (lub) HPV 11. Rzadziej spotyka się infekcje wirusami HPV 16 i 18. Niekiedy kłykciny mogą być wywołane przez wirusa HPV 2, który zdecydowanie częściej wywołuje zmiany na rękach (brodawki zwykłe, verrucae vulgares). Drogi wnikania Drogi zakażenia wirusami HPV mającymi predylekcję do okolic płciowych: przenoszenie zakażenia wirusem HPV może nastąpić przez każdy typ kontaktu seksualnego. Stosowanie prezerwatyw zmniejsza ryzyko infekcji o około 75%. Częste są również przypadki autoinfekcji wirusem, z innych okolic ciała (HPV 2). Lokalizacja i przebieg Wiele zakażeń wirusami HPV przebiega zupełnie bezobjawowo (według niektórych badań aż do około 50% wszystkich zakażeń). U kobiet zazwyczaj występują w okolicy krocza, na wargach sromowych, mogą również występować w okolicach odbytu. U mężczyzn lokalizują się na wewnętrznej stronie napletka, co często prowadzi do powikłań w postaci stulejki (łac. phimosis) lub załupka (łac. paraphimosis) lub na powierzchni żołędzi (najczęściej w rowku zażołędnym). W rzadkich przypadkach mogą pojawić się na języku, błonie śluzowej gardła, wargach, krtani. Nasilenie zmian jest bardzo różne. Od niewielkich zmian brodawkowych do olbrzymich kalafiorowatych tworów (zwłaszcza u kobiet), które mogą obejmować całą okolicę krocza, aż do odbytu (łac. condylomata gigantea). Ekstremalnym przykładem brodawek płciowych jest postać długo nieleczonych, zaniedbanych, przerosłych kłykcin Buschkego-Loewensteina (łac. condylomata gigantea Buschkhe-Loewenstein). Choroba cechuje się wieloletnim przebiegiem, niszczeniem i naciekaniem okolicznych tkanek. W badaniu histopatologicznym nie stwierdza się natomiast wyraźnych cech atypii, które mogłyby świadczyć o nowotworowym charakterze zmian. Diagnostyka Identyfikacja niewidocznych gołym okiem brodawek może być przeprowadzona przy pomocy kwasu octowego, pod którego wpływem zmiany stają się lepiej widoczne. U kobiet ważne jest przeprowadzenie dokładnego badania ginekologicznego, kolposkopii, w celu stwierdzenia, czy zmiany obejmują błonę śluzową szyjki macicy, gdyż ta okolica narażona jest najbardziej na ewentualne powstanie zmian neoplazmatycznych. Zalecane jest również przeprowadzenie badania cytologicznego, który wykaże ewentualną obecność nieprawidłowych komórek. Leczenie Nieleczone mogą prowadzić niekiedy do poważnych komplikacji, od utrudnień w oddawaniu moczu, do naciekania struktur wewnętrznych włącznie. Kłykciny usposabiają do rozwoju raka kolczystokomórkowego. Leczenie: miejscowe stosowanie maści ze środkami hamującymi podziały komórkowe (cytostatyki, w tym np: 5% maść 5-fluorouracylowa, bleomycyna, cisplatyna, metotreksat). krem zawierający podofilotoksynę lub jej alkoholowy roztwór, np. Condyline. leczenie indukujące odpowiedź immunologiczną (interferon alfa wstrzykiwany do zmian), leki zawierające imikwimod, np. Aldara. chirurgiczne elektrokoagulacja, krioterapia, laseroterapia CO2; w skrajnych przypadkach częściowa wulwektomia. Niestety w większości przypadków zmiany mają charakter nawracający, a terapia może przynieść tylko czasową remisję, co jest związane z brakiem możliwości całkowitego usunięcia zakażenia. Często jednak usunięcie tylko części zmian prowadzi do całkowitego wycofania się pozostałych.

Gość lalalll
to wyzej to podszyw. Autor sie wkoorwił i mi tu probuje pojechac. Takmsie składa pacanie ze jestem kobieta i mam meza i 2 dzieci. I nie gustuje w kobietach ten post jest ostatnim w tym temacie i jesli ktos znow napisze pod tym nickiem to od razu mowie zemto nie ja. Spadaj podszywie. Wygarnełam ci prawde i cie zabolało. Sami sprawdzcie zaczernionego na google i zobaczycie ze jego laska sie doopcy. Pisał o tym na kafe juz nie raz.

Gość Meissiah
Poznam dziewczyne co sie sypie jak choinka

Gość ja sie sypie
ale ze starości? czy jak?

Gość lalalll
i tak dla wszystkich którzy tego nie wiedzą. Ja żyję z moim mężem już ponad 12 lat i razem mamy infekcje miejsc intymnych - to nam nie przeszkadza w seksie. Moje dzieci też nie są zdrowe. Syn ma jakieś dziwne pryszxze na żołędziu (lekaże wciąż próbują to zbadać), natomiast córce pękła błona na wfe (mówiła że ćwiczyła kiedyś po lekcjach z nauczycielem bo miała zaliczenia) i wdała się infekcja (ma jakeś białe upławy) i lekarze stwierdzili grzybicę. Może wyzdrowiejemy z czasem ale każdy lekarz tylko kiwa głową.